torsdag, august 10, 2006

"En selvbegejstret fhv. gårdvagt"

"Jelveds verdensfjerne studiekreds"
man spørger sig hvad Jelved overhovedet har forstand på, når hun ikke engang mestrer det snævre politisk-taktiske spil. Ikke at jeg klager, men som demokrat anerkender jeg behovet for en opposition. Men denne? (foto EB side 2 - klik!)
Arne Hardis i Weekendavisen:

DET er ikke mange måneder siden, Marianne Jelved fremstod som oppositionens faktiske leder. Det var dengang, Helle Thorning-Schmidt ynkeligt bad den radikale leder om lidt plads til sine synspunkter; i dag må man snarere spørge, om Jelved er i stand til at lede en folketingsgruppe på betryggende vis.
Torsdag efter det radikale gruppemøde lancerede hun det seneste bidrag til farcen om, hvor ultimativt partiet egentlig mener sin ultimative pakkeløsning: at Jelved skal være statsminister, at skattestoppet, udlændingepolitikken, skolepolitikken, udenrigspolitikken samt politikken over for den offentlige sektor skal decentraliseres. Det skal skam alt sammen gennemføres i en situation, hvor de radikale mandater er afgørende for regeringsdannelsen, forklarede hun på det efterfølgende pressemøde.[...]
Khader vil gøre Fogh til statsminister igen, således at Dansk Folkepartis indflydelse overtages af De Radikale. Jelved forsøger formentlig med de ultimative formuleringer at styrke sin forhandlingsposition over for Thorning-Schmidt. Begge strategier virker for nærværende helt udsigtsløse; Khader ser mere og mere ud til at befinde sig i den forkerte folketingsgruppe, Jelved vil til gengæld udsætte sit parti for et konstant og berettiget indre og ydre pres, så længe hun ikke vil røbe, hvad man egentlig får for en stemme på hendes parti.

Som i et helt normalt demokrati
kan en Sverigedemokrat frit skrive opinion i det frisindede Världen idag - Sveriges "Kristeligt Dagblad". Velgørende at læse - i et ikke helt almindeligt demokrati. Svensk presse skulle skamme sig, og de kommer til det en dag, åbent eller i det skjulte. Vil der da være en svensk Blüdnikow, der åbent indrømmer: "Jeg var ikke en fair debatredaktør "?

Ella, jag har ingen förståelse för att du kopplar ihop oss med främ-lingsfientlighet. Vi Sverigedemokrater vill, precis som du, motverka rasism, intolerans, hat och främlingsfientlighet. Sverigedemokraterna värnar om alla människors lika värde, och förstår att den bästa lösningen för alla människor inte är att flytta till Sverige. Det är heller inte någon mänsklig
rättighet att få flytta till Sverige, utan det är upp till oss svenskar att bestämma själva. - Av de 62 463 invandrarna som fick uppehållstillstånd 2005 var det bara 1 263 som var flyktingar. [..]
Sverigedemokraternas åsikter är åsikter som jag tror många av de kristna väljarna har, till exempel att stoppa islams utbredning i Sverige, att gå ur EU, att öka Sveriges biståndsmedel för att hjälpa folk i sina hemländer, att sänka abortgränsen och värna om familjen, traditioner och kristna
värderingar.
Den invandringspolitik som kd driver leder till ökad segregation i samhället, minskad välfärd för svenskar, ökad brottslighet och stark spridning av islam. De invandrare som kommer blir den lägsta klassen i samhället. Många lever på olika former av bidrag, många är arbetslösa.
Världen idag


Lige vilkår for alle lovlige partier ?

Sverigedemokraterna gjorde succé i kommunalvalen 2002 och har i höst siktet inställt på riksdagen. I höstens val får de draghjälp - av stora svenska tidningar.ERIK ULLENHAG (fp) undrar varför det främlingsfientliga partiet helt plötsligt ska få fritt spelrum på annonsplats. Han anser att den nya praxisen är dåligt motiverad och vill att de ansvariga chefredaktörerna förklarar sig.

