torsdag, december 28, 2006

»Tonen II «

se Torben Hansens anmeldelse af Geoffrey Cains bog "Gensyn med Ondskabens Ikon" og om de anstændiges opfattelse af god karrikaturskik på Tonen I. Jyllandsposten har adskilligt at lære i det nye år.

Censur på Smålandsposten - känd publicist sparkas

det er svært at få danskere til at forstå, at censur er det eneste rimeligt dækkende ord for hvad der foregår:

Kåseriet har hon skrivit i 40 år, och mer än 2 000 kåserier har det blivit, men nu är det slut.Den politiskt korrekta censuren har slagit till; på Smålandsposten tycks det vara lika högt i tak som under en byrå.

Så till exempel ledde följande enkla konstaterande i ett kåseri till omfattande diskussioner på redaktionen : "Har man kommit till Sverige får man försöka anpassa sig till våra villkor". Detta yttrat i ett kåseri med anledning av att barnen inte skulle få sjunga Den blomstertid nu kommer i skolorna, vilket antogs kunna stöta muslimer och andra.Efter åtskilligt diskuterande, redaktionen i uppror och redaktionsledningen i krismöte beslutades äntligen att kåseriet kunde få införas, men en dag för sent på grund av den redaktionella räddhågan. Kurt Lundgren

Så er den gal igen

nordiske medsøstre og brødre kan ikke komme ud af det indtil for nyligt så fredelige ferieparadis, Somalia. Men så gør dog noget !

100-tals svenskar sitter fast i kriget
De har ingenstans att fly.Flera hundra svenskar kan bli fångar i Mogadishu när kriget i Somalia rycker allt närmare huvudstaden.- Nu kan vad som helst hända, säger Gunnar Kraft på hjälporganisationen Danish Refugee Council.[..]
Flera svenskar har redan vädjat om hjälp - men fått nobben. Någon evakuering av svenska medborgare är inte aktuell.- När de är där kan vi inte hjälpa dem. Det finns en anledning till att vi sedan i våras har avrått från att åka dit. Somalia är ett laglöst land, säger Åsa Arvidson vid UD:s pressjour.
Svenskar sitter fast i kriget

Overfører penger fra Norge til islamister i Somalia, hevder statsministeren i Somalia
mon ikke der skulle strømme nogle svenske kroner også ? Omend til noget andet end returflybilletter. Dagbladet no

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net