mandag, november 06, 2006

Confessions of an egyptian rapist

på dødsgangen i Kuwait. Video min 3:34. Ole Krarup, der jo har slået sit hovede alvorligt, kunne smutte indenom på sin vej til Bagdad. Se Uriasposten.


Tørklæde, nej tak
Bliver de enige inden man engang selv havner forsvarsløs i en hospitalsseng? Debatten er flyttet fra ugeskrift for Lægers pubertære studiner til Dgens Medicin: Marianne Breds Geoffroy, psykiater:

- "Jeg har uddannet mig til specialist i psykiatri og har op gennem 90’erne været forvagt og siden bagvagt på forskellige psykiatriske afdelinger i HS. Jeg mindes unge indvandrerteenagerpiger og kvinder, som kom til psykiatrisk skadestue på flugt, og som blev midlertidigt indlagt på lukket afdeling for at beskytte dem mod deres egen familie. Jeg mindes en far, der gik larmende op og ned ad gangen i psykiatrisk skadestue og forlangte at komme til at besøge sin teenagedatter. Ikke en rar situation! Psykiatrisk afdeling er det eneste rigtigt sikre sted med døgnåbent, hvis man frygter for sit liv. Det gjorde disse piger, og det gør mange piger stadigvæk.
Vi har i lægeverdenen tradition for, at alle skal kunne søge hjælp hos os. Også de udstødte og nødlidende uden religions- eller personanseelse, det står i vores lægeløfte.
Jeg vil påstå, at hvis jeg som reservelæge dengang havde haft muslimsk hovedtørklæde på, ville disse unge kvinder være gået igen, de ville ikke have turdet betro sig.

At skilte med en bestemt religion er ikke i overensstemmelse med lægerollen


Sikken et held
at politiet netop lå inde med et par vellignende fotos af de to drive-in mordere. Efter alt at dømme er de knipset ved den årlige statsborgerskabsfest på Christiansborg. Godt de har fået sådan et fint røntgen udstyr derinde. "Bevæbnede og farlige", ja mon ikke det natteslingrende Louise har fået sig ufrivillig gang Antabus. Jeg har drukket min sidste øl der.


At være jøde i København
mine forældres generation, der var unge under krigen, ville have forsvoret dette var muligt i Danmark bare en generation senere. Men det var det, takket være min generations dumhed og uvidenhed. En dumhed der så let kan tippe til at blive en forbrydelse. Læsere af denne blog ved godt hvilke partier jeg især sigter til. De der stadig stemmer på dem, bør se sig selv i spejlet - hvis de tør.

- "Upon arriving in the center of Copenhagen after an absence of a few years, one can immediately sense the palpable changes in the makeup of the population. Lily-white, blond Denmark has absorbed almost 200,000 Muslim immigrants from south Asia and north Africa over the past two decades and their physical presence is fairly pronounced in the streets of the capital; whether it is women and teenagers with various head-coverings, individuals whose skin color stands out in comparison to the rest of the local population, or the numerous fast-food stands selling shishlik and/or shishkebab.
-Their arrival and the growing Islamic militancy of segments of this population have led to a worrying increase in anti-Semitic incidents in a country in which such incidents were practically unthinkable a few years ago. Jewish children are often the object of taunting and harassment by Muslim neighbors and there has been increasingly strident anti-Zionist rhetoric by local Muslim leaders in response to events in the Middle East."
Efraim Zuroff, director of the Simon Wiesenthal Center, Jerusalem Post

"Når kultur betyder noget"
engang imellem må en blog hæve sig op over de daglige fast food historier, enten afvige sit emne, eller give muligheden for at læse noget principielt og tungtvejende. Noget man kan printe ud og tage med på ferie. Også for at blogmaster kan holde det hele ud.
- Tidsskriftet Nomos har fortjentfuld lagt nogle af sine helt centrale artikler på nettet - nogle af dem der bla. har løftet indvandringsdebatten til et fornemt niveau, og inspireret flere formidlere til at videregive i bøger. Artikler som man ville ønske at beslutningstagere ville/ gad/ havde haft tid til at læse, som kunne have sparet os for mange fejltagelser og meget sludder og vrøvl. Én af dem er her - se videre på Nomos side:

Kulturens betydning for civilsamfund og social kapital*
- af Jesper M. Rosenløv og Jens C. Cini
Stærkt civilsamfund, stærk økonomi; stærkt civilsamfund, stærk stat.
Robert D. Putnam
I sit bidrag til artikelsamlingen Culture Matters,skriver professor i økonomisk
historie ved Harvard Universitet David Landes således:
Max Weber havde ret. Hvis vi har lært noget af den økonomiske udviklings historie, er det, at kultur udgør næsten hele forskellen. Se på de udvandrede minoriteters foretagsomhed – kineserne i Øst- og Sydøstasien, indere i Østafrika, libanesere i Vestafrika, jøder og calvinister over det meste af Europa osv. Alligevel skræmmer kultur, i betydningen indre værdier og holdninger, der leder en befolkning, videnskabsfolk. Den har en svovlagtig odeur af race og arv om sig, et anstrøg af ubevægelighed.