Svenska tidningar gör sd rumsrena

Dagens billede
Det gamle Københavns største og én af de smukkeste pladser, Kgs. Nytorv - specielt som set nyrenoveret lidt ovenfra. foto © webmaster (klik f. stort billede)


Med sådanne fjender......................
behøver man jo ingen venner. Eller som Jens Rohde sagde om selv-benspændet i TV 2 : "Nu skal jeg lige grine færdig først".
Ekstrabladet s. 2 morede sig også i går (klik foto)


Den Radikale folketingsgruppe står ubrydeligt sammen, partiets fem nøglekrav frem mod næste valg er "uomgængelige", Marianne Jelved skal være statsminister - og Naser Khader erkender, at visse udtalelser i et avis-interview i weekenden "ikke var så smarte".
Khader sat på plads: Radikal linje ligger fast

Svag borgerlig føring i Sverige
men intet virker afgjort og de store partier har ikke spillet ud endnu
Borgerliga alliansen
Vänster- kartellen
Sifo, 10 aug 2006
50,5%(+3,2)
46,1%(-2,8)
4,4
Demoskop, 10 aug 2006
50,4%(-1,0)
45,8%(+1,5)
4,6

Link

Dagbladet Æstetiken

jeg kom engang for skade at skrive, at det værste ved Politiken er dens chefredaktør og dens læsere. Der skulle nok have stået "det mest underholdende". Her er en læser fra den pænere del af Østerbro, der har en probat løsning på geoplitiske problemer.
At debatredaktøren nænner det :-)

Forpulede mænd
Af David Stray Jørgensen, københavn Ø
Problemet i Mellemøsten, Afghanistan og USA er jo forpulede mænd og deres mandereligioner, som uden undtagelse giver dem selv fuldstændig uacceptable fordele i forhold til kvinderne. Hvem er det, der står og skriger på alle de krige? Det er mænd. Vi er nogle modbydelige væsener, som kun dyrker os selv, og hvor kvinder desværre ikke får et ben til jorden.

Havde vi fyret en minister, fordi hans kone var gået konkurs? Lad os oversvømme verden med kvindelige ledere, så kan det være, der sker noget. En FN-styrke, der kun består af kvinder, forhandlinger, der kun ledes af kvinder, og ikke mindst regeringer, der kun ledes af kvinder. De lande, hvor den mest massive kvindeundertrykkelse sker, er dem, der er mest i krig, og de lande, hvor man har det mest elendigt.

"Den fremmede"
Mer´æstetik: næh, det er ikke Camus´ roman, men Sherin Khankan hvis politiske gen er svært vakkelvorent, men nu er hun jo Radikal. Det interessante her er hendes definiton af næstekærlighed, samt hendes usvigelige litterære stil, hvis primære inspiration må være Barbara Cartland med små indslag af den besynderlige HUT lingo. Patos for fuld skrue i Information:
Kommentar: Vestens blinde øje
Information 10. august
Hvis bomber var faldet over en europæisk nation, som det er tilfældet med Libanon, så ville verdens-samfundet ikke tøve med at gribe ind militært
Af Sherin Khankan
Hvem er vores næste i en verden, hvor solidariteten begrænser sig til den nærmeste familie, og hvor billeder af sønderbombede huse, broer, veje og drab på mange tusinde uskyldige sjæle ikke får os til at reagere? Hvordan kan vi i Vesten hævde det universelle bud om næstekærlighed og samtidig forholde os passivt i forbindelse med angrebet på Libanon?

- Næstekærlighed er forbundet med evnen til at bekymre sig oprigtigt om folk, der befinder sig langt væk fra en selv. Kærlighed til familien og den udvalgte elskede er ikke et udtryk for næstekærlighed, men prioriteret kærlighed og blot en avanceret form for selvkærlighed. Næstekærlighed derimod er uselvisk og upartisk og indbefatter din ultimative modsætning, den der er langt fra dig.
Den fremmede.
- Meningen med næstekærlighed er ikke at omfavne og rumme alle verdens kriser, som man rummer sin elskede, men at elske folk, sådan som de viser sig for os, og ikke sådan som vi ønsker at se dem. Næstekærlighed refererer til pligten til at finde alle mennesker værdifulde - værdige til at blive æret, elsket, værdsat og beskyttet. [..]
Det er et sørgeligt faktum, at mennesker først reagerer, når en krise rammer den tætte familie eller det nationale fællesskab. Få formår at leve næstekærlighedsbudskabet i sin fulde essens. Det guddommelige påbud om at elske sin næste åbenbarer sig kun i det ansvarsfulde møde med det andet menneske. Den fremmede. Vi er dagligt prisgivet hinanden på nådig såvel som unådig vis, men det er ikke for sent at vække det guddommelige, universelle kategoriske imperativ om at elske sin næste og ikke vende det blinde øje til.
Sherin Khankan er cand.mag. og forkvinde for Kritiske Muslimer

André Glucksmann
har skrevet en artikel i samme avis om samme emne af en noget anden vægtfylde. Se den via Uriasposten:
Glucksmann: Ideologiernes død fejres, medens vi svømmer i den totale ideologiske illusion
Endelig lidt virkelighed i Dagbladet Information. André Glucksmann om
Surrealismens geopolitik - tilmed online i fuld længde.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net