mandag, november 27, 2006

Den största omvandlingen i Sveriges historia

og det kan da ikke nægtes. Paolo Roberto, fhv. voldsforbryder, bokser og Riksdagskandidat for SAP:
Vad ska man göra åt problemet med diskrimineringen?
– Det löser sig självt så småningom. Det kommer att vända. Det finns en miljon invandrare i Sverige och de är en stor maktfaktor både ekonomiskt och politiskt. Var fjärde företagare i Stockholm är invandrare. När 40-talisterna går i pension kommer invandrarna att hitta sin plats i samhället. Det blir en jobbig process för många, men det är bara att acceptera. Man behöver inte gilla invandrare, men man behöver acceptera faktum, annars kommer man inte att klara framtidens samhälle. Det vi är med om nu är den största omvandlingen i Sveriges historia.

Västerås Tidning

Trevligt möte
vi får se hvor længe den venske politik bare er en sag for Sverige:
Den enda nyheten från första mötet mellan Sveriges migrationsminister Tobias Billström, moderaterna, och Danmarks flykting-, invandrar- och integrationsminister Rikke Hvilshøj, borgerliga Venstre, är att de båda verkar ha haft trevligt ihop.
Så har det inte alltid varit de senaste fem åren, när en representant för Sveriges mångkulturpolitik har mött en representant för Danmarks assimilationspolitik.[...]
Han sa att den svenska politiska linjen ligger fast. Hon sa att vägval och lagstiftning är varje lands ensak.[..]
På motsatt fråga, alltså om det finns något i den svenska invandringspolitiken eller lagstiftningen som kan vara intressant för Danmark, gav Rikke Hvilshøj en kurs i att på ett hövligt sätt undvika att uttala ett rungande nej.
Sydsvenskan

"Stirred - not shaken"
den rystelse er vist ikke helt ægte....................
Koranskole kalder jøder for nazister
Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) er rystet over tekster brugt i undervisningen på koranskole i Vollsmose. I teksten kaldes jøder for nazister og af teksten fremgår det at præsident George W. Bush bør dræbes. Jøder er nazister, præsident Bush skal dræbes med strøm og freden i Mellemøsten kommer først, når alle jøder er lagt i kister.
Sådan lyder budskaberne i en tekst, som børn i en koranskole i Odenseforstaden Vollsmose i efteråret har arbejdet med. Teksten gengives i en artikel af lektor ved Center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet Helle Lykke Nielsen, der har modtaget den anonymt.
Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) er rystet over teksten.
»Hvis en sådan tekst indgår i voksne menneskers undervisning af børn, er det skræmmende alene fordi det betyder, at børn bliver opdraget til at være i konflikt med det samfund, som de er en del af,« siger ministeren.
Jyllandsposten

Had på skoleskemaet
Saudi Arabia's public schools have long been cited for demonizing the West as well as Christians, Jews and other "unbelievers." But after the attacks of Sept. 11, 2001 -- in which 15 of the 19 hijackers were Saudis -- that was all supposed to change.
Wash. Post:This is a Saudi textbook. (After the intolerance was removed.)

Klædelig beskedenhed
Dick Erixon foreslår: "Eftersom socialdemokratin talar så mycket om invandrarrepresentation borde man kanske sopa rent framför egen dörr och välja en framstående person med utländsk bakgrund - Nalim Pekgul"

"Sveriges största parti söker en ny ordförande. Hon eller han ska leda oppositionen mot den borgerliga alliansregeringen och har goda förutsättningar att bli statsminister efter nästa val. Bland partiets ledande företrädare vimlar det av tidigare statsråd, kommunalråd och internationellt kända politiker. Ändå står alla och tittar ner i marken. Ingen träder fram.
Den som till slut tar på sig uppdraget måste tydligen trugas och övertalas - som Göran Persson för tio år sedan. Är det verkligen så jobbigt att vara socialdemokratisk partiledare?" Det börjar bli för många nej.

»Globale slappere«

man kunne jo sige at A4 , Epinion og Politiken her beskriver deres egne kunder: Unge veluddannede, der har nydt alle fordelene ved rigdom og et velfungerende, fredeligt samfund, men ikke aner hvilke forudsætninger der har skabt det, hvad der kunne true det, og derfor hverken kan eller vil forsvare det.
- En trøst for Danmark og vore efterkommere, må dog være, at andelen af ældre og mindre lalle optimistiske, er stadigt stigende, og unge vekluddannede bliver også til ældre veluddannede. Radikale Venstre vil formentlig fortsætte med at eksistere som et lille, egoistisk, selvgratulerende parti, for uerfarne forstadsidealister, der tror at historien er ligesom deres egen personlige erfaring : idelig fremgang mod nye triumfer. Eventuelt efter et navneskifte til "Det Profetiske Venstre" , "Vi der kører Citroën og går til opera", "Privatskolens venner" eller "De honette ambitioners hyggeklub".
(foto: Zenia Stampe Mortensen fra de globale slapperes lilleskole. Påfaldende som hun ligner en ung Jelved, hvis man ser bort fra den lave taljeføring.)

