lørdag, januar 06, 2007

SVT - fri television ?

til det er der tre ting at bemærke : HA, HA, og HA! (Om Perssons indgriben overfor "Agenda"

-"Inte heller nu när den avslöjas blir det någon mediastorm - det måste sålunda anses som naturligt att statsministerns närmaste man ringer till stats-tv och berättar vad statsministern anser om ett program som skall sändas, dessutom har han ju generöst nog synpunkter på vilka som får medverka.
- Hur statsministern kan vara så väl informerad om ett kommande program och vilka som medverkar förstår jag heller inte.
Om detta skett i England och mot BBC vore regeringskrisen ett faktum en timme efter det att påtryckningen avslöjats, och fråga är om ens den skicklige Tony Blair klarat den media- och politikerstorm som hade blåst upp.Man kan ju också försöka föreställa sig de politiska konsekvenserna om det hänt i USA. I Tyskland, i Norge...Men i Sverige.
- Vad denna händelse om någon visar är den groteska sammanväxningen av politisk makt och media som skett; inte ens den erkänt skicklige Adaktusson har "guts" nog att stå fri i förhållande till makten - han har sin försörjning att tänka; han vill inte bråka för mycket för att därefter bli sittande i ett litet rum i arkivet.
Nu är han försörjd på TV8, nu kommer avslöjandet.
Kurt Lundgren

Det är viktigt för vår demokrati att det finns en fri och oberoende television. Som du kan lita på, vad som än händer.
Med den här sajten vill visa vad som skiljer oss från andra tv-bolag. Att SVT står fritt från både politiker och företag. Att vi inte har reklam. Att vi finns för tittarna, ingen annan. Det är Fri television.

Sveriges ulyksaligheder
Normalt må I jo selv opsøge Sveriges giga-kriminalitet, men her var det lige før jeg måtte le råt gennem tårer.

"En 33-årig man i Vivalla fick föras till USÖ två gånger i natt efter att han först blivit nedslagen och rånad av ett ungdomsgäng och sedan misshandlad av ett gäng som var beväpnade med basebollträn. Andra gången misshandlades även 33-åringens sambo.En misstänkt gärningsman har anhållits."

Rånoffer nedslagen två gånger av ungdomsgäng

Opdragende Europæisk domstol ved at bukke under for egen succes
Den europæiske menneskeretsdomstol har tiltaget sig en magt, der går på tværs af de principper, vores demokrati bygger på. Menneskeretsdomstolen udøver sin magt på alle områder af samfundslivet, og domstolens dommere er blevet til politiske overdommere i et system, hvor politik gøres til menneskeret.
-"Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er ved at bukke under på grund af en pukkel på 89.000 klager. Domstolen er alvorligt truet, fastslår vismandsrapport. Et redningsforsøg er nu strandet."
Se hos Angantyr

Apropos Savling prisen
en lille googling:

803.000 for flemming rose
124.000 for olav hergel
158.000 for tøger seidenfaden.
460.000 for jyllandsposten


Sherin Khankans prosa
fascinerer mig utroligt. "Fortryller" skulle man hellere sige, for at holde stilen.
Nu ser vi helt bort fra indholdet, der som regel er få og små tanker, rene platituder og urimeligheder iklædt svulstig, sproglig kitch. Korrekturlæseren på hendes seneste bog må have været en urimelig travl mand-m-k.
- Hendes stil minder mig om det sprog der tales i importerede små-sekter som Scientology eller den lille fede Guru Maharaji, tilsat en skefuld RUC og new-age lingo.
Hitzb ut Tahrir har et lignende sprog - et mangelfuldt dansk kombineret med en perverteret tankegang, begrænset viden og letgennemskulelig verbalt humbug . Dertil sættes så den særlige Khankanske dameblads-parfume.
Nyd dettte afsnit fra "Had slører forstanden" - JP om Saddams død - tja, og alt muligt andet der lige faldt forbi den forvirrede hjerne.

Hvem sagde "Stilen er manden " ? og hvordan er hun forresten nogensinde sluppet gennem et dansk universitet?
Pt. er titulerer Khankan sig "formand og forfatter". Det danske sprog går en svær tid i møde. Henry Miller skrev engang til den, der ville være forfatter : "Hav noget på hjerte og studér de ypperligste forfattere."
Vil nogen derimod være kritiker - læs Sherin Khankan! Skrev jeg:

