tirsdag, november 14, 2006

Sverige 2006

er der svenske læsere der har lyst til at fortografere til bloggen, er I meget velkomne. Send til snappost@yahoo.dk . Billedet bliver set af mange. Tidligere var jeg i Sverige tre måneder om året. Nu er det desværre sjældnere, men det varer ikke længe dennegang.

"Elskerinde i Allahs verden"


I en periode var jeg meget fanatisk praktiserende muslim. Jeg tillod mig at påpege andres fejl og havde absolut ingen forståelse for, at mennesket var et selvstændigt individ, der var udstyret med en selvbestemmelsesret.’[…]
-Vi danske muslimer havde en tendens til at skulle overgå hinanden. Der var blandt andet en konkurrence om, hvem af os der kunne lære mest af Koranen udenad. Der var også en konkurrence om, hvem der udadtil kunne vise, at hun var mest lydhør over for såvel Allah som sin mand.
’[..]

- "Jeg har stadig svært ved at se en mand direkte i øjnene, når jeg taler med ham. Jeg sænker blikket, som en rigtig muslimsk kvinde bør gøre. Og jeg øver mig også i at sige min mening,' forklarer Pia."
Pia Kjærs bog, 'Elskerinde i Allahs verden,' udkommer på forlaget Siesta.
BT via Thomas Lønbæk

Friseret læserbrev
at Sydsvenskan er ikke meget for læseropinion, og betragter den som en plagsom sideeffekt ved deres statsstøttede avisdrift, kan man se på de tre- fire uskyldige folkelige pip er der om dagen." "Le peuple, cést moi" sagde den svenske journalist.

valt att ta bort ett stycke där jag tog upp Frankrike som varnande exempel:
- "Exemplet från dagens Frankrike visar att ovanstående inte är ett orealistiskt skräckscenario. På grund av hot och förföljelse från den arabisk-muslimska befolkningen utvandrar runt tusen judar per år till Israel. Judarna har levt i tvåtusen år i Frankrike. "
klik for helstørrelse


Malmöpolisens klarspråk: Det är på väg att gå åt helvete!
jeg ved ikke hvem Folkets Nyheder er, men det er heller ikke humlen. Det er at få de offenligt ansatte skraldemænd til at berette, sådan som f.eks da danske sygeplejersker i deres fagblad talte ud i januar. Da der ikke råder ytringsfrihed i Sverige i dansk forstand, andet end for de enige, er omveje til indsigt under alle omstændigheder velkomne. (Højt kvalificerde skribenter er henvist til internet under pseudonym)

– Som polis ser man konsekvenserna av de beslut som våra politiker fattar, på ett mycket konkret sätt. Den svenska invandringspolitiken är i grunden helt misslyckad. Dessutom kostar detta experiment oerhörda summor varje år. Politikerna försöker nu i efterhand att lappa och laga med olika idéer och åtgärder. Men det ju helt uppenbart för varje tänkande människa att det är på väg att gå åt helvete på ren svenska. [..]
– Vi har idag varken yttrande- eller åsiktsfrihet i Sverige, kommenterar polismannen. Så länge man tycker likadant som den politiska makteliten är man välkommen fram men annars? Se på vad som hände min kollega.
- Kollegan som åsyftas är Malmöpolisen Bengt Lindström som sparkades av Rikspolisstyrelsen i år för att han kritiserat massinvandringens konsekvenser som den bristande äldreomsorgen i Malmö. Ett beslut som självklart har påverkat en stor del av poliskåren säger polismannen.
Folkets nyheter

"Gammel-stalinist"

det kan socialist millionæren Jan Guillou ikke lide at blive kaldt i Weekendavisen. Det er også helt forkert. Det rette ord er "ny-stalinist".
-"Flæskestegsxenofob" er sådan set meget godt fundet på, det minder bare betænkeligt om det modsatte af den gamle danske skødesynd: Anti-swedismen. En tilstand jeg synes det er blevet langt sjældnere de senere år. Guillou fører svensk politisk kamp i Danmark, a loosing battle bortset fra i Tøger Tidningen.

At den mand stadig har et publikum i Danmark, må undre. Giv mig Simenon til hver en tid. En halvfordrukken belgier, der går på bordel flere gange om dagen, fremfor en Stockholmersocialist med puerile våben-fantasier. Hans klummer er et godt eksempel på den berømte svenske aktindsigt: en løbende sygehistorie.En generations patologi. Min egen.

"Här har alltså skett en viss utveckling i Nordens mest USA-älskande och utlänningshatande land.
- Politiskt korrekt på danska betyder allt från alltför tolerant mot svarta amerikaner och feminister till stalinistisk psykopat och muslimkramare. Alltså behövs ett nytt ord, åtminstone för den mest aktuella aspekten rörande muslimkramare, helst ett mer gemytligt danskt ord. Och det har man förvisso, då heter det "halal-hippie" som ju är mycket roligare, och tydligare, skällsord.
Frågan är vad man kan hitta på för att karaktärisera somliga danska kulturredaktörer. Fleskesteksxenofober? Nja, lite för krångligt. Baconrasister? Kanske lite för hårt. Pilsnerdemokrater? nej, för vänligt. Nya förslag från läsarna välkomnas.MEN vi lär också få politiska skällsord i Sverige. Man kan tänka sig ord som muslimkramare eller svartskallekompis.

I gemytliga Danmark är politiskt korrekt ett skällsord

Svensk bredside mod dansk samfundsdebat

Man kan også læse Stefan Jonssons bebudede bredside i Berlingske, hvis man orker. Vi er ikke gode venner for tiden. Jeg ser at main- stream Danmark ikke giver mange potter p... for DNs kulturredaktør. I Dansk debat er han kommet i menneskehænder. Det er han ikke vant til. Det er også for galt, når han nu er vant til "Ta-i-örat-journalistisk" derhjemmefra .(Jan Milld)

Berlingske Tidende

En krigserklæring

er der selvfølgelig ikke et pædagogisk svar på, kun magtsanktioner. At landet har påført sig selv kvasi-krig, er sort tragisk og komisk. Vil de nogensinde forsvare sig ? En historie man ville tro var løgn.
- En replik rinder mig i hu: I Stephen Frears eminente film The Queen med Helen Mirren, siger den unge Blair på et tidspunkt om kongehuset: " Vil nogen venligst at beskytte disse mennesker mod dem selv? ". Et defaitistisk svar :

Skolan står i brand - bokstavligt och bildligt.
Anlagda skolbränder kostar samhället mer än 300 miljoner kronor om året. Ungdomsförfattaren Mats Wahl har skrivit en debattbok där han försöker reda ut varför skolor brinner.
"Det vilda har inga ord" skriver Tomas Tranströmer i en dikt. Raden har inspirerat författaren Mats Wahl till boktiteln "Den vilda drömmen" (Brombergs). I boken resonerar han bland annat kring skolans struktur, pedagogiska ledning och lärares förhållande till regler och gränser. Han berättar om skolledare och lärare som gett upp och barn som slår larm bland annat genom att tända på i papperskorgar, på toaletter och i korridorer.

Svenska skolor leker med elden

Iraq immigration swells Swedish population
The Local

Europe is Finished, Predicts Mark Steyn
Daniel Pipes, New York Sun





View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net