søndag, august 20, 2006

Luskede Lars Leijonborg

en skabschauvinist ? Det hele ligger i betragterens øje. Der er nok ingen grund til bekymring i år heller:
Muslimsk fundamentalism är ett växande hot. Många arbetslösa är slöa. Och arbetskraftsinvandring vore bra för Sverige.
I Sydsvenskans serie med partiledarintervjuer inför valet 2006 har turen kommit till folkpartiledaren Lars Leijonborg.
- Folkpartiledaren Lars Leijonborg tycker att muslimsk fundamentalism är ett växande problem i Sverige. Därför vill han stoppa nya religiösa friskolor.

– Får jag bestämma inför vi ett moratorium för religiösa skolor, åtminstone tills vi har garantier för att alla lektioner är icke-konfessionella, säger han. [..]
- Förr förknippades partiet med generöst bistånd, stöd till handikappade och jämställdhet. Men efter kravet på språktest för medborgarskap i förra valet kopplar allt fler ihop folkpartiet med hårda tag – inte minst mot invandrare.
Kritikerna hävdar att Lars Leijonborg hämtat inspiration från Danmark, där liberala Venstre och statsminister Anders Fogh Rasmussen samarbetar med Pia Kjaersgaards främlingsfientliga Dansk folkeparti.

– Det där är en myt, säger Leijonborg själv och ser nästan upprörd ut.– Jag tycker att Venstre har fladdrat iväg på en främlingsfientlig linje som inte anstår liberaler. Vi har helt olika syn på invandring och integration.
Danskarna vill minska invandringen. Ni vi vill öka den. Vilka ska få komma till Sverige?
– Asylinvandringen ska följa internationella konventioner. Ungefär som nu. Då beror det på utvecklingen i världen hur många som kommer.
Sveriges store kravställare
Grafitti (klotter) på valgstuen

Salige er de enfoldige
den stakkels "mångkultur-samordner" ved ikke, at det netop er lige nu alle RD politikere ber´ i deres aftenbøn : "Kære Vorherre, Lad ikke mangfoldigheden blive et valgtema ved et uheld , kære vorherre............"

Frågor om mångkultur syns inte
Mångkulturåret 2006 fortskrider i det tysta när valspurten drar igång. Yvonne Rock, regeringens utsedda samordnare för Mångkulturåret, är besviken på att ideologiska frågor kring det mångkulturella Sverige har fått ge sig för plånboksfrågorna.
”Viktigt att ha den typen av frågor i ett valår”

En forsvunden verden

This photograph is evocative of a shadowed Rembrandt masterpiece with the subject emerging in a subtle glow of reflected light. The title, Musarnic, refers to a student in a Vilna, Lithuania, yeshiva (talmudic academy) where dedication to the ethical application of study was emphasized.
Roman Vishniac lived in Germany in the 1930s, and he was aware that Hitler had made it his mission to exterminate the Jews. He knew he could not save his people, but he could try to save their memory.

He had to use a hidden camera, both to avoid the charge of spying and because orthodox Jews did not like having their picture taken (due to the commandment against the making of graven images).
He took over sixteen thousand photographs at great risk to his life, and all but two thousand were confiscated and destroyed. His pictures were published in A Vanished World, nearly sixty years after Hitler vowed to destroy the Jewish people.
— Steve Webb via document.no
Roman Vishniac 1897- 1990
Roman Vishniac's SlidesÆstetikeren Maud Olofsson
fra Sveriges Radikale - Centern - interviewes af Politiken. Centern er ligesom de Radikale, blandt de hovedansvarlige for den fuldstændige omkalfatring af Sverige, der er sket på blot en generation.
Lad os tale rent ud - bortgivelsen af land. Mere land end andre europæere overhovedet. Med store daglige menneskelige lidelser til følge. Så store at der overhovedet ikke er plads til at behandle dem her på bloggen. Det er bare at gribe i posen af daglige tragedier. Med den viden at det kun bliver værre.
- Olofsson er Sveriges Jelved, partiet for liberale, "humanistiske" småborgerlige ikke -marxister. Centern er et lille parti - 4.9 %. Men det er kun fordi det overlappes af så mange andre svenske partier. En påskønnelse af nationen ligger det lige så fjernt som alle andre svenske partier. Det nationale er nationalisme. Punktum. Her opereres med større enheder - FN, EU , men ikke NATO - kun i det meget skjulte. Teatret er absolut blot til lyst.
- Politiken tror hun "hader". Hvor får de det fra ? Selv når Maud har god grund til at være vred, vinder æstetikeren. Hun kan tale grimme ting på en pæn måde. Selv om Danmark. Det er det vigtigste i det politiske teater. At tøjle sine lidenskaber. Hvis der er nogle, altså. At kunne holde kæft.

