onsdag, maj 16, 2007

Netavisen 180 grader, video

tale fra receptionen d. 1 maj, lidt post festum på grund af netproblemer her, men da den nu er optaget, skal de også ud . Da den ikke vil "embedde" , må I klikke her : min 12: 47 (© Snaphanen)

Fobier
Det er en galopperende uskik at give sine meningsmodstandere psykiatriske diagnoser, for slet ikke at tale om, som Politiken og Rune Engelbrecht, at ville kriminalisere dem.
En fobi en en konkret, sygelig tilstand i sindet, intet andet. Jeg skriver dette fordi det idag er "international homofobi-dag" - en dag der sikkert har meget godt at gøre rundt i verden, men næppe meget i oplyste, protestantiske, nordeuropæiske samfund. Unge, usikre drenge er "bange" for bøsser, ikke voksne mænd. Og så giver det lige anledning til at plante denne vidunderlige artikel :
‘Islamophobia Worst Form of Terrorism’
Heldigvis har vi en sund mistillid til fidus-begrebet "islamofobi", så man ser det sjældent i dansk debat, men rundt omkring er der mange der abonnerer på det.

Det dunkelt sagte............(det er Gerner til venstre)


"Hvis et tørklæde virkelig kan føre til dannelsen af et nyt parti (........) så fortryder jeg egentlig, at jeg ikke gjorde det noget før "

Elsebeth Gerner Nielsen, Berlingske

"Jeg tror, men jeg er ikke religiøs"

Naser Khader, Kristeligt Dagblad.


15 hoppar av kristdemokraterna
Femton kristdemokrater i Ystad hoppar av partiets lokalavdelning efter ledningens debattartikel som förespråkar en hårdare flyktingpolitik. Artikeln innehåller flera förslag på ändringar - bland annat bör flyktingar som ställer till problem förpassas ur landet.
SVT

"Hvad rager Mellemøsten efterhånden os "?
Også Dennis Nørmark synes at Luttwak havde nogle pointer forleden. Og man må tilføje - hvis de fortsat insisterer på at producere flygtninge, og ikke meget andet, må de flygte et andet sted hen. Den mest amatøragtige idé der er udklækket i Europa i min levetid, er at flytte Mellemøsten hertil. Begynd med at droppe TV dækningen af den lurende borgerkrig i Gaza. Hvis de forrykte overskæg absolut vil myrde hinanden, så lad dem gøre det uden tilskuere. Kvinder og børn kan få midlertidigt asyl i Israel, mens mændene gør det af med hinanden. De journalister, der har deres professionelle udkomme af elendigheden år efter år af , vil være sure. Men de er strikkekoner ved en evigheds-guillotine . Vi andre vil bare være lettede. Vend ryggen til, sælg dem noget mad når de bliver sultne ( de importerer 85 % af deres behov !), støt demokratiet Israel og kom ud af Irak. Venstrefløjen kan så fortsætte deres yndlingsterapi, at diskutere hvorvidt det nu var lovligt at prøve at hjælpe irakerne. Vi skal jo tro at alt var bedre under Saddam, noget af en tilsnigelse. Miséren er mindre, men tydeligere nu.
Lad Mellemøsten være
DET ER på tide at tage hjem fra Irak. Og ikke kun fra Irak, det er i det hele taget på tide at trække det meste af det, vi har udstationeret i Mellemøsten, hjem. Grunden er, at nok er nok..........................Men tiden er faktisk kommet til at spørge:
Hvorfor egentlig? Hvad rager det egentlig efterhånden os, hvor meget de brænder sig selv, hinanden, deres broer og den hånd, der fodrer dem? [..] Det er den letteste form for journalistik i verden. Sæt et kamera op i Gazastriben, og inden længe vrimler idioterne frem fra deres huller. [..]
Egen uduelighed:
Hvis de virkelig vil være i fred (som de gang på gang siger, at de ønsker), så skal de få fred. På den måde vil de indse, at deres fiasko-nationer skyldes egen uduelighed og kun i ringe grad Vestens indblanding.