Faren ved erfaringer
Flere danske politikere, journalister og debattører virker følelsesladede og forudindtagede, når det kommer til islams rolle i vesten. Saglig islamkritik er en nødvendighed, der alt for ofte forveksles med islamfjendtlighed og tendensen til at tænke muslimer, islam og især Mellemøsten som et kollektiv.
- Ayan Hirsi Ali anses i såvel nogle danske medier som af indflydelsesrige politikere på Christiansborg som den ultimative reformist inden for islam. Også for mig er hun en kvinde, hvis personlige smertefortælling man kun kan føle udelt sympati med. Hirsi Ali peger på nogle konkrete og vigtige problematikker forbundet med nogle menneskers reaktionære traditioner og forvrængede islampraksis.
- Hun er samtidig et eksempel på en kvinde, som er slave af sin egen smertehistorie og dårlige erfaringer, og som til tider bruger disse erfaringer til at dømme en hel religion. Det er faren ved personlige erfaringer generelt – de alene er ikke nok til at universalisere. Man kan ikke slutte fra en personlig erfaring med islam, til at sådan må det være med islam generelt.
- Hirsi Alis smertefortælling og personlige erfaringer bruges politisk af hende selv såvel som af nogle danske politikere til at definere islam som en primitiv, barbarisk og kvindeundertrykkende religion i teori såvel som i praksis. Forsøget på at tillægge islam en negativ betydning foregår både på det teologiske såvel som politiske niveau. Det politiske argument handler om den aktuelle virkelighed. (?)
- Her kan man kun være enig i kritikken. Den muslimske verden er præget af sekulære diktaturstater og pseudoislamiske kongedømmer. Mange kvinder er undertrykte i den muslimske verden, og analfabetisme som fraværet af demokratiske processer er eksempler på forhindringer for reform af de muslimske samfund.
Tradition for islamkritik
Det teologiske argument er ideen om, at Koranen i sig selv er kvindeundertrykkende, farlig og udemokratisk.
Således udgør enhver muslim, der ikke sidestiller islamkritik med kravet om at afsværge Koranen som Guds ord samt at privatisere religionen, en potentiel fare for vestlige demokratier. Denne form for konklusion (det teologiske argument) er i modstrid med den lange tradition for islamkritik, som netop har været ledet af muslimer med en fasttømret tro på Koranen som Guds ord. (?)
Denne tro stod ikke i vejen for kunst, kultur, arkitektur, filosofi, demokrati og naturvidenskab. Islams historie i øst er en ganske anden end kristendommens historie i vest. Argumentet om, at troen i sig selv udgør et onde og står i modsætning til progression og fornuft, holder ikke stik, hvis man konsulterer muslimernes historie. Lige så lidt som den holder stik, hvis man konsulterer den kristne historie.
- Pointen er, at den, som vælger at holde fast i hadet og frygten som det, der definerer hvem man er, hvorfra man taler, hvorledes man handler, og hvordan man definerer andre, er bundet på hænder og fødder. Hadet er det virkelige slør – det slører forstanden, som det slører hjertet.Den, der tilgiver og er rummelig, er derimod den virkelige frie kvinde eller mand. Men det kræver overskud at være rummelig, og det kræver mod at tilgive. Derfor må det være således, at den, der hviler i sig selv, er den, der rummer.

Ahlmark om Sveriges diskrete statsmand, Carl Bildt

- "Ännu värre katastrofer på den här sidan sekelskiftet är folkutrotningen i Darfur. Men ordet Darfur återfinns inte en enda gång i Bildts nya tal. Också mördarnas nationalitet förtigs. Han vill inte berätta att de skyldiga är Sudans islamska och fundamentalistiska regim i samverkan med allierade miliser.
Det verkar som om den svenske utrikesministerns lojalitet mot det företag i södra Sudan som gjort honom själv rik (Lundin Oil* ), fortfarande är större än hans avsmak för etnisk rensning i Darfur. [..]
- Sensationellt är att utrikesministern inte heller beskriver den totalitära lära som numera angriper allt fler länder. Den utlovar en värld styrd av Gud genom islam. Ofrånkomligt leder den till ett dödande så omfattande att metoderna börjar likna folkmord.
De senaste hundra åren har tre totalitära idésystem plågat världen: Sovjetkommunismen, nationalsocialismen och islamismen. Alla tre har strävat efter världsherravälde. De anser också att andras åskådningar ska kvävas.
Men Bildts tal nämner inte ens ordet islamism
.
- I stället arbetar han med bisarra omskrivningar. Borta i bergen i Waziristan sitter sägs det en shejk och manar hatiskt till våldsam terror.
- Snart kan radikala islamister vara beväpnade med kärnvapen. I stället för att varna för denna världsomspännande diktaturrörelse börjar Bildt skoja om en "shejk i bergen". Så barnsligt uppträder Sveriges utrikesminister.

