fredag, juli 28, 2006

Invalidepension postbox Togo

Fugitive 'entitled to state benefits'
A man wanted by Swedish justice for fraud can live in the west African state Togo for the rest of his life, supported by Swedish tax money. This week one of Sweden’s highest judicial figures decided that the Social Insurance Office should pay him interest and legal costs after it tried to stop his sick benefits.
The man, age 54, disappeared to Togo, western Africa, in 2002 after an initial court hearing over accusations of serious fraud. In October 2002 a court remanded him in custody in his absence.

The Local

(grafik Fnat . ..... klik f. stort billede)


Dansk Folkeparti ber utrikesministern undersöka semester-flyktingarna i EU

foto © webmaster
Dansk Folkepartis Europaordförande, Morten Messerschmidt, vill i Folketinget be utrikesminister Per Stig Möller om att undersöka hur många evakuerade personer från Libanon, som befinner sig i EU med status som flyktingar.
– Vi har kunnat konstatera, att i stort sett alla EU-länder har tagit initiativet till att rädda deras medborgare hem från Libanon, och som bekant är många av de medborgarna, som under angreppen har uppehållit sig i Libanon, antingen reguljära flyktingar eller utlänningar med uppehållstillstånd i EU. Därför är det relevant att få avklarat, hur stor andel av de evakuerade, som har status som flyktingar, säger Morten Messerschmidt.

Han understryker, att man i så fall måste fråga sig själv, vad personerna har flytt ifrån.
– Redan 2001 kunde Rockwool Fonden i en undersökning fastslå, att 41 procent, av de flyktingar, som hade haft uppehållstillstånd i Danmark i mer än två år, hade varit på semester i deras hemland inom loppet av de senaste fem åren. När en så stor andel av libaneserna och syrierna befinner sig i deras hemland, är det en grund till att undersöka deras status, säger Morten Messerschmidt.
SD Kuriren


Et (æres) mord - rent anatomisk
altid fremragende Kurt Lundgren. Selvfølgelig kan han ikke skrive på DN debatt. Hvor kunne han tro det ?

"20 knivhugg med en 43 centimeter sågtandad kampkniv, huvudet sönderslaget med ett baseballträ, fingret avskuret, överhälld med kokande olja i ansiktet när han levde, rituellt mördad. Det var också ett mord baserat på rastänkande eftersom den mördade ansågs komma från en lägre klass och mördaren från sayed, vilka sägs vara släkt med profeten Muhammed; inte ens denna vidriga omständighet, rastänkandet, togs med som en försvårande omständighet i domen.
Att döma till fyra års ungdomsvård för ett mord av denna medvetna och utstuderade grymhet visar enligt min mening att Sverige inte längre kan räknas in i kretsen av civilserade rättsstater."
Kurt Lundgren

Mere Tilman Nagel
en venlig læser gjorde mig opmærksom på denne - også højinteressante artikel - af Nagel fra Neue Zürischer Zeitung. Jeg bringer den engelske version:
Is it possible to trace back Islamic acts of terrorism to the religious teachings of Islam? In his provocative article, Tilman Nagel, Professor for Islamic Studies, compares Christian Holy Scriptures with Koran and Sunnah
Analysis Tilman Nagel
On the Dynamics of Radicalism in Islam
Minut blog (klik)

Problemet med profeten
læs dette interview med professoren fra Göttingen. Ikke alle "islamologer" er som Jan Hjärpe og Bæk Simonsen:

Udfordring: Tilman Nagel skriver på den første store Muhammed-biografi i den vestlige verden i 50 år. Islam i Europa må forandre sig, så den ikke længere ligner udlægningen i Egypten eller Tyrkiet, mener han . [..]

Karikaturerne
Islam i dag bygger i vid udstrækning på »et storhedsvanvid«, siger professor Nagel. »I de islamiske lande tror folk, at Europa vil åbne sig for islam, og at de sidste bastioner snart falder. Hele historiebilledet i skolen er, at islam vil triumfere. Det vestlige undervisningssystem er ikke rustet til opgaven.
Min søn blev student for fem år siden, jeg ved, hvad eleverne lærer i historie og religion. De fleste europæere aner ikke, at verdsliggørelse og menneskerettigheder, som langsomt har vundet indpas på dette kontinent, har rødder, der går tilbage til antikken og kristendommen. Det bør såvel indvandrere som indfødte europæere vide. I stedet tror muslimer, at verdsliggørelse er, at homoseksualitet og promiskuitet er tilladt.«
Har krisen omkring de danske Muhammed-karikaturer gjort det hele værre?
»Næh, det har den ikke. Den slags protester er jo ikke nye, karikaturer omkring islam er et gammelt tema. Men det blev tilsyneladende brugt i en kampagne, og den egyptiske ambassade i København gik ind i sagen for at tage spidsen af sine egne islamiske bevægelser derhjemme.«
Hvad der har skærpet forholdet mellem Vesten og islam er derimod »den forudsigelige katastrofe i Irak og i Afghanistan«, siger Tilman Nagel.
»Alle, der kender lidt til den islamiske verden, ved, at det er utopisk at tro, at man kan styrte Saddam – som var en slyngel – og indføre en slags demokrati. Sunni- og shiamuslimer kan ikke forene deres udlægning af troen med frie valg. Og det var en fejl at hjælpe talebanerne på vej i Afghanistan, så de kunne gøre det beskidte arbejde for os mod Sovjetunionen. Man beder ikke andre om den slags. Enten gør man det selv, eller man lader helt være. Nu sidder vi i suppedasen.

