tirsdag, juli 25, 2006

Man ser det for sig :

STØRSTE EVAKUERING AF DANSKERE SIDEN 2. VERDENSKRIG
eller gør man ? Først tænkte jeg ikke over hvad Udenrigsministeriet mente, men så faldt det mig ind ,at det måtte være "De hvide Busser", der i foråret 1945 bragte 10.000 danskere og nordmænd hjem fra Bergen- Belsen og Neuengamme, efter oplevelser som man må gætte, ret nemt kan stå mål med vores "nydanskeres" i Libanon. Dog med den forskel, at ingen rejste frivilligt til Neuengamme på badeferie. Men man hører historiens vingesus, eller?
- Det var egentlig dette foto, som jeg tog sidste år i Frøslev lejren i Sønderjylland, der mindede mig om det: En hel intakt hvid Volvo bus fra hin evakuering. (foto© webmaster)

En parodi på en rettergang
Mordet på utrikesministern, den kända, den vackra, den framgångsrika, den omtyckta var hans hämnd på hela det samhälle som behandlade honom så illa när han mådde så dåligt. Detta självömkande omkväde, jag mår så dåligt, pågick under hela rättegången där han mest satt och glodde ner i bordet och aldrig svarade på en fråga - det var en parodi på rättegång, men den var åtminstone offentlig till skillnad från rättegången i Umeå som skedde bakom stängda dörrar.
- Jag tror för min del inte en gnutta på må så dåligt-omkvädet. Jag tror att vi här har att göra med en genuint ond person, en kvinnohatare som mixade sitt kvinnohat med politiska motiv och som, det visar boken, var ytterligt medveten om vad han gjort och som på ett visserligen klumpigt men ändå ganska effektivt sätt försökte sopa igen sina spår; han förändrade till och med sitt utseende, vilket allt detta passar mycket illa samman med bilden av en djupt störd, psykiskt sjuk person.
- I boken avslöjas, medvetet eller omedvetet, en stor rättsskandal : Mammans roll som medhjälpare. Sonen erkände mordet inför henne.
Dagarna efter for hon och sonen till skogarna i Södertälje där mamman hjälpte till att bränna upp de nedblodade kläder som sonen gömt där; mamman hade med sig en flaska plommonbrännvin som tändvätska. Därefter uppsökte hon en väninna i Södertälje och berättade vad sonen gjort.
Detta är skyddande av brottsling och undanröjande av bevis.Min enkla fråga är : Varför åtalades hon inte?
NY BOKLeif Jennekvist : En polisutredning. Mordet på Anna Lindh. Bonnier Pocket. 197 sidor. (Viborg 2006)

lidt supplerende læsning:

Citat:"Sverige är ett märkligt land. I vilket land på denna jord kan man tänka sig en rättegång där domstolen på tre dagar, knappt 10 timmars förhandling och med hjälp av totalt tre vittnen klarar av att behandla ett mord på landets utrikesminister"?

LEIF GW PERSSON professor vid Polishögskolan i Stockholm

DSM tidsskriftet
Så perfekt! Allt gick som på räls (skinner)
......... Samspelet åklagare - försvarsadvokat var för att uttrycka det kort, koncist och faktiskt: kongenialt. Det finns inget politiskt motiv bakom mordet, förklarade advokat Peter Althin i alla TV-kanaler, efter att hans klient Mijailo Mijailovic den 6 januari 2004 - efter 105 dagars envetet bestridande - bett att i ett förhör få erkänna, att det var han som den 10 september 2003 hade "attackerat" landets utrikesminister Anna Lindh. Detta "inget politiskt motiv" repeterades sedan i alla medier. Därmed var alla parter nöjda. Mest av alla SÄPO(*räls =skinner)
5.3.2004 Skrivet av Jan Gillberg, DSM


Ulækkert ?
alene Rønn Hornbechs ordvalg afslører jo hendes æstetiske ærinde, fremfor det som hun selv siger : at alle må være lige for loven.
- Og jeg tror store dele af befolkningen er enig med DF, særligt da det drejer sig om "flygtninge", som mange anser har fået permanent ophold på et grundlag vi idag anser for særdeles tyndt. For ikke at sige - ofte falsk i kombinationen: huministpolitikere-flygtingeadvokater og løgnehistorier.
- Vi vil simpelthen vide om disse hovedaftagere af dansk socialhjælp, også overholder landets love. Det er os der betaler. Må vi heller ikke checke de storsvindlende døgnkiosker ? Eller kræve at i titusinder af indvandrerkvinder - der ikke må arbejde for deres mænd - står til rådighed for et arbejdsmarked, der mangler hænder?
Jeg gør Espersen ord til mine: – Jeg vil blæse på hende. Hun skal ikke være min smagsdommer, men skal bare passe sig selv.

Rasende på Dansk Folkeparti
Ekstra Bladet 25. juli
Venstres Birthe Rønn kalder forslag om tjek af evakuerede fra Libanon for ’ulækkert’
Af Anders Langballe
Venstres skrappe dame, retsordfører Birthe Rønn Hornbech, har fået nok af Dansk Folkeparti (DF). Hun beskylder partiet for at komme med ’ulækre forslag’.Anledningen er Dansk Folkepartis krav om, at alle de danskere, der er evakueret fra krigszonen i det sydlige Libanon, hver og en skal gennem et tjek for, om de er sociale bedragere.

12 spørgsmål
I går stillede partiet 12 spørgsmål til tre forskellige ministre ’fordi regeringens reaktion på Dansk Folkepartis opfordring har været særdeles uklar’, lød begrundelsen for det nye skridt. [..]
Pas dig selv, Birthe
Søren Espersen (DF) har ikke tænkt sig at tage sig af Birthe Rønn Hornbechs usædvanlige skarpe angreb på regeringens støtteparti.– Jeg vil blæse på hende. Hun skal ikke være min smagsdommer, men skal bare passe sig selv.

– Det bliver sådan, som vi vil have det. Og der er ikke noget nyt i, at der bliver himlet op, når vi kommer med noget. Birthe Rønn plejer for øvrigt at stemme imod sit eget parti, og det kommer hun nok også til i den her sag. Det er jo efterhånden rutine, siger Søren Espersen.
se iøvrigt Deadline med Erik Meir Carlsen
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net