søndag, november 19, 2006

"De racistiske danskere" - Danmark i Svensk Radio

"Det är gott det finns en spärr på debatten i Sverige" (Jonsson)
ville have været interessantere, hvis Høyer faktisk kendte svenske aviser, og Jonsson havde været noget mere end en PK papegøje, der forsvarer sit eget monopol på ytringsfrihed. Dog værd at høre for Høyers "klarspråk":
Danskar sågas

Den danska synen på islam och på invandrare har länge väckt kritik från Sverige. Inte minst efter debatten kring Muhammedteckningarna. Dagens Nyheters kulturredaktör Stefan Jonsson rör nu upp danska känslor genom påståendet att danska medier avskaffat sin kritiska kulturbevakning och att det gör att rasism och nationalism får fritt spelutrymme även i nyhetsförmedlingen.
Debatt mellan Stefan Jonsson och Jakob Höyer, kulturchef på Berlingske Tidene. min. P1 Morgon, min. 8:50

Berlingske Tidende har ivørigt haft en række gode (log i ) artikler om Sverige, hvilket er mere end man kan sige om DN, hvor Jonsson fortsat er ene om at diskutere med sig selv:

- "Det er betegnende, at en udlændinge-debat, der minder om den danske, er dukket op i lande som Frankrig og Holland, mens Sverige i stigende grad ligner det a-typiske land på den konto. Måske er udnævnelsen af den nye svenske integrationsminister, der har markante holdninger på området, det første tegn på en ny debat, men det kan godt vare flere år, før svenskerne diskuterer på samme måde som her, hvis det nogensinde sker.
Den svenske debat om udlændinge og islam er markant anderledes end den danske, og det har blandt andet rod i Sveriges langvarige neutralitet, siger den danske forsker, Lars Hovbakke Sørensen."

Berl.

Dansk dialog
Det lykkes Nordbrandt at sige, at svensk migrationsdebat er på et højere niveau end dansk. TV og aviser kan enhver jo danne sig en mening om, men hvor er den række af spændende bøger der er udkommet i Danmark henne i Sverige - fra Hansen, Brix, Hedegaard over Ibn Warraq til Jespersen/Pittelkow ? De er ikke engang anmeldt i Sverige. Det er ikke -bøger.
Jeg mener at debat i Sverige nu er så sen, at den kun kan have et fornuftigt formål: at få stoppet den kolonisering der kaldes "anhörigeinnvandring". Alt andet er for sent, tiden er forpasset. Det gamle Sverige er dømt til forsvinden.


Pia Kjaersgaard . Men dansk debatt kan vara mer nyanserad än vi svenskar tror. I Boken ”Diktaren och partiformanden” möter den radikale danske poeten Henrik Nordbrandt ledaren för det kritiserade Danskt Folkparti, Pia Kjaersgaard.
Reportage av Bengt Lindroth. min 5:00
P1- Morgon

og her fra en noget større radio - NPR i USA, mest Pittelkow/Jespersen

Danes' Anti-Immigrant Backlash Marks Radical Shift

Til fals for billige tricks ?
selvfølgelig er jeg det, når de er fuldendt udført. Især når jeg tænker på den samling mediale tørvetrillere til statsministre jeg har levet under siden Hans Hedtoft . Ikke mindst Nyrups forlorne charme. Hvis man ikke har det, skal man lade være at prøve. Fogh har taget på en forsamling. Fra DK 4 TV, Venstres landsmøde. Ældre end Blair, men yngre på en scene. For enden af regnbuen venter Ol´Blue Eyes. Og sosserne og DR og sosserne hader at se det. Helt ned i deres fotovalg, afslører de hvor de græmmer sig.

Skolebørn lærer om Islam under terrorisme
smerteligt på Rådhuspladsen 37, hjørneværelset. Til en redaktionel fatwa?
Den reviderede grundbog ’Os og Kristendom’, som benyttes i folkeskolens 5. klasse, kæder Islam tæt sammen med terrorisme
Først skal 5. klasses elever læse en side om muslimske separatisters massakre på en skole i den nordossetiske by Beslan. Så skal de igennem historien om 11. september 2001 og terroristen Osama bin Laden. Først da får eleverne en introduktion til islam, inden der igen kommer mere om muslimer og terror.

Politiken
og på norsk:Muslimer bak all terror . Her må være stof til en lille rask international krise.

Os og kristendom 6, Grundbog

Åh,hvilken herlig multikultur
1)Steffen Jensen om sin “multi-kulturelle frokosttallerken”…

2) Far til voldtægtsoffer mandsopdækkes i retten

Århus Stiftstidende 19. november 2006
Familie i laser af at vente halvandet år på retssag, der begynder i morgen.

