onsdag, juli 26, 2006

"Asyl til alle, her og nu"

lød parolen. Jeg ved ikke hvem de demonstrerende var. Et pædagogseminarium i praktik? Statister i en film? Hov , jeg ser nu det er "Unge revolutionære på Sjælland". Dem er der rigtignok ikke mange af - cirka 50 stykker. "Heterosexisme"....man føler sig ramt, man har været et svin..........................................
(foto © webmaster, klik. f. stort)


To et-partistater
korte rapporter er gode rapporter, og denne ny Timbro fylder kun som to kronikker:

Trots att Sverige är ett rikt land på norra halvklotet med ett långt demokratiskt förflutet och Sydafrika är ett fattigt land på södra halvklotet som levde under diktatur under större delen av 1900-talet finns det en rad intressanta paralleller att dra mellan länderna. De har långa historisk band och domineras av var sin politisk rörelse, som delar ideologi. Båda länderna lider dessutom av av demokratiskt underskott, på grund av denna dominans. Det visar en ny
rapport 16 sider pdf, Lika som bär, som vi presenterar idag.
Både ANC och socialdemokraterna har politiserat förvaltningen och rättsväsendet, utövar stort inflytande över civilsamhället och media och kör på olika sätt över parlamentet i respektive land. Bägge partierna växer på olika sätt ihop med makten. Gränserna mellan partiet och staten och mellan partiet och samhället håller på att suddas ut.
Det finns de som menar att det inte finns något egenvärde i maktskiften. Men utvecklingen i såväl Sydafrika som Sverige ger skäl för att vara orolig över den demokratiska kvaliteten i bägge länderna.

5 symptomer på en etpartistat
1.) Politisering av den offentliga förvaltningen
2.) Politisering av rättsväsendet
3.) Styrning av media
4.) Styrning av det civila samhället
5.) Att dominera och ignorera den folkvalda församlingen

Timbro.se


det er som man ved langt fra første gang det konstateres (billede)

Nattens knivstikkeri ved Pan ?
foto © webmaster

"arabere", siger min kilde* der bor i kvarteret, men hvem er overrasket. Den detalje dukker først op i tabloiderne, og 14 dage efter på DR. Man må be´for dørmandens liv.
Det er ilde nok, men danskere skal vide, at der er meget, meget langt op til det svenske voldsmareridt, og at de har 2001 valget at takke for, hvis vi aldrig når de proportioner.

Det opdager man kun ved selv at læse svensk kriminalreportage - også ude i provinsaviserne. Og navnlig internet. Her er hverken plads eller humør til at dyrke den. Vi nøjes med statistikken og helt særlige enkelttilfælde.
* Min ven tæller på knapper, om han tør vidne. Det er forståeligt.
Club Pan

Tag to - betal for én
ja, aviserne burde jo handle om det forestående valg, men indtil videre må vi nøjes med den linde strøm af mord og voldtægter.
Flera våldtäkter i Stockholm i natt
Kvinnan överfölls i natt av fyra killar i tonåren utanför Hässelby gårds tunnelbanestation och våldtogs flera gånger. En kvart senare våldtogs en annan kvinna i närheten av den första brottsplatsen - även hon av en okänd gärningsman.
Expressen

Syg og gammel i Sverige

det skal være godt siger GP - en meget originl idé at få efter 12 år ved magten

" En äldre vän, han närmar sig 90, behövde en höftoperation.

Kanske om fyra år, blev svaret.

Men om jag dör

Ja, då behöver du ju ingen höftoperation"

