lørdag, august 19, 2006

»Danmark er et smørhul for muslimer«

Bertel Haarder:
»Teorien om, at Jyllands-Postens tegninger skulle være udløst af fremmedfjendskhed og islamofobi, og at de kraftige reaktioner skyldtes, at en gryde i kog eksploderede - det er det rene, glade vrøvl. Bl.a. fordi det er svært at finde et land, hvor muslimerne har det bedre end i Danmark.
- I hvilket andet land finansierer staten 85 procent af udgifterne til muslimske skoler? Og med 114 moskeer, 15 gravpladser og 20 anerkendte islamiske trossamfund, som har fuld skattefradragsret, og som dermed modtager større tilskud fra staten end folkekirken pr. medlem, så må man betegne Danmark som et smørhul - jeg gentager - et smørhul for muslimer.
Så denne offerteori om at muslimerne i Danmark skulle have været ofre igennem lang tid, og at de langt om længe fik nok og derfor drog til de arabiske lande for at hidkalde Store Bjørn, der så kunne afstraffe os - jamen, det er jo grotesk,« siger Bertel Haarder, der ser Muhammed-krisen som udtryk for, at Danmark er en del af den globale landsby, hvor »et host i Holstebro kan udløse et brag i Beirut«.

»De forsvarer hvad som helst, bare det kommer fra indvandrere«

Var det da ikke godt, at Jyllands-Posten bragte Muhammed-tegningerne?
»Jo, men sagen kunne have været bedre. Det var da en god sag at påvise, at vi lever i en trusselskultur, men gid beviset på det havde været mere egnet til at skabe forståelse hos muslimer.« [..]
De 12 profettegninger også ført til en polarisering af den hjemlige debat, mener Bertel Haarder. I første omgang er Haarder ikke meget for at sætte navn på dem, der efter hans opfattelse repræsenterer yderpunkterne, men efter en længere tænkepause siger han:
»Tøger Seidenfaden og Rune Engelbrecht (forfatterne til bogen Karikatur Krisen, red.) har jo sat navn på sig selv. De kan med en vis ret opfattes som den totale undskyldning for islamismen. Jeg tror ikke, at det er deres mening, men måden hvorpå de undskylder alt incl. imamerne, der rejste til Mellemøsten, kan jo kun føre til, at man synes, at de forsvarer hvad som helst, bare det kommer fra indvandrere.«

Hvis de står på Nordpolen, hvem står så på Sydpolen?
»På Sydpolen står bl.a. nogle lutherske tidehvervpræster og deres parti (Søren Krarup, Jesper Langballe og Dansk Folkeparti, red.), der jo ligesom Fremskridtspartiet har levet højt på, at der er visse ting, som vi i for lang tid ikke fik sagt og gjort.«
Hvor står du selv. Du har jo ført udlændingepolitik med Dansk Folkeparti, så du har vel også et ansvar for polariseringen?
»Det var dog et uendeligt søgt spørgsmål. Det er helt ude i hampen at kæde regeringens politik sammen med Muhammed-krisen. Sandheden er jo, at karikaturerne ligeså godt kunne være bragt i Politiken i 1980erne, da Salman Rushdie var på besøg i Danmark, men her var det jo angsten for at blive slået i hartkorn med Dansk Folkeparti, der gjorde, at Politiken valgte det modsatte standpunkt i forhold til Salman Rushdie-sagen.
- Det er den slinger, jeg synes er så foragtelig - hvis Dansk Folkeparti mener ét, så skal Politiken mene det modsatte. Det er præcis det, Morten Homann fra SF har peget på som årsagen til sit eget partis slinger. SF sagde i starten det rigtige, men da de opdagede, hvem de var i selskab med, skyndte de sig at antage den modsatte mening. Det er foragteligt - foragteligt«.
Bertel Haarder - Berlingske Tidende

Bernard-Henri Levy: Terrorister er fascister.
Fra dagens Politiken. Bernard-henri Levy om truslen fra islamistiske terrorister. Her en bid hvor han slagter fattigdomsparadigmet - Terrorister er fascister med speciel hilsen til Sveriges justitsminister ("Terrorister har sociale problemer"):

