torsdag, januar 25, 2007

25 januar

Minus 3 grader, vinden i nord ( Foto © Snaphanen - klik)


Sverige, ny rekord i asylantindtag for tredje år i træk

lidt matematik. Bemærk tallet 22 %. I danske aviser plejer de at købe de officielle svenske "12 % udenrigsfødte":
- For tredje år i træk øges asylantindtaget betydeligt i Sverige. Ny rekord for tredje år med en stigning fra 25.000 til 40.000 asylanter (60 pct. stigning). Erfaringsmæssigt trækker asylanter i gennemsnit det dobbelte antal familiesammenførte ind som immigranter i første bølge. Med en tilvækst på blot 3 pct. som følge af fødsler vil forudsat foreløbig 40.000 pr. år blive til i alt godt 1.075.000 ekstra ind på 20 år. Sverige har allerede godt 2 mill. fremmede immigranter svarende til 22 pct. af den samlede befolkning på godt 9 mill., når naturaliserede og deres børn medregnes.

Denmark Blog

Et skvadderhoved eller bare usjov ?
Døm selv. Ekstrabladets bagsidesmører Michael Jeppesen:

Ingen Krasnik
Jeg frygter kun én ting. Martin Krasnik. Jeg får kvalme, når jeg ser ham. Er det, fordi han er jøde? Eller fordi jeg gerne vil være ham?
- Receptionen er i Cinemateket. Det er sært allerede fra første sekund. Og svært at beskrive uden at fornærme nogen, men det er virkelig alt andet end en æstetisk oplevelse. Jøder er blodfattige.
- Men ingen Krasnik. Jeg ser ham ellers jævnligt i København. Altid omgivet af smukke unge kvinder, der beundrer ham. Jeg mener - virkelig beundrer ham. Den der kombination af at være 170, altid at have en af Bjørn Lomborgs T-shirts på og så have været på DR2 og skrive intelligente artikler i Weekendavisen er virkelig noget, der sætter gang i sæbebobleproduktionen hos det modsatte køn og netværksgenet hos det samme.
Absurdteater
Mogens Rukov er her heller ikke. Hvad er det for en filmfestival! Rukov har skabt dansk film, som den er i dag, og kæmpet med næb og kløer for Israel. Og Georg Metz, hvor er han? Og Tøger Seidenfaden, Michael Ulveman og Helge Sander? Ikke én eneste af de gode jødedrenge er her.[..]

Min jødeweekend er ikke slut endnu. Jeg skal til dåb i Herlev. Og det stormer. Som jøde er det særlig farligt. Oprindeligt havde de to næser, men de groede sammen midtvejs i evolutionen.
Jeppesen havde en rigtig jøde-weekend
via Punditokraterne: Ytringsfrihed eller idioti

Carsten Jensen
rammer plet her i Dagbladet i Norge, selvom Jensen skulle ta´ finde ud af hvor fint Danmark faktisk klarer sig i "globaliseringens tidsalder" * :

- I Danmark finnes et voldsomt litterært hierarki. Nederst på stigen finnes journalistikken. Deretter kommer essayistikken, i den grad den overhodet finnes. Så kommer romanen, og øverst lyrikken, som er det aller fineste fordi den er det mest følsomme. Danmark har aldri kommet seg ut av romantikken. I Danmark kan en forfatter godt unnvære hjernen, for han skriver med hjertet. Dermed får vi diktere som mener at deres uvitenhet er deres største dyd. Det får fatale følger når de bestemmer seg for å blande seg inn i samfunnsdebatten.
Bli med Carsten Jensen til sjøs

*Danmark just nu är Europas mest konkurrenskraftiga och dynamiska ekonomiska nation