Slappere : Det nye ungdomsoprør er globalt
Foghs modstander i værdipolitikken er ung, veluddannet og som oftest en kvinde. Det ligner et nyt ungdomsoprør – også selv om de unge Globale Slappere i vid udstrækning varetager deres egne interesser.
Per Michael Jespersen er redaktør på Ugebrevet A4
Gang på gang har regeringen blæst til kultur- og værdikamp mod kulturradikale. Mod rundkredspædagoger. Og mod udlændinge- og retspolitikkens slappere. Men hvordan ser Fogh & Co’s hovedmodstander i kultur- og værdikampen egentlig ud? Taler vi om en midaldrende 68’er-gymnasielærer med rygsæk og hængerøv i cowboybukserne? Nej, billedet snyder.
Regeringens modpol i kultur- og værdidebatten er snarere en ung kvindelig universitetsstuderende, der forener et moderigtigt ydre med stærke meninger om samfundet.
Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Ugebrevet A4.Med afsæt i en række spørgsmål om udlændinge-, skole- og kulturpolitik til 1.090 danskere er der i undersøgelsen defineret to persontyper i værdidebatten, som hver udgør ca. 10 procent af danskerne. Den ene er Den Globalt Orienterede Slapper (GOS’eren), der omfavner globalisering, multikultur, islam og rundkredspædagogik, men ser udlændingestramninger og en kulturkanon som reaktionære vildskud. På den modsatte fløj har vi Den Nationalt Orienterede Strammer (NOS’eren). Undersøgelsen viser, at værdikampen er:
• De unge mod de midaldrende/gamle:Over halvdelen af de Globale Slappere er under 35 år, mens kun hver tiende af de Nationale Strammere tilhører samme aldersgruppe.
• De veluddannede mod de kortuddannede: To ud af tre Globale Slappere har studenterhue og/eller videregående uddannelse. Det samme gælder kun hver tredje af de Nationale Strammere.
- Mens de unge 68’ere talte om »solidaritet med arbejderklassen« og »objektive økonomiske klasseinteresser«, har det nye ungdomsoprør et blødere fokus: Det handler om værdier. Om at slå vinduerne op til den store verden. Om at bekæmpe national selvfedme og fremmedfjendskhed. Om at udvise tolerance over for andre etniske kulturer. Om at sætte ind med at forebygge kriminalitet frem for at ture frem med fængselsstraffe. Og om at bruge projektarbejde, gruppearbejde og tværfaglighed i skolen.
-Unge stud.scient.pol.er som Zenia Stampe [fm .f Radikal Ungdom] har for eksempel større job- og uddannelsesmæssige fordele af globaliseringen end den ufaglærte. Stampe og andre er formentlig sjældent i dagligdagen konfronteret med kriminalitet eller den sociale bagside af det globaliserede, multikulturelle samfund. Til gengæld har de draget fordele af en middelklasseskole, der baserer sig på projekter og ’ansvar for egen læring’.
- Sådanne hverdagsvilkår smitter naturligvis af på deres holdninger til globalisering, multikultur, retspolitik, fri pædagogik osv. At der er en stærk sammenhæng mellem uddannelsesniveau og værdipolitiske holdninger understøttes af den forskning, som ph.d. Rune Stubager fra Aarhus Universitet har stået i spidsen for, og som viser, at uddannelsesmiljøerne på de højere læreanstalter i Danmark fremmer nogle særlige værdipolitiske holdninger blandt unge. De bliver særligt positive over for globalisering, multikultur, blød retspolitik og fri pædagogik, konstaterer han.-Politiken

To minstre snakkede udenom:
Sveriges migrationsminister fik ingen indrømmelser fra Hvilshøj

Mobiltelefonen og den nyfascistiske bølge
godt man ikke har skolesøgende børn:
Her lidt fra Mange skolebøger har politisk slagside.
“At Dansk Folkeparti er del af en fremstormende nyfascisme i Europa ved enhver – som har haft samfundsfag i gymnasiet. At indvandrere slet ikke er mere kriminelle end danskere er soleklart – det lærer man i folkeskolens ældre klasser. I øvrigt ville vi slet ikke have haft mobiltelefoner i Danmark, hvis det ikke havde været for indvandrere – også det kan man lære i folkeskolen.

se Uriasposten


View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net