“Profilen hos de tyve unge mennesker, som man har anholdt i Birmingham og London, alle velintegrerede britiske statsborgere uden en kriminel fortid, har en konsekvens, som allerede slog mig, da jeg lavede research om Omar Sheikh, Daniel Pearls bortfører. De mest yderligtgående terrorister, de hellige krigere, som er tættest på det diffuse al-Qaeda-netværks centrum, er ikke udskud. Det er ikke mennesker fra en anden verden, som samfundet har stødt fra sig. Det er almindelige mennesker som De og jeg. Det er familiefædre, foto- og cricketentusiaster, tidligere studerende ved London School of Economics, boghandlere. Og en ting er, at de er tippet over mod terrorismen. Men at denne terrorisme skulle være de fattiges våben, en hævn udført af de fordømte på jord, de udstødtes svar på en globalisering, der ikke vil vide af dem, det er ligeledes et fejlagtigt forsøg på at forklare en gåde - en forslidt kliché, som den forgangne uges begivenheder har afkræftet og forhåbentlig givet dødsstødet.“

via Uriasposten
Expressen har også Levy´s artikel. Med en noget blidere overskrift. Men den har Bodström næppe tid til a læse på sin valgturné:

Hotets härd
Så gott som samtliga av de gripna i London är av asiatiskt, eller för att vara mer precis, pakistanskt ursprung. Ingen härstammar från Egypten, Palestina, Marocko, Libanon, eller något annat land i Nordafrika eller Mellanöstern.

Jag trodde inte att det var sant
när jag hörde att ytterligare en kvinna blivit mördad, säger Kristina Lycke Alhbin, ställföreträdande chef på utredningsroteln på polisen i Göteborg.Det är på hennes avdelning fyra av morden utreds.
- Den här frekvensen på mord som vi har haft nu är helt osannolik, säger hon.
6 kvindemord på 6 uger bare i Gøteborg og opland.
garanteret afetnificeret så vi blir´ikke klogere - heller ikke på denne groteske sag. Vi må jo tro at de stilfærdige og blufærdige svenske mænd, er bloddryppende voldsforbryderere hele bundtet. Eller lade være - alt efter smag og erfaring.
Våldtogs två gånger - på en vecka

Indenlandske flygtninge
en trøst må det være at der er god plads at flytte rundt på, så god at der også er plads til de populære indvandrere, flyttende (flygtende) hollændere:

Låt Sölvesborg öppna famnen för flyktingar från Malmö. Men inte vilka flyktingar som helst - utan svenska barnfamiljer som flyr staden för att de inte står ut med invandringen.
Det föreslår Sverigedemokraterna i en motion till kommunfullmäktige. ”Vi Sverigedemokrater är övertygade om att Sölvesborgs kommun kan erbjuda dessa människor den trygghet de söker”, skriver partiets ordförande Jimmie Åkesson i motionen.
Han hänvisar till en undersökning i Sydsvenska dagbladet, som visade att i synnerhet svenska barnfamiljer flyr från Malmö till närliggande kommuner för att komma undan problem med otrygghet, som i stor utsträckning bottnar i ”den misslyckade invandrings- och integrationspolitiken”. (Sölvesborg er i Blekinge, mellem Kristianstad og Kalmar)
Sd vill ta emot skånska "flyktingar

Jimmie Åkesson:
Motionen i sin helhet följer nedan:
Offensiv för att locka fler invånare till kommunen
Sölvesborg är i hög utsträckning en s.k. utpendlarkommun, d.v.s. många bor i vår kommun men arbetar på annan ort. Goda kommunikationer, gynnsamt geografiskt läge och en allmänt trivsam boendemiljö är några av förklaringarna till detta..............................

SD Kuriren
Socialdemokraten Per-Olov Larsen :– Jag har heller aldrig hört talas om ordet Malmöflyktingar.

den kommunale undersøgelse i Sydsvenskan Larsson aldrig har hørt om (word dokument) :
Invandringens inverkan på Malmö är ett lika starkt skäl som olika boende- faktorer till att allt fler Malmöbor flyttar till kranskommunerna. Kriminaliteten är det vanligaste skälet till att många lämnar Malmö.
Malmöbor flyttar bort från invandrarna

Hvorfor flytter svenskerne?
og det er altså 40.000 mennesker om året, og for Sverige sikkert "de forkerte" at miste. Som man ser er det ikke lutter Solkyst-pensionister:

Mina tankar om utvandringen från Sverige slog an ett ackord och mejlen strömmar in, alla välskrivna men bittra; för min egen del skulle jag vilja säga, att om jag vore ung med livet framför mig skulle jag inte stanna en sekund till i Sverige : det är för lågt i tak, man blir sönderbeskattad, nerbankad i skorna och vid 60 års ålder är man fortfarande utfattig.
Därför flyttade jag till USA

Hvor flytter de hen ?
Mellan 2001-2005 såg topplistan ut så här:
Norge 12,5%
Storbritannien och Nordirland 10,4%
Finland 10,0%
USA 9,5%
okänt land 8,3%
Danmark 7,7%
Tyskland 4,5%
Spanien 3,7%
Frankrike 2,7%
Australien 2,0%
Vart flyttar de som flyttar utomlands?