Faderen til den pige, der blev udsat for en bestialsk voldtægt under festugen i fjor, frygter, at han vil begå selvtægt mod den tiltalte, når han ser ham i retten i morgen. Den hævngerrige far har derfor selv fået politiet til at mandsopdække sig under nævningesagen de næste tre dage.
- Jeg forklarede politiet, at jeg er bange for, hvordan jeg vil reagere, når jeg ser det svin, fortæller faderen Steen, der ikke ønsker sit efternavn offentliggjort.
- Jeg har jo hørt om sager, hvor pårørende til ofre ikke har kunnet styre sig. Det vil jeg ikke byde min datter, for det vil gå ud over hende, hvis det på den baggrund tager længere tid at få ham dømt. Dommen er vores chance for at prøve at komme videre med vores liv.
- Det er de kriminalfolk, der har haft med sagen at gøre, der sætter sig på hver sin side af faderen på tilhørerpladserne i Vestre Landsret fra i morgen. - Jeg skal overvære sagen, for jeg skal se, hvordan det dumme svin ser ud, hvis jeg en dag om mange år møder ham på gaden, fortæller Steen.
-3. september sidste år under festugen var hans dengang 16-årige datter et splitsekund fra at miste livet, da hun blev sexmishandlet i en time og fik smadret sit ansigt. Da gerningsmanden forlod stedet - en containerplads i Gellerup - var hun livløs, efter han som afslutning på den blodige tortur havde forsøgt at kvæle hende.

Sagen har været særlig lang tid undervejs i systemet, selvom politiet dagen efter overfaldet fængslede en i dag 20-årig iransk kurder. Manden nægter sig skyldig, selv om kropsvæsker fra gerningsstedet matcher hans dna-profil.
- Statsadvokaten i Viborg, Peter Brøndt Jørgensen, har forklaret, at størstedelen af årsagen til den langstrakte sagsgang har været udarbejdelsen af en mentalundersøgelse af den 20-årige. På baggrund af blandt andet denne sag er der strammet op på procedurerne.
Faderen glæder sig nu over, at der kun er timer til, at retssagen begynder.- Nu kan vi skimte lys for enden af tunnelen, siger han.
- Men min datter græder meget og kan ikke passe sit arbejde. Hun er nervøs for igen at få oplevelsen trevlet op og for at blive konfronteret med gerningsmanden.Den 20-årige er tiltalt for drabsforsøg og voldtægt.


(eftersom indvandrerandelen af forbryderne i Danmark og Norge ligger på ca. 70, en grotesk overræpræsentation, er det rimelig at henføre det som en effekt af multikultur.
I Sverige er procentandelen en hemmelighed. Det forstår man så godt, men det kan kun være værre med en langt større indvandrerbefolkning.
- Det er altså for en stor del "efterkommere", der gør sådan noget her, en gruppe der vokser eksplosivt de næste 10-15 år, (og som netop er hevet ud af den svenske statistik i parfumeringsøjemed, nu hvor anmeldte svenske voldtægter stærkt nærmer sig 4000 om året excl mørketal derskønnes til faktor 10). En dobbelt hån mod svenske kvinders lidelser.
Jeg siger ikke det sker, jeg siger blot at det pt. peger mod katastofe for de nordiske kvinders sikkerhed vundne rettigheder. I Sverige er katastrofen en realitet, når man betænker mørketallet, flre gange skønnet til faktor 10.
- Man må næsten håbe for ovennævnte kryb, at han når at live smidt ud af landet inden faderen helt fortjent laver kebab af ham.)

Sentimental rejse

til det Ydre Nørrebro. Ikke et sted man inviterer turister eller gæster fra provinsen. Særlig ikke en kuldslået novemberdag. Det er ligesom et meget grimt barn, man skal være i familie med det for at elske det. Og det er jeg lidt, bare ikke med alt værdiløse bras, der er bygget mellem fabrikkerne i min levetid. Og man kommer ikke udenom det - under de 50 år, ser man ikke mange hvide ansigter. Jelvedisterne har fået onduleret den demografi.
FOTOS: 1.) Højbanen /Nørrebro Station. 2.) Mjølnerparken - en fornærmelse mod ordet park. 3) Bjørn Nørgaards byggeri i Bispebjergparken - ikke dårligt. En helt ny ånd og noget andet end den bagstræveriske "Hansestad Jakriborg" ved Lund*. 4) Bispebjerg Hospital med den stolte historie fra besættelsestiden (læs evt. Den Hvide Brigade, om danske lægers modstandskamp). 5) Rigshospitalet, Tagenvej - kram, her er jeg kommet til verden. 6) Universitetsbiblioteket, naturvidenskabelig afdeling - også kram. Fra tredivrne da modernismen endnu var moderne. Jeg har arbejdet der. (* se Jakriborg - et værn mod nutiden)
(fotos© Snaphanen - klik f. helbillede)

"Skattegranskarna"
jeg kom til at skrive den ikke fandtes mere, men det er mit eget link der er kaput. Den er her: En lille samling af vægtige artikler (pdf). Læs for eksempel:
Sverige är kört (originalartiklen, ikke den primitivt censurerede der ligger på Sundsvall Tidning idag, et år senere. Kig selv censor i kortene, sidste trediedel er skåret bort.)

Olyckan Friggebo öppnade damluckorna
eller den hårrejsende
Misslyckad integration - gigantiska belopp


Tredive års mest populære regering
men mon ikke DR online har for travlt med splittelsen i Venstre, til at komme forbi den Gallup undersøgelse ?

Regeringen kan med en vis stolthed fejre sin fem-års fødselsdag i morgen. Ifølge en Gallup-undersøgelse er danskerne nemlig ualmindeligt tilfredse med regeringens indsats hidtil.
Kun en enkelt gang i løbet af de seneste 30 år har en dansk regering fået en bedre vurdering, end den befolkningen giver VK-regeringen for de fem år, den har siddet ved magten.
Topkarakter for regeringens første fem år ved magten


DR : Kvinderne vil ikke stemme på regeringen mere
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net