torsdag, august 03, 2006

Fløjene styrket

Jelved vil stadig være statsminister og ikke vide noget af S ´fremmedpolitik.

I forhold til sidste måling er især De Radikale og Dansk Folkeparti gået frem, og Pia Kjærsgaards parti, der i de sidste dage er blevet latterliggjort for kritikken af tre ministre i de fleste medier, står til at vinde fire mandater og befæste sin position som Folketingets tredjestørste parti.
SF er gået tilbage i forhold til målingen i juni, og det samme er Socialdemokraterne.
Men set i forhold til valget er det fortsat SF, der er den store vinder, fulgt af Dansk Folkeparti og De Radikale, mens Venstre og i særdeleshed Socialdemokraterne går tilbage.

EMC - Fløjene styrket

Demonstration politianmeldt

min vinkel på Israels kamp i disse dage, er hovedsageligt i hvor høj grad det er lykkedes at importere den kroniske konflikt til Danmark. At Israel tvinges til at kæmpe, er mildt sagt ingen nyhed. Den næste kamp - Iran - lurer i den umiddelbare baggrund. Hvad sker der så i Århus og København?
Og den konfliktimport skrider planmæssigt frem. Danske jøder, der trods alt har været her i 400 år, holder lav, lav profil. Måske de skulle have talt og skrevet mod indvandringen, mens tid var. Nu er der alene af "palestinensere" fire gange flere end jøder i Danmark. foto © sappho, fra København (klik f. helbillede)

Demokratisk muslim politianmelder onsdagens fredsdemonstration mod Israel og USA, fordi arrangørerne lod Hizbollah-tilhængere råbe "Død over USA og Israel". Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening mener, at man ikke kunne have gjort mere.
- Fredsdemonstrationen i onsdags på Rådhuspladsen onsdag, der endte som en hyldest til Hizbollah-lederen Nasrallah og i voldsomme slagord mod USA og Israel, bliver nu en sag for Århus Politi.
- Kamran Tahmasebi, medlem af repræsentantskabet for Demokratiske Muslimer, er så forarget over forløbet af demonstrationen, at han i dag vil melde politianmelde Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, som stod bag demonstrationen.
- En gruppe Hizbollah-tilhængere kuppede demonstrationen og tog mikrofonen fra en taler for at råbe "Død over Israel og USA" fra talerstolen. Samtidig medbragte mange demonstranter billeder af Hizbollah-lederen Nasrallah, og der blev afsunget flere hyldestsange til Nasrallah. Helt uacceptabelt, mener Kamran Tahmasebi, der anmelder sagen som privatperson.
»Vi forstår ikke, hvorfor den demonstration ikke blev standset af politiet, da Hizbollah-tilhængere tog over og gav udtryk for død over USA og Israel sammenblandet med en religiøs fanatisme. Hizbollah er en terrororganisation, som har begået alvorlige terrorhandlinger,« siger Kamran Tahmasebi.
Freds-demo ender hos politiet


Weekendavisen

holder lang sommerweekend. Læserbrev i WA:

Høy, tak

Michael Unna, Højbjerg

I en tid, hvor det fredelige Hizbuth Tahrir med deres kyklopreligion og kønsdiskriminering, som kun overfalder fotografer (men sikkert ikke Jacob Holdt) og folk med et jødisk symbol, frit kan demonstrere deres had i København, mens den enormt provokerende Moses Hansen heldigvis har fået forbud mod at bruge det israelske flag til en af hans enormt provokerende demonstrationer på »lille torv« i Århus – vi skulle jo nødigt fornærme alle de »danskere«, som har holdt sommerferie i Sydlibanon sammen med Hizbollah, nu hvor de er drevet på flugt fra den israelske hær, som åbenbart ikke kan tåle lidt drilleri omkring deres soldater og direkte raketangreb på deres civile – kunne Weekendavisen så ikke advare, når de ikke har Ulrik Høys klumme med, så vi andre, der gerne vil have lidt salt til det tamme læsning, kan blive advaret?

Roald Als´version

af ansvarsfordelingen i Mellemøsten. Der er jo ytringsfrihed for bladtegnere endnu, men det er s´gutte Politikens fortjeneste. Jeg skal undlade at skrive hvad jeg mener om Roald Als.

Muslimske badestrande

har vi kendt længe i Danmark og Sverige, men de er inofficielle . Længe leve "integrationen" og den nye multikulturelle monokultur. Vi klapper med Den Kreative Klasse i vores små berejste hænder.
Her v. Rimini og San Marino:


One of Italy's most popular Adriatic Sea resorts, Riccione, is set to open the country's first beach exclusively for Muslim women. The city administration has approved an unprecedented measure this week providing for a beach from which men will be banned and fitted with tents to safeguard the privacy of Muslim women who want to sunbathe and swim without having to do so fully clothed as Islamic custom prescribes. Female lifeguards will also be provided
ITALY: SEA RESORT TO OPEN BEACH FOR MUSLIM WOMEN
via
Minut