Expressen - Nilson

Sameksistens a la Khankhan
Jette Dali skriver bla. i Berlingske Tidende
- "I 2002 nægtede Sherin Khankan at støtte en erklæring fremsat af partifællen Naser Khader. Erklæringen appellerede bl.a. til, at dommen om stening af Amina Lawal fra Nigeria samt steningsdomme mod Sima, Ferdow, Shahnaz og Ashraf i Iran alle blev omstødt. Khankans begrundelse for ikke at bakke op om en så horribel behandling af kvinder lød: »Lande som Saudi-Arabien, Nigeria og Iran er eksempler på lande, der misbruger islam i politikkens navn (...) Hvorfor skal islam kritiseres, fordi nogle muslimer fortolker Koranen forkert?«. Så pyt med, at der ryger et par kvinder i svinget.
- En holdning som senere blev belønnet med en plads i »Co-Existence of Civilisations«, et angiveligt internationalt forum med deltagelse af blandt andre erhvervsmanden Christian Stadil og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. - Sherin Khankan forsvarer Hizb ut-Tahrir, som hun da også har et nært, personligt forhold til. »De mangler nuancer, men de repræsenterer de unge mennesker, der er vrede. Og selvfølgelig kan jeg forstå, at de er vrede over det, der sker« (Israels angreb på Hizbollah i Libanon).
At Hizb ut-Tahrir appellerer til unge, vrede mænd, hævdes også af David Lewis, leder af tænketanken International Crisis Groups (ICG) Usbekistan-baserede afdeling for Centralasien. I en samtale med journalist Ulrikke Moustgaard, december 2002, kom han med følgende advarsel: »Problemet er også, at Hizb ut-Tahrir rekrutterer medlemmer i fængslerne blandt de kriminelle. Der er meget stor fare for, at partiet er ved at blive mere radikalt. I Usbekistan anses Hizb ut-Tahrir for lige så farlig som den militante bevægelse Islamic Movement of Uzbekistan (IMU), der har tætte forbindelser til såvel al-Qaeda som Taleban«.
Radikal eller ej. Selv har Sherin Khankan ifølge egne oplysninger giftet sig med en mand, som er »slave af religionen«. Måske den radikale landsformand skulle undersøge, om ægtefællen også er medlem af partiet?

Sig skældsordet " Danmark "
så ved alle du er en misliebig person:
En svensk kulturkanon - usch !

Litterat Stefan Jonsson kan da bare medvirke til at den kun kommer til at indeholde Ivar Lo Johansson, Per Wahlö, Jan Gouillou, Henning Mankell, Jan Myrdal, Liza Marklund, P.O. Enquist, Mai Wechselmann og Mikael Wiehe (der desværre er halvdanske) Linda Skugge og pseudonymet der har skrevet romanen "Svennehora". Altsammen i tidens ånd og meget usvensk.
Folkpartiet däremot är namnet på en kris. Som alla varelser i identitetskris ser sig partiet om efter identifikationsobjekt. Det har valt Danmark.
Som Erik Sandberg visat i "Snällfällan" (SVT 7/5) och Mustafa Can diskuterat i DN (10/7) har partiet sedan några år gjort om sig efter högerpartiet Venstres modell. Främlingsfientligheten har man hämtat därifrån, liksom den kulturella rustningen, i vilken ingår införandet av en litterär kanon. En sådan invigdes med dunder och brak i Köpenhamn hösten 2004.
Så är det alltså beskaffat med folkpartiets fosterländska sinnelag: nedladdat från utlandet. Från grannlandet härrör också förslaget om att införa språk- och kulturprov för dem som söker svenskt medborgarskap.

Folkpartiet på svenskjakt Gammal dansk modell blir som ny.

Det Svenske akademi synes derimod godt om idéen. I landet hvor eliten er så hundeangste for det nationale, at man skulle tro det var Per Albin Hansson der havde kastet Europa ud i krig i 1939.

Horace Engdahl, ständig sekreterare i Svenska Akademien, som enligt Wikströms förslag skulle delta i arbetet med att slå fast denna svenska litteraturkanon, är av annan åsikt.

- När man i Danmark för ett par år sedan började arbetet med att slå fast en kulturkanon var jag kritisk och uttalade mig ironiskt i danska tidningar. Men efter att ha följt den intensiva litterära debatt som följde, där många bortglömda författarskap lyftes fram, har jag ändrat åsikt. Att ta fram en sådan kanon kanske inte ger de effekter på integration och liknande som Wikström hoppas, men diskussionen och debatten i sig är bra, säger Engdahl.Att en svensk litteraturkanon skulle bidra till en snäv bild av svenskhet håller han inte med om.

- Den svenska litteraturen ser inte ut på det sättet. Mycket få av våra stora svenska författare hyllar svenskheten, snarare är de kritiska intellektuella.

Akademien positiv till litterär kanon


Khankhan er ikke radikal politiker
men bare radikal, og det forklarer jo en del. Damebladsmuslimen med det store hjerte, den lille hjerne og den romantiske pen, har vel hermed vinket helt farvel til en politisk karriere. Som andre radikale, radikale før hende. Så er der vel kun en akademisk tilbage.........................