Udsyn

For bare tyve år siden måtte danske intellektuelle, der ville orienteres ordentligt om verdenen omkring dem, abonnere på engelske, amerikanske, tyske og franske aviser og tidsskrifter. Til en ikke ubetydelig udgift.
- Bent Blüdnikow fortæller i
Krause på P 1 min 1:31, om hvilke bøger og tidsskrifter der gjorde den yngre historiker til forhenværende SFér og nuværende partiløs. Og hvad der førte frem til hans kamp for, at Encyklopædien skulle vægte nazismens og kommunismens forbrydelser lige højt. Han jøden, der naturligt nok var vokset op efter besættelsen, med nazimen som det mest absolutte af alle onder. Anbefales !
- Idag har vi internettet og mere eller mindre gratis adgang til de nævnte aviser og tidsskrifter. Man spørger sig om kommunismen i Vesteuropas ville have haft de samme chancer i internettets tidalder?
- Det er også det jeg gerne bruger denne blog til: at henvise til det bedste i den internationale presse og debat. Ikke et ondt ord om danske aviser, men deres midler er dog stærkt begænsede, og kun få af disse dukker op i oversættelse, og da kun i JP, Weekendavisen og Berlingske. Værre med de svenske. De er større og har bedre midler, men er endnu mere provinsielle.

Derfor i dagens anledning lidt fra samme debat:

Pascal Bruckner defends Ayaan Hirsi Ali against Ian Buruma and Timothy Garton Ash, condemning their idea of multiculturalism for chaining people to their roots.

"What to say to a man who tells you he prefers to obey God than to obey men, and who is consequently sure of entering the gates of Heaven by slitting your throat?"
Voltaire


"Colonisation and slavery have created a sentiment of culpability in the West that leads people to adulate foreign traditions. This is a lazy, even racist attitude." –

Ayaan Hirsi Ali

Sign and Sight

Submission 2: a nightmare for lawyers
Submission Part Two, the follow-up to the controversial short film made by Ayaan Hirsi Ali and Theo van Gogh, will be a feature at least 90 minutes long and a potential nightmare for lawyers.
Former Dutch MP Ayaan Hirsi Ali was in Spain to promote the appearance of Mi Vida, Mi Liberta, the Spanish translation of her autobiography Mijn Vrijheid (published in English as The Infidel ).
Part One, the sequel focuses on the Muslim man. There are four main characters, one of whom is a homosexual.
"I have focused on passages in the Qu'ran which express an attitude totally different to our western liberal views. Homosexuality is almost a non-issue in Europe and the Netherlands. At present there is only one group in the Netherlands who form a threat to homosexuals and that is young Islamic men who attack homosexual teachers and homosexuals on the streets. It shows anyone living in a democracy just how vulnerable the system is."
Radio Netherlands, interview på engelsk, min 3:53

Politiken hilsen Sahlin velkommen
og jeg gentager : at gå op i en kandidats køn, farve, seksuelle preferencer mv, er umodent pop.
Drygt en fjärdedel av landets väljare blir mindre benägna att rösta på socialdemokraterna om Mona Sahlin väljs till partiledare, visar en ny Sifo-undersökning.
Dock hur reagerar utlandet på beskedet att Sveriges största parti väljer en person som Mona Sahlin som ska leda partiet i dess framtid? I Danmark välkomnas en person som Mona Sahlin. Sverige behöver en kvinnlig ledare, skriver Politiken den 19 januari strax efter kungörandet av partistyrelsen. "Jag ska se till att bli respekterad!", är bladets enda uttalandet från presskonferensen, där Mona Sahlin svarade på frågor från utländska journalister.
Gotlands Tidningar

Så randt bægeret over for Fogh
og hvem kan bebrejde ham. Han holdt sig længe:
»Jeg kan blot konstatere, at de indslag som Danmarks Radio har bragt, er fuldstændig fordrejede i forhold til de oplysninger, vi har i regeringen, og som vi har videregivet til Folketinget. Og jeg har jo lagt mærke til, at det almindelige krav er, at regeringen skal iværksætte en undersøgelse. Jeg synes efterhånden, vi er nået dertil, at Danmarks Radio måske kritisk burde undersøge sig selv. Jeg synes efterhånden, at det måske ville være meget på sin plads at undersøge, hvordan Danmarks Radio egentlig håndterer de informationer, de får, og hvordan de viderebringer dem.«
Anders Fogh Rasmussen angriber DRs troværdighed
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net