"Menneskesyn"
sådan ét må man ha´. Hvor købes det ?
Overdommerens fordele
Der er store fordele forbundet med rollen som overdommer for den politiske korrekthed – ikke mindst den indlysende, at man kan tillade sig at gøre alt det, som man med held har skræmt de andre fra at gøre. Således kan man på Politikens forside læse følgende rubrik, der handler om det forhold, at halvdelen af pladserne på det danske dyrlægestudium er gået til svenskere, herunder en masse piger, der mest interesserer sig for kanariefugle og heste, og som aldrig ville røre ved en gris: »Dyrlægestudiet er også fyldt op af svenskere«.
Bemærk menneskesynet: svenskerne fylder op, som havde man at gøre med skrammel i kælderen, når det dog drejer sig om medmennesker, der holder af dyr. Havde det været i Berlingske Tidende, ville rubrikken have lydt: »Dyrlægestudiet hitter hinsidan«.
Groft sagt går ud fra, at opbragte svenskere allerede har klaget til Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination. Vanskeligheden er naturligvis, at det er svært at bevise, at svenskere udgør en særlig race. På den anden side er vi ikke i tvivl om, at dokumentationsfolkene for længst ville have klaget til en eller anden kommission nede i EU, hvis en dansk avis havde skrevet: »Kvindecentrene også fyldt op af libanesere« eller »Godt med palæstinensere på socialkontorerne« eller »Stort arabisk rykind i fængslerne«. Medmindre avisen havde været Politiken, så ville det have været i orden.
Lars Hedegaard, Groft Sagt

Mer´ "respekt" til Erdogan, tak !

så genkender vi Erdogan fra forårets krav til Jyllandsposten og EU:

Tyrkisk tegner i retten for satire
Af Bent Blüdnikow
En ny karikatur-sag er under opsejling. Denne gang er det ikke Muhammed, der er genstand for satiren, men Tyrkiets regeringsleder Recep Erdogan, som er blevet tegnet som mide.
Efter Muhammed-sagen truer en ny karikatur-sag. Tyrkiets premierminister Recep Erdogan lægger sag an mod tegneren Mehmet Cagcag, fordi tegneren har afbildet ham som en mide. Det er fjerde gang at Tyrkiets leder er gået til domstolene for at tvinge karikaturtegnere til tavshed.
- Mehmet Cagcag er Tyrkiets førende karikaturtegner. Han er født i 1959 og blev uddannet som tegner på Istanbuls kunstakademi.[..]
- Tegningen af regeringschefen som en mide forekom på magasinet Lemans forside i begyndelsen af juli. På tegningen ser man Erdogan som en mide begrave tænderne i baghovedet på en mand og Cagcag lader teksten sige, at Erdogan/Mide får Tyrkiet til at lide.
- Erdogan kræver godt 100.000 kr i erstatning og retsagen forventes at starte i begyndelsen af september. I de andre karikatursager, hvor Erdogan har anlagt sag, er han blevet fremstillet som en hest og en kat.

Berlingske Tidende
Leman
tegning via
Bianet
Konsensusparlamentet

idag "kun" 92.2 % sosser, kunne man lidt brutalt koge det ned. Det er næppe "långsökt" at antage at Riksdagens enighed næppe afspejler befolkningens holdninger.
(klik billede)

"Vi får en åsiktsmässig enpartistat år 2020 om partierna fortsätter närma sig varandra i samma takt som nu"


Software kortlægger svensk politik

Sanningen om politiken avslöjas
Morgondagens politik kommer inte bara att analyseras av experter och bloggare – utan också granskas av mjukvara som visar var de folkvalda egentligen står.

Rapporten Den svenska politikens geometri
Anders Sandberg från tankesmedjan Eudoxa presenterar i dag hur ny visualiseringsteknik enkelt avslöjar mönster som experterna missar. Utvecklingen leder till att allmänheten nu får bättre insyn i politiken.
Som synes är de flesta mycket små. I år har politiken haft ungefär fyra-fem dimensioner, men den första komponenten spelar ojämförligt mest roll - 92 %. De fem största står för 92.2%, 4.3%, 1.4%, 0.4% och 0.3% vardera. Riksdagens röstningsmönster är helt dominerat av spelet regering-opposition, det överskuggar all ideologi.
Detta kan jämföras med
en studie av den amerikanska kongressen, som fann två stora komponenter motsvarande 45.3 och 29.6%, med resten mindre än 1.6%. Svensk politik är mer endimensionell än den amerikanska!

I
en liknande analys av Storbritanniens politik visar sig också en enstaka stark komponent, och fördelningen av ledamöterna är snarlik vårt resultat. Norge uppvisar en mer flerdimensionell politik än Sverige. Varianter av metoden kan även användas för att kartlägga strukturen i parlament där medlemmarna inte har formell partitillhörighet, som t.ex. Finland.

Svenska Dagbladet, Brännpunkt

SVT og Fidel
jeg så det ikke, men det lyder ikke overraskende:
Staten bjuder på tyrannkavalkad
Statstevens nyhetsprogram Aktuellt verkar ha släppt alla spärrar. I tisdagens 21-sändning (se den på www.svt.se) ägnades nästan halva programtiden åt Fidel Castro och Hugo Chavez."Castro är i dag efter Storbritanniens drottning och Thailands kung den ledare i världen som suttit längst vid makten", säger sommarvikarierande ankaret Kristofer Lundström med anledning av att sjukdom drabbat envåldshärskaren, förlåt ledaren. "Han tog över efter diktatorn Batista och har sedan dess lett kubanerna som numera är 11 miljoner till antalet. Han ses som ett socialistiskt rättesnöre eller en diktator beroende på ens egen ståndpunkt."
SvD leder
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net