fredag, november 17, 2006

"Moderate oikofober"

fædrelandskærlighed med et menneskeligt ansigt:
"Ordet används om exempelvis etniska svenskar som upplevs stämpla traditionella svenska värderingar och traditioner som skamfulla att stödja och fira, vilket kan yttra sig i avståndstagande från sådant som högtidlighållande av nationaldagen och sjungande av nationalsången med motivering att det vore främlingsfientligt och/eller inskränkt, medan etablering av varje form av kulturinfluens utifrån gärna hyllas."
Oikofobi - Vår statsminister ger denna fobi ett ansikte.

"FARFARS FARFAR VAR KANNIBAL"

SIDA styrker din selvfølelse
SIDA er Sveriges statslige bistandsorganisation:
Stärk dig genom din huvudbonad
Är det skillnad på huvudbonad och huvudbonad? Upptäck vilka olika funktioner en huvudbonad kan ha. Saadia Hussain leder dig genom en spännande workshop där du skapar dig en egen!
"Arabjävel" – gymnasiekonferens om stereotyper och motbilder

via Erixon

Balance i frihed
er ikke det man skulle tro, "et slankeprodukt" eller bakteriekultur til intimhygiejne - men tværtimod info til unge om hvad det vil sige at sidde i fængsel. Man kan undre sig over at drabs- og voldsmænd har romantiske forestillinger om fængselslivet, men ikke desto mindre. Livet er jo et fritidshjem. Hvem har mon bildt dem det ind?
Unge småkriminelle har vrangforestillinger om, at fængsler er ligesom ungdomsklubber: tv, Play Station og slik. Den forestilling skal aflives, siger overvagtmester i Vridsløselille Statsfængsel.
Unge tror fængslet er en ungdomsklub

Klaus Rothstein: Fordomme uden deadline

hel-komisk at meningmaskinen Klaus Rothstein skal have 1.002 ord (!) i Weekendavisen til at lufte fordomme, der allerede er ét døgn sejlet agterud af virkeligheden. Nedenstående er vist lange tiders største vådeskud, selv for en Rothstein. - Pyromanen, der er anholdt, er psykisk syg, sydlandsk af udssende og midt i 50 erne". Det vil nok være den løseste antagelse, at han er fanatisk nazist, men Rothstein tager et frisk skud fra hoften. Rammer han kun DF, er hans møje ikke helt forgæves.
- Er der ikke en behjertet person, der kan stikke den mand en akademisk karriere, så han ikke skal gøre sig til grin i en kvalitetsavis med sine præfabrikerede fantasier ? Det er synd for de svenske skove og avisens renommé. Hvis ikke, forær ham til DR ´s overskudslager.
Oraklet Per Larsen, manden der heller ikke kender sine begrænsninger, kan naturligvis heller ikke dy sig for at spå i kaffegrumset. Blir´ der krummet tæer på Weekendavisen idag ?


"Til Jyllands-Posten siger den vagthavende hos kriminalpolitiet, at der er tale om et par ukvalificerede og uplanlagte forsøg - men chefkriminalinspektør Per Larsen ser anderledes alvorligt på sagen. Den besindige og troværdige politichef mener, at motivet var racistisk" [..]
Men midt i alt røret om en mulig og potentiel islamistisk terror - idet vi husker, at enhver anklaget er uskyldig til det modsatte er bevist - har vi gentagne eksempler på noget, der umiskendeligt ligner terroristiske angreb mod muslimske organisationer i Danmark. Ikke i den store skala, heldigvis, men mindre kan også gøre det. [...]
Vi behøver vel ikke at bære ofrene bort fra brandtomterne i ligposer, før vi for alvor opdager, at der findes en racistisk trussel mod muslimske medborgere her i landet. Man kan jo ikke se bort fra, at både organisationer og politi taler om en stigning i antallet af racistisk motiverede forbrydelser. Et forsvar for muslimernes ret til at drive deres centre for kultur og religion frit og uden angst for attentater er ikke et forsvar for, hvad der måtte findes af fundamentalisme med terrorambitioner i Danmark. [..]
- "Det kan meget vel være, at disse gerningsmænd - som chefkriminalinspektøren kalder »tarvelige« - opfatter sig selv som en slags frihedskæmpere, der skal befri Danmark og den kristne kultur fra den muslimske svøbe. De kæmper derfor deres nationale (og kristne?) kamp ved at anstifte brand og frygt, og man kan næsten se for sig, hvordan de slår sig selv for brystet, sætter Holger Danske-klistermærker på lygtepælene, hører white pride musik og skriver manende ord på Dansk Fronts hjemmeside, mens sydstatsflaget pryder væggen over sofaen. [..]
Interessen samler sig derfor om Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti. Han og hans parti - den mest magtfulde organisation i Danmark efter regeringen - må antages at stå brandstifternes politiske hjerte nærmest, og hvis der er nogen de måtte finde på at lytte til, er det netop dette partis frontfigurer.

"Derfor bør Dansk Folkeparti, i demokratiets og retssikkerhedens navn, på det allermest anstændige opfordre gerningsmændene til at droppe det livsfarlige og tilbagevendende hærværk mod Islamisk Kulturcenter. Der er næppe nogen andre partier, som selvtægtsmændene vil lytte til."

Fængslet for at sætte ild seks gange det samme sted

Indvandrer sigtet for brandforsøg mod Islamisk Kulturcenter

Det var ikke småting Rothstein fik antaget her. Og hvad er "på det allermest anstændige" ? Radikal lingo for "på det indstændigste"? Se også:

"Man tror næsten det er oversat fra svensk - Klaus Rothstein om Dansk Folkeparti"

Festen på midlertidigt stand-by
foto © snaphanen, klik!

Danskar och svenskar
"Som att danskheten är en borgerlig skapelse från tidigt 1800-tal (nationalstaten, Grundtvig, folkhögskolan) medan svenskheten framför allt är en produkt av socialdemokratins framåtriktade och modernt industriella folkhem. Och eftersom socialdemokratin av tradition haft en internationell utblick och övertygelse om att den svenska modellen går att exportera – den är ju överlägsen alla andra – är det mycket svenskt att vara internationell. ”I Danmark är man dansk, i Sverige är man bäst”, sammanfattar Sanders de två ländernas självförståelse.
- Det är uppenbart att en sådan självförståelse även får politiska konsekvenser. Svenskheten blir lätt präktigt handlingskraftig (en övertro på social ingenjörskonst) medan danskheten är introvert, upptagen med att kanonisera sitt nationalarv. Det är inte lika lätt att tro att andra kan bli danskar, när nu danskheten ses som en historisk skapelse, menar Sanders. Att Sveriges och Danmarks syn på invandringen skiljer sig åt är därför kanske inte så underligt."

Sydsvenskan

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net