lørdag, januar 13, 2007

"Den hemmelige alliance"

KIM MØLLER er lidt af en landevejsrøver i det danske medielandskab. Han er uddannet historiker og blogger. Hans borgerlige blog Uriasposten er en af de mest populære politiske blogs i Danmark med over 1.000 daglige besøg, og han holder godt øje med DR. Favorisering af Politiken kommer ikke bag på Kim Møller, som siger:
»Jeg følger meget grundigt med i DRs sendeflade, og for mig står det helt klart, at der er en overrepræsentation af Politiken. Tøger Seidenfaden bliver ifølge DRs egne tal brugt mere end Jyllands-Postens, Berlingske Tidendes og Weekendavisens chefredaktører til sammen. Og selv om Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, har været en helt central person i hele 2006, så blev Politikens Mellemøstekspert og kronikredaktør Anders Jerichow anvendt mere end Rose.«
Det kan jo skyldes det simple forhold, at Tøger Seidenfaden og Anders Jerichow er mere interessante at høre på end de andre?
»Man kan da ikke se bort fra, at det er gode og dygtige folk, men det er næppe hele forklaringen. Det kunne jo også skyldes, at DRs folk finder dem sympatiske og vidende, fordi de er enige med dem. Der er en uudtalt alliance mellem DR og Politiken, som udgør en politisk slagside. Mediemastodonten kommer simpelthen ud af balance.

Lad mig give et eksempel. Da Ralf Pittelkow og Karen Jespersen i 2006 publicerede deres bog om Muhammed-krisen, var det Tøger Seidenfaden, der blev inviteret ind samme morgen til P1s populære interviewprogram hos Poul Friis. Her sad han i 52 minutter og fik frit slag til at nedgøre bogen. Ville det ikke have været naturligt at invitere Pittelkow og Jespersen? Men da Seidenfadens egen bog om Muhammed-sagen kom, som han skrev sammen med Minoritetspartiets leder, Rune Engelbreth Larsen, så var han selv inde og fik lov til at præsentere den som »det tætteste, man kom på en uvildig undersøgelse«.
Denne favorisering af Politiken slår igennem i alle de debatudsendelser, som jeg med iver hører, og man skal jo også blot se på DRs egne tal for de mest benyttede personer, hvor tre af de fem første pladser besættes med folk fra Politiken.«
Er der favorisering også af prioriteringen af Politikens historier frem for andre avisers historier?
»Det er svært at dokumentere, men jeg kan da i hvert fald sige, at en række Politiken-historier om f.eks. Guantanamo og Irak glider direkte, ekstremt hurtigt og ukritisk videre til DR. Jeg har dokumenteret det på min blog, så der kan man selv checke mine udsagn.«
[…] se videre på Uriasposten


Hurra, vi kapitulerer!
Den tysk-jødiske skribent Henryk M. Broder hudfletter vestlige intellektuelle for hykleri og medløberi. Hans bog »Hurra, wir kapitulieren!« er et polemisk angreb på alle, der dyrker den såkaldte politiske korrekthed og går ind for eftergivenhed over for islamismen. [..]

Broder kobler således den anti-israelske indstilling sammen med den eftergivende holdning, appeasement, over for islamismen og peger specielt på Sveriges anti-israelske politik, der måske også til en vis grad forklarer det seneste svenske angreb i Dagens Nyheter på den danske kulturdebats påståede intolerante fiksering på islamisme-problematikken. Han peger på Sveriges afvisning i 2006 af at deltage i en militærmanøvre, fordi også israelske tropper deltog, og det svenske Systembolags erstatning af betegnelsen »Made in Israel« på vinetiketterne på vine fremstillet af Golan-druer med »Made in Israeli occupied Syrian territories«. Vores undertiden selvgode svenske brodernation lider vel her selv af en fiksering - nemlig en politisk korrektheds-fiksering! [..]

Men det er Broders budskab, at det endnu ikke er for sent, og at vi skal lytte til advarslerne bl.a. fra Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose og de to danske skribenter, historikeren Lars Hedegaard og journalisten Helle Merete Brix, der på dansk grund har analyseret de selvsamme holdninger, som netop er blevet gjort til genstand for Broders skarpsindige og advarende analyser. Og så besidder Henryk M. Broder endvidere en formidabel humor - ikke mindst det berømte jødiske vid. Man kan selv læse efter på hans hjemmeside: www.henryk-broder.de
Berlingske kronik
hør radiointerviewet med Broder, hvis du ikke fik det gjort i december:"Hurra, wir kapitulieren" - Wie der Westen vor dem Islam einknickt 37 minuter

Europabilleder


Illustrated pig blogspot

"Det är synd om människorna"

det er synd for muslimerne ( i Sveriges såkaldt borgerlige morgenavis SvD) - nej, det er synd for Europa:

"Runt om i EU bränns moskéer ned, gravplatser skändas och förstörs, unga kvinnor som bär slöja attackeras och slakterier som säljer halalkött får fönsterrutor krossade. Enbart i Frankrike rapporteras till exempel följande ha inträffat under februari och mars 2004: en böneplats förstörs i Pertius, ett slakteri som säljer halalkött attackeras i Porto-Vecchi, två moskéer bränns ned i Annecy, ytterligare en moské förstörs i Comines, ett ungdomsgäng attackerar skolelever i Bastia, muslimska gravplatsen i Clichy förstörs, ett försök till mordbrand vid en böneplats i Bussy-Vecuqueville, ett annat försök till mordbrand vid moskén i Creil..."
Skakande rapport om muslimers behandling

Främlingsfientlighet följer på självförakt

Och kom ihåg: det är bara de som är trygga i sin egen identitet som kan visa generositet gentemot andra. Om framgångarna för främlingsfientliga krafter ska brytas, måste etablissemangen - från politiker och byråkrater till rektorer och biskopar - sluta upp att förakta den egna kulturen.

