søndag, august 20, 2006

Svensk blogger : Sahlingate

ikke så snart klager jeg over den svenske blogfære, før en ny blog gør jorden under Mona Sahlin usikker på et meget ubelejligt tidspunkt. Blot ved at checke personalet i Washington. Jeg trækker naturligvis straks mine ord i mig igen.- Skulle der f.eks være tale om en Washington- ansat der tipper en moderat i Sverige - som opretter en anonym blog bare til formålet - er der vist ingen, der ikke under sosserna at smage lidt af deres egen medicin:

Peter Wahlqvist Kulturråd Kulturfrämjande och informationTel: (202) 467-2640
Assistent: Ann-Sofie Sahlin Sverigeinformation och kulturella evenemangTel: (202) 467-2642 E-post: ann-sofie(.)sahlin@foreign.ministry.se
Maktmissbruk - nepotism på UD

Sahlin har "ondt i maven af vrede" og er allerede gået til politiet for at komme den anonyme blogger til livs: – Jag är så upprörd att jag har ont i magen, säger Sahlin.

Den politiske adel: Selektive Sahlin
"Samfundbygningsminister" (det hedder det), der offentligt støtter berufsverbot når det gælder politiske modstandere, har det helt anderledes når det er hendes egen familie der søger job. Normalt slås stillingerne op via svenske universiteter, men i dette tilfælde var det lidt mere "ad hoc" - så der var kun én ansøger. Som så ofte før er den politiske adel "selvfornyende":

Mona Sahlins dotter fick praktikplats och vikariat på svenska ambassaden i Washington.
I strid med ambassadens egna regler annonserades platsen inte ut och vikariatet tillsattes "informellt". Ann-Sofie Sahlin, 28, hänvisade till sin mamma när hon kontaktade ambassadens personalchef.
- I fallet med Mona Sahlins dotter skedde det hela mer "informellt" och ingen annan gavs chansen, medger Washington-ambassadens generalkonsul Pontus Järborg.
- Ann-Sofies plats annonserades inte ut. Men vi försöker tillämpa UD:s policy på det sätt som det går, säger han.
- Det här var lite mer ad hoc, visst var det det...
Sahlins dotter fick toppjobbet

her er hvad Sahlin mente da det drejede sig om den 4 gange berufsverbotede Sverigedemokrat, Richard Jomshof:

"Jag hade reagerat som förälder om mina barn haft en lärare som är sverigedemokrat. För mig är det en förtroendefråga. En lärare i samhällskunskap är inte trovärdig om han på sin fritid vill kasta ut invandrare och därefter på sin arbetstid arbetar efter läroplanen."
Mona Sahlin tveksam till sverigedemokrat som lärare


Är någon förvånad?
- Det har alltid genom historien varit standard att de härskande hänvisar till sin börd som merit för offentliga befattningar. Det här följer ett klassiskt mönster.
Om den politiske adel

Fåmælt Sahlin

Mona har ikke lyst til at diskutere sagen med pressen. Man husker 2002, hvor hun efter kraftige angreb på Danmark og Bertel Haarder, pludselig blev mindre diskutérlysten og ikke skulle nyde noget af et opklarende møde i København:

Sahlin beklagade djupt och tyckte det var "förskräckligt att den danska regeringen legitimerar att Dansk folkeparti har makten över flyktingpolitiken".
"Dansk asylpolitik förebild för EU"

Åbent brev til Mona Sahlin, Laurette Onkelinx og Elisabeth Guigou
Med venlig hilsen
Henriette Kjær / Bertel Haarder


Valg, men ikke megen kamp
i 2002 troede jeg at nette og blogosfæren ville slå igennem som faktor, men intet skete. Og indtil videre lader det til at gentage sig - i et af verdens førende IT lande. Ikke absolut, men næsten. Hvad bruger de alle de "datorer" til ?

OPINIONSBILDNING Nya grepp?
I år skulle it-landet Sverige se det politiska genombrottet för internet. Men nätet har varit stendött och nu är det bara en månad kvar till valet. Varför blev det så? Och spelar det någon roll?I tre amerikanska valrörelser har partiers och kandidaters hemsidor och bloggosfären tagit stor plats. Under samma period har vi sett två fenomen växa stort i betydelse för amerikansk politik. [..]Inget ont sagt om valstugorna - tvärtom! - men i opinionsbildningsavseende kommer 2006 att gå till historien som valet då ingenting hände.
ROLAND POIRIER MARTINSSON ledarskribent

I valrörelsen råder tystnad på nätet


Flashback
til en anden tid og et andet land:


tilsendt foto, dateret fre.d. 18/8 foto©PeterB, v. karateklub, hjørnet af Kampergade og Bjergegade i det centrale Helsingør:

Ekstrabladet og TV 2´s kampagne mod DF

se indtil videre grundig behandling og debat på Uriasposten. Se også Angantyr bringe lidt proportioner ind i sagen.
Så er der glæde i hjørnekontoret, men Hans Engell og Bent Falbert var jo ikke artige under Muhammed og Tøgers krise, og de var slemme mod Laban og Akkari. Så der er jo nødvendigvis en manko på artighedskontoen i Politikens Hus. (se leder:
Pia´s nazivenner).
- Det er da flinkt af Engell at tage den kraftige lup frem og hjælpe DF med at luge ud. Mht. journalistiske agent provocateurs, så har det jo altid været sådan - længe før Günther Walraff - at dem de gavner er glade, dem de skader er sure.
- Men hvilke partier har overhovedet en idiotsikring mod islamister, kommunister og nazister? De Radikale og Enhl. har sidst af alle noget at lade nogen høre. (klik grafik f. større billeder)
Hyklere

"Mange andre partier har både før og nu haft problemer med uønskede medlemmer.
De Radikale har i de senere år tiltrukket rabiate islamister, der hos de Radikale har set en slags forbundsfælle i forsvaret for muslimske retsprincipper.
Socialdemokraterne og venstrefløjen har i årevis været invaderet af rabiate revolutionære og terror-tilhængere.
Derfor virker det temmelig hyklerisk, når de konkurrerende partier straks står klar til at give Dansk Folkepartis topledelse ansvaret for de uvelkomne medlemsansøgninger og de svigtende lokalformænd."

BT ´s leder

Seidenfaden

har én af sine bedre dage for sin personlige vendetta i Politikens leder.

"DANSK FOLKEPARTIS ledelse er sig pinligt bevidst om, at partiet tiltrækker ekstremister. Det er jo i deres vande, partiet fisker. At det må tage afstand fra udemokratiske, nazistiske bevægelser, er indlysende. Sikkert er det imidlertid, at mange af Dansk Folkepartis medlemmer vil fortsætte med at bevæge sig på en knivsæg mellem fremmedhad og ekstremt fremmedhad."

Kommentar på Urias

Je er virklig skuffet over at der er så mange racister i Denmark.
Jeg skiver ellers bare for at sige, væresågod og læse koranen i stedet for at høre på alt det løgn om hvad der står i den. Den er blivet oversat til dansk som I forhåbentlig forstår.Og lad være med at gentage det løgn om koran din svin ædere !!!!!!

Comment by Fatima Rajhi — Søndag 20. August 2006 @

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net