- Vestens ukritiske støtte af Israel har heller ikke gjort det bedre. Israel skal støttes, men ikke ukritisk. Det er denne række af begivenheder, som har bragt os hertil, hvor vi står nu.«
Der er islamiske gejstlige, som tager afstand fra den rabiate udlægning af Koranen. En af dem, Adnan Ibrahim i Wien, har for nylig fastslået i Berlingske Tidende, at der intet er de islamiske skrifter, som tilsiger tvangsægteskaber, omskæring af kvinder eller modstand mod et verdsligt retssamfund. Han hævdede sågar, at der er fuldstændig frihed i islam til at skifte tro?
»Jamen, det er én mand, der siger det. Det kræver stor ihærdighed at komme igennem med sådan et synspunkt. Det må diskuteres bredt og åbent i islamiske kredse, og det sker ikke. Hvis man vil vide, hvordan toneangivende cirkler tænker, kan man tænde for TV-stationen Al Jazeera. Her er der en gammel, gejstlig professor, Qadari, som hver uge tolker islam i sin egen udsendelse. Han siger, at konvertitter skal dræbes. Det er der millioner, som lytter til. Vi har brug for, at islam tager fat på den slags spørgsmål, sådan som katolikkerne har gjort det. Den katolske kirke har også været imod menneskerettighederne, men nu mener man, at de er i orden.«
Erfaringerne

Er islam forenelig med demokrati i vestlig forstand? Er der plads til et Islam Light?
»Umiddelbart er det ikke muligt. En muslim diskuterer ikke med andre i øjenhøjde. Han har jo altid ret. Og et Islam Light vil altid have den vanskelighed, at mange ikke vil anse det for den rette islamiske lære.
- Forestillingen om, at Koranen skulle indeholde evigtgyldige sandheder, er et enormt problem. Spørgsmålet er, hvordan vi kommer til at se Koranen som en tekst fra Arabien i det 7. århundrede, der ikke kan betyde det samme for os i dag. Det er mit indtryk, at muslimske foreninger ikke er parate til at gå dette skridt, for så tillader man jo integration, og det vil man ikke.«
»Man skal begynde med børnene i 1. klasse. De skal have at vide, at vi alle er lige, uanset om vi hedder Ahmed eller George. Kun på den måde kan vi afmontere storhedsvanviddet. At overlade religionsundervisning til islam duer heller ikke. Det er et skråplan. Man behøver bare at læse, hvad ledende muslimer mener.
Ayatollah Khomeini – den iranske revolutionsfører – skrev i sin lille grønne bog, at mullaherne skal overtage samfundet. Det er ligesom med Hitlers »Mein Kampf«. Det hele står der, sort på hvidt. Vi hælder til at sige, at det ikke kommer til at ske på den måde. Men der er desværre erfaringer, som tilsiger, at det kan man ikke være sikker på. Islam i Europa må forandre sig, så den ikke længere er identisk med islam i Egypten eller Tyrkiet. Nej, jeg er ikke pessimist, men hvis vi skal klare udfordringen koster det tid og penge, og det bliver meget møjsommeligt. Og det er på tide, at vi kommer i gang.«
Problemet med profeten

Norsk angst

Earlier this month, the Norwegian newspaper Dagbladet published a cartoon which depicted Israeli Prime Minister Ehud Olmert as a Nazi. Political cartoonist Finn Graff apparently saw fit to compare Olmert to SS Major Amon Goeth. Goeth, who ran the Plaszow death camp in Poland and was hanged in 1946, shoots at random Jews from the balcony of his villa in a scene in Steven Spielberg’s Schindler’s List. In Graff’s cartoon, a shirtless Olmert smiles on a balcony while gripping a rifle. The message that the Jewish state is the new Nazi state couldn’t be clearer.
But the truth is that radical Islam, not the democratic Israel, is what really scares Graff. He explained in an interview that he does not draw pictures mocking Muhammad because of his fear for Muslims and “out of respect.” Apparently it’s because he doesn’t fear Jews that Graff finds it acceptable to treat them with such venom.
The EU's Cartoonish Rage against the Jews

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net