Norrköpings Tidningar og Erixon com

"Try to fit in"

Nonetheless, she stands by her basic premise: that immigrants must try harder to fit in to their adopted country.

"A lot of people misread their rights," she said recently. "They think that freedom of religion means that they can do anything in the name of religion, or that human rights means that they can act however they want against others."

International Herald Tribune

We are innocent here,
we’ve commited no crime

denne blogger har et ømt punkt for Anne Linnet, en kunstner med ubegræsede talenter. Se f.eks. hendes malerier, marts 2006. "Multikunstner" er vist ordet.Nu er hun igen ude i en god sags tjeneste, via Biased blog.

Is it true
Is it true
that the Grass
grows again after rain?
Is it true that the Flowers
will rise up in the Spring?
It is true that Birds
will migrate home again?
Is it true that the Salmon
swim back up the stream?
Is it true. This is true.
These are all miracles.
But is it true that one day
we’ll leave Guantanamo Bay?
Is it true that one day
we’ll go back to our homes?
I sail in my dreams,
I am dreaming of home
To be with my children,
each one part of me;
To be with my wife;
and the ones that I love;
To be with my parents;
my world’s tenderest hearts.
I dream to be home,
to be free from this cage.
But do you hear me, oh judge,
do you hear me at all?
We are innocent here,
we’ve commited no crime
Set me free, set us free,
if anywhere still
May justice, compassion
remain in this world!

Amnesty og Anne Linnet: Alle Guantanamo-fangerne er uskyldige

Sjofle

jeg har haft det privilegium at kende nogle af de danske modstandsfolk fra besættelsen. Først og fremmest Peter P. Rohde.
Ingen - uanset partifarve - bifaldt den fremmedpolitik som var knæsat i 20 år - ikke mindst af socialdemokratiet og venstrefløjen. Kieler er en af de få der er tilbage:

Jørgen Kieler, dr. med.fhv. overlæge, i Weekendavisen.

Professor Elisabeth Bock har gang på gang protesteret imod de utallige anti-israelske og anti-amerikanske indlæg, som i en jævn strøm fremkommer i de danske medier. Kun et fåtal af hendes velmotiverede indlæg er blevet accepteret af mediehøvdingene; men så blev vi i første nummer af WA i 2007 præsenteret for undtagelsen, som forhåbentlig ikke forbliver en bekræftelse på en regel.
- Elisabeth Bock protesterer imod den ekstremt sjofle, usaglige, dæmoniserende og til tider truende omtale, som Pia Kjærsgaard ustandselig er udsat for. Elisabeth Bock og Pia Kjærsgaard er ikke partifæller; men de er fælles om at værne om en ytringsfrihed, der insisterer på, at den demokratiske debat skal hvile på en saglig meningsudveksling og ikke på sjofle injurier. Politiske meningsforskelle udelukker ikke gensidig respekt.
- Dette blev ganske klart for mig, da jeg den 24. december i overensstemmelse med mine traditioner indledte julen i Mindelunden i Ryparken. Det var mig en stor glæde – uden at give mig til kende – at konstatere Pia Kjærsgaards og hendes families tilstedeværelse.
- Jeg har tidligere samme sted truffet statsministeren, udenrigsministeren, undervisningsministeren og engang for længe siden også Anker Jørgensen. »I skal ikke blive glemt!« er det løfte, som jeg talrige gange året igennem finder bekræftelse på ved at besøge Mindelunden.Heldigvis er der nogle af vore politikere, der forstår det, og Pia Kjærsgaard er en af dem.
- I sit læserbrev refererer Elisabeth Bock til Geoffrey Cains til dels oversete bog, Gensynet med ondskabens ikon, som jeg straks har bestilt i flere eksemplarer.Bogen har givet anledning til trusler om et sagsanlæg, som dog blev frafaldet, da Cains advokat gjorde de utilfredse tegnere opmærksom på, at bogen ville blive oplæst i sin helhed i retten, og at der som vidne blandt andre ville blive ført en tidligere KZ-fange.
Jeg ved ikke, hvem dette vidne er, men jeg skal som tidligere KZ-fange hermed stille mig til forsvarerens disposition.

se "Tonen 1" og "Tonen 2" og "Skamstøtten"

Co-eksistens
Enligt polisuppgifter finns det konfllikter mellan svenskfödda ungdomar och ungdomar med invandrarbakgrund i Söderhamn.
Krismöte i Söderhamn efter gängbråk

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net