tirsdag, oktober 24, 2006

»Hvepsen«

USS Wasp - verdens største landgangsfartøj ankret op ved ØK´s gamle Orientkaj - et sted der vækker søde minder på denne blog. Det passerer Helsingør- Helsingborg idag ca. kl. 16:Världens största landstigningsfartyg går norrut. Tidligere ville det have ligget ved Langelinie og hele København ville have passeret, men ikke i disse tider. Eneste undtagelse jeg husker var slagskibet Iowa midt i firserne, det var for stort og stak for dybt, så det lå for anker ude i Sundet.
(foto © snaphanen - klik f. større billeder)

The eighth Wasp was a 14,700 ton, 741-foot aircraft carrier that earned two battle stars during World War II. Wasp's sterling performance evoked British Prime Minister Winston Churchill's famous quote, "Who said a Wasp couldn't sting twice?".

Den sank senere ved Guadalcanal.

Rangerer innvandrere etter IQ
Professor i Bodø høster storm for sine metoder.
Kinesiske innvandrere lykkes best som gründere fordi de har høyere såkalt nasjonal intelligens enn andre, ifølge professor Lars Kolvereid.
- Etiopiere og filippinere er blant dem som kommer dårligst ut. Artikkelen bygger sine funn på omdiskutert, internasjonal IQ-forskning, skriver Dagens Næringsliv.
- Nasjonal IQ er en av flere avgjørende faktorer for hvilke innvandrergrupper i Norge som skaper flest gründere, ifølge en fersk vitenskapelig artikkel fra Handelshøgskolen i Bodø. Artikkelen er skrevet av professor i entreprenørskap, Lars Kolvereid, og doktorgradsstipendiat Evgueni Vinogradov.

Utvetydig sammenheng

Ved å sette tall fra Statistisk sentralbyrå opp mot fem ulike, frittstående internasjonale studier, mener de å ha funnet svaret på hvorfor det er flest kinesere blant entreprenører med innvandrerbakgrunn. - Dagens Næringsliv. Norge

Tak er kun et fattigt ord

Kære Peter Eszterhas og Sandor Perjesi.

I har i sin tid glædet jer over danskernes heltemodtagelse af jer, da I flygtede fra Ungarn. Men i dag er I meget fortørnede over vor måde at modtage flygtninge på. Jeg citerer jer fra 22.10.: I dag kan sympatien [for Danmark] ligge på et meget lille sted, selv om flygtningene i dag jo er lige så meget flygtninge, som vi var.
- Jeg vil påstå, at der alligevel er en smule anderledeshed ved det hele. Dengang I kom, havde I taget del i bekæmpelsen af den for os åbenbare største trussel mod menneskeheden.

- I havde gjort oprør mod vor fælles fjende. I kom ikke og forlangte, at vi skulle indrette samfundet efter det, I var vant til hjemmefra. I forlangte ikke, at vi skulle se Stalin som en gud, I forlangte ikke, at vi skulle lade være med at tegne ham. I kom ikke og forlangte forhæng i skolernes baderum, I forlangte ikke nye skolebøger, der forherligede kommunismen, og I bad ikke dagplejemødrene om at slå hunden ihjel og anskaffe to sæt køkkenredskaber. I forlangte ikke specielle slagteformer, og I truede aldrig med, at når I blev mange nok, så ville I overtage vort land og gøre os til undermennesker. Det var ikke på grund af jer, der skulle installeres røntgenapparater til bagage og næsten afklædning af personer i samtlige lufthavne, det var ikke jer, der konstant skulle kontroleres af PET, og det var ikke jer, der svinede vore piger til.
Tak for det.
Poul Berg, Nordborg til Jydske Vestkysten

"Vi er mere generøse med asyl i Sverige"

sagde Mikael Ribbenvik fra Migrationsverket i Politiken igår, men glemte at nævnte at et stort antal kommuner er segnefærdige under presset, og kører alle mulige undskyldninger i marken for at slippe for flere.
Poltiken mener naturligvis vi skal lade os tæppebombe med mennesker ligesom svenskerne. Ikke en tanke for hvordan det siden skal gå, for nationalt selvmord er en dyd i Politikens optik.

(tekst til Politiken tegning : "Mosekonen - Danmark går tørskoet gennem flygtningestrømmen".)

Dubbelt så många har sökt asyl i Sverige de senaste månaderna jämfört med förra året. Vid Migrationsverket i Solna har förstärkning nu kallats in från Malmö för att klara arbetet.
Högt tryck på Migrationsverket i Solna

»The latest immigration figures in Sweden show the surge has intensified in recent months. By Oct. 8, nearly 5,000 Iraqis had sought asylum in the Scandinavian country — already more than double last year's number.
An additional 3,000 Iraqis this year have applied for residence permits to be reunited with a spouse or parents already living in Sweden.«


International Herald Tribune: Iraqi exodus spills into Europe, with Sweden as hotspot
Snaphanen


Contra

hvis de havde magt som de har agt:

Skandinavien: Sverige har mycket att lära av övriga nordiska länders utrikespolitik. Vi bör, som sagts ovan, kvarstå inom EU. Exemplet Norge visar dock att det är möjligt att med hedern i behåll föra en utrikespolitik oberoende av EU. Av Norge, Danmark och Finland kan vi lära mer om hur en effektiv försvarspolitik bedrives (de båda förstnämnda länderna är som bekant medlemmar i NATO).

- Ett nära samarbete bör inrättas med det regeringsbärande partiet Venstre i Danmark och med andra relevanta partier i regionen. Det bör vara särskilt intressant att ta del av danska erfarenheter avseende invandrar- och flyktingpolitik, icke minst beträffande hanterandet av problem relaterade till den muslimska kommuniteten. Inga skattepengar till moskébyggen (erfarenheter i omvärlden och även i Sverige visar att moskéer regelmässigt används för islamistisk och antisemitisk propaganda).

Contra, leder

"Politikere vil redde Naziborg i Greve"
Forestil dig kære læser, at balladen om den private ejendomsret, nu også gjaldt for politiske grupperinger, der heller ikke nødvendigvis viger tilbage fra at benytte sig af politisk vold, som nazisterne i Greve.
- Tænk hvis et politisk flertal i Greve Kommune havde sat alle regler og enhver forvaltningstradition til side, for at redde den pulserende Naziborg i Greve. Ja, det er vanskeligt at forestille sig. Sammenligningen er dybt urimelig, vil mange påpege.
- Grunden til det kan man forvisse sig ved en simple google søgning: først søger man på ”vold” og ”ungdomshus”, derefter på ”vold og ”naziborg i Greve”. Resultat af søgning på ”vold” og ”Ungdomshus” er: ca. 34.000 artikler vedrørende vold og ungdomshus. Resultat for søgning på vold” og ”Naziborg i Greve” er: 6 artikler. Prøv selv, kære læser.
- Man kunne, hvis man skulle være en smule kritisk, og det skal man jo som bekendt være forsigtig med at være, undre sig en smule over, at det røde flertal i Københavns Kommune er så interesseret i at bevare Ungdommshuset som vi kender det i dag?
Her er et bud på hvordan en artikel om Naziborgen i Greves lukning, kunne have set ud.
word
PugilistenView Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net