Babbel om "folksjäl" tystnad om folkmord
*Lundin Petroleum, Sudan

Israel plans nuclear strike on Iran
ISRAEL has drawn up secret plans to destroy Iran’s uranium enrichment facilities with tactical nuclear weapons.
Two Israeli air force squadrons are training to blow up an Iranian facility using low-yield nuclear “bunker-busters”, according to several Israeli military sources.
The attack would be the first with nuclear weapons since 1945, when the United States dropped atomic bombs on Hiroshima and Nagasaki. The Israeli weapons would each have a force equivalent to one-fifteenth of the Hiroshima bomb.
Times Online

Nu krummer S tæer igen

og spørgsmålet presser sig på: kan skolelærer Jelved overhovedet tælle til 90 på sin kugleramme ?

Radikale vil nu uden om Folketinget have undersøgt konsekvenserne af den omstridte 24-års-regel og tilknytningskravet, skriver Politiken Søndag.
I flere år har de radikale forsøgt at få regeringen til at undersøge lovgivningen, men det har de afvist.

R vil kulegrave udlændingeregler

Outlandish - islamismens musikalske budbringere

foto:Tariq al-Suweidan – jøderne vil møde deres endeligt (under den 2. Islamic Spirit-konference, januar 2003)

"Den 22.-24. december gik Outlandish skridtet videre og fik deres nordamerikanske debut på konferencen ”Reviving the Islamic Spirit” i Toronto. Outlandish optrådte sammen med en række andre kunstnere under overskriften ”Som lys i en niche – hyldestsange til Allahs budbringer”.Denne tre-dages konference var, fremgår det af programmet, ikke arrangeret af en bestemt islamisk organisation. [..]
- Men blandt talerne ved det kønsopdelte arrangement var adskillige indflydelsesrige islamister, bl.a. Tariq Ramadan og den kuwaitiske retslærde Tariq al-Suweidan. Ramadans forbindelse med Det Muslimske Broderskab og hans antidemokratiske projekt er beskrevet i en række udenlandske bøger og artikler, herunder journalisten Caroline Fourests bog Frère Tariq (Broder Tariq)."
Helle Merete Brix - Sappho

Brobygger hijab
der tales jo også om hele tre nye broer i DK lige nu. Øresund, Fehmarn og Sjælland-Jylland.

Ny hijab til gymen

Mona Sahlin

hvorfor var det det nu det stygge "mandssamfund" hindrede hende i hendes retmæssige magt for 12-15 år siden ?


Svart dagmamma
Obetald tv-licens
Privata kontantuttag på statens kreditkort
Privata bilhyror på statens kreditkort
Privata klädinköp på statens kreditkort
P-böter hos fogden
Obetalda dagisavgifter
En "time-out" på Mauritius som blev väldigt dyr för skattebetalarna
Två Toblerone

Expressen

Humørsvingninger
menneskeligt, kun alt for menneskeligt. Rønn Horbech har dem også, selvom hun i WA uge 51 beskylder andre for det. Chadortt Djavann og Hirsi Ali er "skadede af opvæksten", "fanatiske" og "psykisk uligevægtige". Er Rønn Hornbech overhovedet Venstrekvinde mere, eller tar´hun sig bare en humørpause?
Det nye års opgaver
Et år kan gøre en stor forskel i et menneskes liv, så da Birthe Rønn Hornbech skulle gøre status over 2006 i en artikel i Politiken, havde hun ganske glemt, hvad hun selv havde foretaget sig ved årets begyndelse. Om det så skyldes, at fru Hornbech havde prøvesmagt et par flasker af nytårschampagnen, så var hun ved udgangen af december kommet i en så løssluppen stemning, at hun gerne ville slå et slag for »den gode gamle danske humor, der gør grin med alt, hvad der kan være mennesker helligt«.
- Det mente hun for resten, at alle danskere havde stået sammen om i 2006. Hun har tydeligvis glemt, hvad hun selv skrev i Politiken 4.2.2006. Her vendte hun sig kraftigt mod dem, der – som ham tegneren fra Jyllands-Posten, der havde fremstillet Muhammed med en bombe i turbanen – ikke respekterede andres religiøse følelser. At tegne Muhammed på den måde havde ikke et klap med saglig religionskritik at gøre, skrev hun. Og det var jo sandt, idet den pågældende tegning var ment som et forsøg på at drive gæk med det hellige – i den gode gamle danske tradition, der ligger vores venstrepolitiker så meget på sinde.
- Men en sådan udnyttelse af ytringsfriheden var utilstedelig i februar, hvor Rønn Hornbech klagede over, at den var ved at blive til en fundamentalistisk religion, der dæmoniserede andres religiøse følelser. Hvis Birthe Rønn Hornbech ikke allerede har bestemt sig for et nytårsforsæt, kan Groft sagt foreslå, at hun kravler op på en stol og tre gange med høj røst fremsiger følgende: »Jeg vil ikke modsige mig selv i det nye år.«
Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske Tidende
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net