Hver 5. har ikke bestemt sig
hver 4 kvinde. De borgerliges forspring øger, hvilket får Aftonbladet tilat spå: ”Nu förlorar de valet”. Det er dog alt for tidligt at dømme Persson ude. Det kunne forresten være interessant for vælgerne at vide, om Persson agter at blive på posten i alle 4 år, hvis han skulle gå hen og vinde. Svaret blæser i vinden.

Rekordmånga väljare osäkra
De borgerliga ser ut att dryga ut sitt försprång i opinionen. Gapet mellan blocken är nu 7,1 procentenheter. Samtidigt fortsätter antalet osäkra väljare att öka. Var fjärde kvinna har inte bestämt sig.
SvD»I’m in the beginning of my period«

foto © webmaster

I begyndelsen var ordet

Det Radikale Venstre bliver ved med at overraske. Her gik man og troede, at det var arabisk, der skulle ophøjes til nationalsprog, men nu viser det sig sandelig, at det er engelsk, der skal ligestilles med dansk. Konkret forestiller forslagsstillerne sig, at vejskilte skal udformes på begge sprog, således at der f.eks. under gadenavnet Vimmelskaftet skal stå The Vimmelskaft, og at Nørre Farimagsgade også skal hedde The Northern Farimag Street, hvis det da ikke skal være The Northern Easy Travel Steet. Og så fremdeles.

Det Radikale Venstre skal hedde The Radical Left, hvilket vil gøre et godt indtryk i Mellemøsten. Hertil kommer, at alle officielle dokumenter og breve skal udformes på både dansk og engelsk, hvis der bliver plads i postkassen, når gratisavisomdeleren har været der.En enkelt ting undrer dog i forbindelse med forslagets fremsættelse: Hvorfor skete det ikke på engelsk eller i det mindste på begge sprog? Men det bliver der nok rettet op på i den kommende tid, hvor Groft sagt regner med, at hvert andet radikalt indlæg i folketingssalen bliver på vort nye modersmål. Det vil også give de radikale nytænkere en chance til at vise, at de er blevet bedre til engelsk end dengang Marianne Jelved som nytiltrådt minister nægtede at besvare et spørgsmål fra den internationale presse med begrundelsen: »I’m in the beginning of my period«.

Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske

Nogle gange er forklaringen enkel. Grass gjorde det af...

Karrierehensyn

selv Grass´gamle ven Niels Barfoed så noget forpint ud over " Tysklands moralske samvittigheds" 61 år lange tilløb til sandheden: (klik foto f. stort)
Af Bo Bjørnvig, WA
DER er kommet mange forklaringer på Grass’ hemmeligholdelse af sin indrullering i Waffen-SS i krigens slutning, men der er faktisk kun én, der forekommer mig plausibel:han gjorde det af karriere-hensyn.
Det er faktisk det, der styrer langt de fleste talentfulde og ambitiøse mennesker. De tager bestik af situationen og gør så det, der tjener dem bedst. Hvis tyskerne havde vundet krigen, ville det her i landet have været de samme mennesker, som havde gjort karriere som dem, der gjorde det, da tyskerne tabte krigen. Bortset fra nogle få kompromitterede. Uden at nogen ville have haft ondt af det. [..] - Talentfulde og ambitiøse mennesker vil frem, og de er – oftere end ikke – ret så hensynsløse. Det fortæller mangen en kunstnerbiografi om, og vi bliver hver gang behørigt skuffede. Der var Rousseau og Dickens, som skrev så smukt om børn, men mishandlede deres egne og – og... Sidst var det Osvald Helmuths behandling af sin nærmeste famile, der chokerede.Ikke at de er værre end »os« andre. Men de er altså i de fleste tilfælde heller ikke bedre.
Spændende, underholdende, dygtige og meget andet godt er de - plus en masse andet mindre sympatisk.Grass var/er et stort talent, som det under alle omstændigheder ville have været svært at holde nede. Men han tog ingen chancer.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net