- For nylig ville hun importere i titusindvis af kvalificerede udlændige - til at forsørge de hundredetusinder klienter hun har lukket ind i 25 år.
- Interviewet falder i to dele: Først en beskrivelse af enpartistaten - og så bliver Maud ellers mere røget end speget i del 2. Hvad menes for eksempel om denne perle af en formulering ? :

»Så længe billedet af dem, der kommer her, er, at store grupper lever af kontanthjælp og anden støtte, er der risiko for, at man ser det som et gigantisk svigt. Det er jo det, der er sket i Danmark«

Såh, er det virkelig det ? Det er mit indtryk at danskerne godt ved, at det folkelige fælleskab går fløjten - uanset om indvandrere kommer i arbejde eller ej. Højtillidssamfundet forsvinder. Den sociale kapital fordufter. Maffiøs klankultur er et socialt opløsningsmiddel. Det var det vi opponerede imod i 2001. Ikke det økonomiske aspekt, (som svenskerne iøvrigt lider meget mere under end vi.) Og imod at SR regeringen ikke kunne tøjle sig selv og deres legen gavebod med landet.

Er der således ikke meget vundet ved at skifte regering i Sverige, så er der dog dette: man stemmer ikke nogen ind, man stemmer S,MP og VP ud. Og livet kan gå videre,næsten som vanligt, bare med et større skin af folkestyre. Man kan skifte regering. Det er dog noget.

»Man forsoner sig med at være under formynderskab, da man jo selv har valgt sine formyndere.«

Alexis de Toqueville

Interview: Sverige er nærmest et et- partisystem
Politiken 19. august 2006
Sverige har brug for et opgør med Social- demokraternes magtapparat, som gennemsyrer alt, endog den fortrinsvis borgerlige presse, mener lederen af Centerpartiet, Maud Olofsson. Hun tog i 2004 initiativ til det borgerlige fireparti- samarbejde Allians för Sverige, som stiler efter valgsejr 17. september.
Er det ikke lidt overdrevet, at I har valgt orange som Alliansens farve - med henvisning til demokratibevægelsen i Ukraine?
»Jo, men på en måde er Alliansen en slags demokratibevægelse. Husk, at vi har haft Socialdemokraterne ved magten i 65 år. Set med demokratiske øjne er det jo vældig dårligt, når et parti vokser sammen med magten. 'Sossarna' er ikke bare er et parti - det er et magtapparat, som anvender både partiet, fagbevægelsen, masser af organisationer og statslige styrelser til at bedrive socialdemokratisk politik og meningsdannelse. På den måde er det vel en demokratibevægelse, som nu udfordrer dette magtapparat«.
Der forekommer mig at være en enorm vrede, næsten et had mod Socialdemokraterne blandt mange borgerlige. Hvad skyldes det?
»Man er så træt af deres magtapparat. Jeg tror, at det er det, der afspejles. Man er så træt af, at alle gode kræfter er socialdemokrater, og alle onde er borgerlige. Det er denne indskrænkning af tankemønstret, som er opstået, fordi Socialdemokraterne har været ved magten så længe.
- Jeg plejer at spørge: Hvilke lande tænker man på, når man hører, at man får gode job, høj løn og gode vilkår, fordi man har en bestemt partibog. Hvilke lande er det? Det er der, man kan se vreden over, at vi har dette, hvad skal jeg sige, nærmest etpartisystem, som Socialdemokratiets dominans indebærer«.
Hvis der virkelig er tale om en sådan 'sossificering' af Sverige, hvorfor er det så ikke slået igennem i medierne? Næsten alle større aviser går jo ind for et regeringsskifte.
»På ledersiderne, ja. Men der er så få, der læser ledersiderne. Og medierne er 'sossificerede', hvis man ser på, hvordan de køber regeringens nyhedsdagsorden.
**********
Centerpartiet er fortaler for øget arbejdskraftsindvandring til Sverige. Hvorfor?

»Vi skal have en generøs flygtningepolitik *, men den må blandes med arbejdskraftsindvandring, for vi ved, at de lande, som har haft både asylindvandring og arbejdskraftsindvandring har bedre integration. Hvis der alene er flygtninge, som behøver behandling og hjælp - så skaber det et billede af folk fra andre lande som nogle, der hele tiden behøver hjælp i stedet for nogen, som bidrager. Vi har brug for tydeligere forbilleder i form af folk fra andre lande, som har succes i Sverige. Så længe billedet af dem, der kommer her, er, at store grupper lever af kontanthjælp og anden støtte, er der risiko for, at man ser det som et gigantisk svigt. Det er jo det, der er sket i Danmark«
Hvorfor er der i Sverige ikke opstået et stort højrepopulistisk parti, sådan som tilfældet er i Danmark og Norge?
»Jeg er altid urolig for, at vi også skal få det. Men indtil nu er det lykkedes for de etablerede partier at tage debatten om fremmedfjendtligheden.
Det viser opinionsundersøgelserne også. Der er en positiv holdning til indvandring, der er en positiv holdning til asylsøgere, der er en positiv holdning til det multikulturelle samfund. Men det er klart, at hvis det fortsætter med at være sådan, at så mange ikke får lov at arbejde og være med i samfundet, så findes der en risiko for fremmedfjendtlighed, for at man lægger skylden for integrationsproblemerne på indvandrerne selv. Men indtil videre er det lykkedes at holde en god tone blandt de etablerede partier«.