Nomos, 2004 artikel, pdf 42 sider (*navngivet: sammenhængskraft)

Er det et løfte ?
vi har jo hørt det før. Farvel og utak for bekendtskabet. Der er skam også helt fint i Tripoli. Jeg har set det ved selvsyn.
"Den omstridte imam shaykh Raed Hlayhel forlader nu Danmark efter et turbulent år. Selv siger han, at det skyldes rettens frikendelse af Morgenavisen Jyllands-Posten.
»Og jeg kommer ikke tilbage,« bedyrer han."
Imam: Farvel Danmark
(foto: Mohamed Sifaoui´s TV 2 dokumentar via Agora Blog
Valgforskere
hvad laver de når de ikke politiserer og der ikke lige er valg ? Vi har da også skudår ca. hvert fjerde år, men vist ingen skudsårsforskere..................
Tyveknægte
Aldrig en mandag i medierne uden opmuntrende nyheder fra Socialdemokraternes våbenfæller. Ugebladet A4, der udgives af LO, bekoster således mindre formuer på at understøtte den mulige socialdemokratiske fremgang med glade Gallup-tal. Denne mandag var budskabet således, at socialdemokraterne stjæler Venstres vælgere.
- Dette meddeler Politiken, der er fast videreformidler af Ugebrevet A4s undersøgelser. Reelt får man dog intet at vide i det bearbejdede materiale. Kun at hver fjerde vælger, der måske påtænker at forlade Venstre, har intention om at støtte socialdemokraterne. For den støvede valgforsker og lektor ved Københavns Universitet, Hans Jørgen Nielsen, er dette dog mere end godt. Til Ugebrevet A4 fremsætter han følgende prognose, der dog også har sine forbehold: »Socialdemokraterne har tydeligvis fat i de borgerlige vælgere. De stjæler fra Venstre og De Konservative, men afleverer stort set kun til venstrefløjen. Kan det fortsætte, tegner det godt for Socialdemokraterne.«
Det er sandelig godt, at vi har valgforskere til definitivt at sætte tingene på plads.
Egon Balsby, groft sagt, Berlingske

Voldelige "danske" mænd i Sverige
en gruppe man kunne ønske belyst noget nærmere. Endnu engang stikker Rikke Hvilhøj ikke op for skånsk bollemælk. Ingen magt i verden tvinger Sverige til at tage imod "danske mænds" udenlandske partnere, eller rettere : boksebolde. Jo, Sveriges asylpraksis. Jeg husker endnu den 14 årige Malmø pige, der da hun var 19 , havde været gift med 4 "familiesammenførte", der selvfølgelig blev svenske, og fået et barn med hver af dem. Hvad skal man kalde den praksis overfor 14-årige børn ?
Nu steger Sverige i sit eget fedt indtil den dag, der dukker et Riksdagsflertal op med nok civilcourage, til at ændre lovgivningen om "familiesammenføringer" - pt. 25.000 om året med pil opad.

"Det seneste år har svenske krisecentre i Malmø haft 25-30 sager med voldsramte kvinder, der er flygtet fra danske ægtemænd med indvandrerbaggrund.
Agneta Frick, leder af et kommunalt krisecenter i Malmø, siger, at kvinderne kommer fra tvangsægteskaber, hvor parret er flyttet til Sverige for at omgås de danske udlændingeregler.
- Disse kvinder er ekstremt udsatte. De har været udsat for fysisk og psykisk vold og er helt isolerede. Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dem, men det er i bund og grund et dansk problem, som vi føler er blevet eksporteret til Sverige, siger hun til Berlingske Tidende.
Integrationsminister Rikke Hvilshøj afviser kritikken:
- Det er ikke dansk lovgivning, der avler denne vold, og det er heller ikke mig, der bestemmer, hvem svenskerne vil give opholdstilladelse til. Men jeg tager gerne et møde med mine svenske kolleger. Vi må have en fælles interesse i at bekæmpe disse tvangsægteskaber, siger hun.

Svenske krisecentre kritiserer Danmark

se også Danmark eksporterer hustruvold

Korruptionsindekset
tre fjerdedele af verdens lande er stærkt korrupte. Så der er ingen, der skal undre sig over at svindel og bedrag følges med indvandringen fra dem. At indvandringen er det rene opløsningsmiddel for høj-social-kapital stater som de nordiske. Hvad har Finland, Island og New Zealand til fælles? Ja, lige netop !Når man iøvrigt ser på kortet, kunne man få den kætterske tanke, at den vesteuropæiske civillisation har dannet de mest vellykkede stater. At f.eks Somalia optræder med hvidt, kan kun skyldes at der simpelthen ingen statsmagt er tilbage at korumpere. Transparency International:

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net