Sherin Khankan har ALDRIG været folketingsmedlem (B.T. i går »Radikal politiker støtter Hizb-ut-Tahrir«). Hun har aldrig være opstillet på en radikal liste til et folketingsvalg, da hun blev væltet som kandidat mellem to valg, så medlemmerne har fravalgt - med god grund.
Efter de radikale vedtægter skal der hvert år foretages opstilling af folketingskandidat. Det skete et år, og derpå røg hun ud igen. Hun har derfor dags dato ikke en eneste tillidspost i Det Radikale Venstre, og når der i går i B.T. tales om »radikal politiker«, så gør I samtlige medlemmer af alle danske politiske partier til POLITIKERE. Og det er vel en tilsnigelse ud over det acceptable?
Søren Bald, landsformand forDet Radikale Venstre

Michael Jalving skriver bla.:

.....Der er bare ét problem. Hun deltog i en demonstration arrangeret af Hizb ut-Tahrir, der åbent bekender sig til terror. Demonstranterne talte imod »jødestaten« Israel, ja, det kalder de den, mens de viftede med Hizbollahs fane og kaldte død og ødelæggelse ned over Israel og USA. Forestil dig, kære læser, at 700 nynazister demonstrerer på Rådhuspladsen. Politiken, Enhedslisten, Grundfos, Arla, landets fagforeninger, alle var de gået i amok i forargelse og skam. Folkeskoler var blevet lukket, eleverne sendt på sørgemarch, DR2 ville have lavet en temaaften om den voksende racisme. Nu var det i stedet bare Hizb ut-Tahrir. Hvor længe mon de Radikale fredsduer kan finde sig i at have et medlem, der tager terroristernes parti? Hvor længe har partiet råd til det – moralsk set? Mikael Jalving, Groft sagt - Berlingske

Om faren ved at dele sol og vind lige

Lykketoft siger ikke overraskende omtrent det modsatte i et Information interview:

Berlingske Tidende 26. juli 2006
Libanon. Vi burde klart have meddelt Hamas og Hizbollah og andre, der ønsker Israel slettet af landkortet, at så længe de nærer den slags tanker, er der lukket for enhver form for støtte herfra [..]

- Vi har nemlig i de sidste mange år forsøgt at dele sol og vind lige i stedet for at kalde en spade for en spade. Vi burde ikke have nøjedes med at understrege Israels ret til at eksistere, vi burde have taget konsekvensen af den holdning og meddelt Hamas, Hizbollah og alle de andre, der ønsker Israel slettet af landkortet, at så længe de nærer den slags tanker, så er der lukket for enhver form for støtte herfra. Vi burde klart have bekendt kulør til fordel for frihed, demokrati og menneskerettigheder over for begge parter.
Det ville ikke have ændret meget i vores tone over for Israel, for til den side har vi stort set fået sagt, hvad vi mener. Tonen kunne dog være blevet skærpet lidt, som den kan blive det mellem venner, når man også taler knubbede ord til vennens modpart.
- Det ville derimod have ændret vores ordvalg over for dem, der vil Israel til livs. Såvel i udenrigspolitisk regi som herhjemme skulle de klinkende klart have haft at vide, at vi nok mener, at Israel bør optræde med dansk moderation, men at vi under ingen omstændigheder vil tolerere noget fysisk forsøg på at udslette Israel ellernogen verbal støtte til det projekt. Det har vi aldrig gjort, og vi har derved næsten lokket dem til at bekæmpe Israel med alle midler. Jeg er sikker på, at de flygtninge og indvandrere, der ønsker at integrere sig i det danske samfund, ville have været taknemlige for klar tale. Det ville de, der udelukkende er kommet af økonomiske årsager, nok også, for de kom jo, fordi rigdom og velfærd udspringer af vores livsform. Men hvis den skal opretholdes, kan vi ikke altid dele sol og vind lige.


Hvad sker der i Sverige idag ?
ingenting. Der er valgkamp. På landets "fornemmeste" debatplads hedder det:
"Förskolan främjar gamla könsroller bland barnen"
en af etablissementets yndlings-sutteklude, hvis primære funktion det er at afværge enhver brandfarlig diskussion. Mine kilder vil vide at valgkampen begynder mellem d. 1 og 15 august. Hvis den begynder.......................
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net