*Svensk kliché, brugt af alle partier. Har den haft et konkret indhold, er den i al fald gået tabt for mig.

Svenske tilstande i Norge

For nøyaktig en uke siden ble denne 18-åringen ranet av en gjeng afrikanere. Han skjønte ikke at man ganske enkelt skal gi fra seg lommeboken dersom man blir bedt om det. Han ble straffet hardt for sin ulydighet. Legen som sydde fortalte at dette snart er daglig kost. Les morens fortvilte beretning. Hun har lagt ut flere bilder av sønnen.

HonestThinking kommenterer: Utviklingen i våre store byer går bare én vei, nemlig feil vei. Hærverk, ran, voldtekter, knivstikking og annen elendighet øker og øker for hvert år som går. Men politikerne vender det døve øret til, og snakker fortsatt om "berikelse". Den neste politikeren som sier at innvandringen er en berikelse, uten samtidig å nevne medaljens bakside, bør rødme av skam. Han eller hun har blod på hendene.

HonetsThinking


THE PSYCHOLOGY BEHIND SUICIDE BOMBINGS

Interview med filmmageren Pierre Rehov, der har lavet en film med familierne til selvmordsbombere. Han har set ned i en dårekiste af en afgrund, en grum fremtid for os alle:

A - People don’t understand the devastating culture behind this unbelievable phenomenon. My film is not politically correct because it addresses the real problem, showing the real face of Islam. It points the finger against a culture of hatred in which the uneducated are brainwashed to a level where their only solution in life becomes to kill themselves and kill others in the name of a God whose word, as transmitted by other men, has become their only certitude.
Q - What insights did you gain from making this film? What do you know that other experts do not know?
A - I came to the conclusion that we are facing a neurosis at the level of an entire civilization. Most neuroses have in common a dramatic event, generally linked to an unacceptable sexual behavior. In this case, we are talking of kids living all their lives in pure frustration, with no opportunity to experience sex, love, tenderness or even understanding from the opposite sex. The separation between men and women in Islam is absolute so is contempt toward women, who are totally dominated by men. This leads to a situation of pure anxiety, in which normal behavior is not possible. [..]
Q - What was it like to interview would-be suicide bombers, their families and survivors of suicide bombings?
A - It was a fascinating and a terrifying experience. You are dealing with seemingly normal people with very nice manners who have their own logic, which to a certain extent can make sense since they are so convinced that what they say is true. It is like dealing with pure craziness, like interviewing people in an asylum, since what they say, is for them, the absolute truth. I hear a mother saying, "Thank God, my son is dead." Her son had become a shaheed, a martyr, which for her was a greater source of pride than if he had became an engineer, a doctor or a winner of the Nobel Prize. [..]

Q - Do all Muslims interpret jihad and martyrdom in the same way?
A - All Muslim believers believe that, ultimately, Islam will prevail on earth. They believe this is the only true religion and there is no room, in their mind, for interpretation. The main difference between moderate Muslims and extremists is that moderate Muslims don't think they will see the absolute victory of Islam during their lifetime, therefore they respect other beliefs. The extremists believe that the fulfillment of the Prophecy of Islam and ruling the entire world as described in the Koran, is for today. Each victory of Bin Laden convinces 20 million moderate Muslims to become extremists. [..]

Q - Are these men traveling outside their native areas in large numbers? Based on your research, would you predict that we are beginning to see a new wave of suicide bombings outside the Middle East?
A - Every successful terror attack is considered a victory by the radical Islamists. Everywhere Islam expands there is regional conflict. Right now, there are thousands of candidates for martyrdom lining up in training camps in Bosnia, Afghanistan and Pakistan. Inside Europe, hundreds of illegal mosques are preparing the next step of brain washing to lost young men who cannot find a satisfying identity in the Occidental world. Israel is much more prepared for this than the rest of the world will ever be. Yes, there will be more suicide killings in Europe and the U.S. Sadly, this is only the beginning.
To review the July 15, MSNBC's "Connected" presentation, and other media interviews, visit: pierrehov.com-media (Quick Time player)
Amherstimes.com

Frontpage Magazine interviewde ham i december 2005View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net