Lad mellemøsten være

" I Danmark kan du säga vad som helst"
håndplukkede danskere græder ud i Göteborgsposten. Det er også snart længe siden. Hvis danskerne overhovedet interesserede sig for Sverige, måtte de nok snart med rette klage over den kroniske "mobning", nu på 7. år. Men det gør de som bekendt ikke, hvilket svenske journalister helt har fortjent. Kogt lidt hårdt ned er Sverige set herfra : rigeligt med arbejdskraft.
"Ur ett danskt perspektiv är det förmodligen något närmast outhärdligt självgott svenskt i den känsla som genomströmmar mig när jag kliver av tåget på Göteborgs station. Jag känner mig nämligen både lättad och tacksam över att bo i ett land där den som offentligt uttrycker sig slarvigt, maktfullkomligt eller förtryckande (vare sig det handlar om försök till ministerstyre eller sånt som sexism, homofobi och islamofobi), inte kan gömma sig bakom sin yttrandefrihet.Den betydelse som språkmedvetna perspektiv haft i den svenska debatten kan, tror jag, inte underskattas. Och förhoppningsvis har det inte bara gjort det för sent för den politiker som skulle vilja yttra sig i termer av "normalisering", utan också för den som, gud förbjude, försöker inleda en politisk kulturkamp av danskt snitt även här."
så fik vi den sproblomst med: censur light hedder "språkmedvetna perspektiv". Jeg må arbejde lidt på min sprogbevidsthed.
"Regeringen har vunnit kampen"

Sveriges nye pressombudsmann
- Det interessante ved Yrsa Stenius er ikke at hun skrev nedenstående om Jyllands Posten sidste år. Det gjorde flertallet. Det interessante er den akuratesse hun fordømmer tegningerne med, uden at have set dem. Heri ligner hun altså ca. 1 milliard muslimer, der heller ikke havde set dem. Hun burde have brændt et eller andet af dengang. Vi må altså indse, at synskhed, foruden visdom, er et imperativ for en svensk pressombudsmann:
"Jag har av naturliga skäl inte sett karikatyrerna Jyllands-Posten publicerade. Men samstämmiga uppgifter från informerade publicister i väst gör gällande att de var enbart kränkande och saknade all funktion i termer av seriös yttrandefrihet.
- Det var med andra ord en grov omdömeslöshet av Jyllands-Postens chefredaktör att publicera dessa bilder. Det var en ännu grövre omdömeslöshet av statsminister Anders Fogh Rasmussen att inte bli varse detta klavertramp, ta avstånd från det och å landets vägnar be om ursäkt när tillfälle gavs. En ursäkt är ju inte samma sak som att förorda censur.
Hur uppstår missförståndet att man i yttrandefrihetens tecken får kränka en kultur och en civilisation, att samma frihet förbjuder en statsminister att bära de politiska konsekvenserna av det inträffade?... jag tycker inte att vi i yttrandefrihetens namn ska vara villkorslöst lojala mot det danska etablissemang som har missbrukat denna frihet."
Erixon.com: EN PRESSOMBUDSMAN MOT YTTRANDEFRIHET
BGF: "Det är inte så farligt den yttrandefriheten."

"Därför lämnar jag moderaterna för sd"
Der findes et enkelt ord der passer her: civilcourage. Det kunne Sverige bruge lidt mere af i stedet for de åndelige sengevædere, der befolker politikken:

Den senaste tiden har det skrivits flitigt om mig i pressen. Anledningen är att jag förespråkar en restriktiv invandringspolitik lokalt i Halmstad, vilket lett till ramaskri och spekulationer kring om jag kan vara kvar i moderaterna eller inte. De signaler jag fått från partikollegor är att jag kan stanna i moderaterna bara jag ”håller tyst” om invandringspolitiken.
På sådana premisser kan jag inte bedriva politik och därför går jag nu över till sverigedemokraterna. [...]
- Den 28 april uppmärksammade media att mitt anförande i invandringspolitiken avviker från moderaternas officiella linje. Plötsligt backade alla mina politiska kollegor från sitt tidigare samtycke. Plötsligt ansåg de sig ha en helt annan värdegrund än jag. Flosklerna haglade och mina partikollegor uttryckte i en artikel i Hallandsposten att de tycker det är ”konstigt” hur jag, som själv är invandrare, profilerar mig i denna fråga. Kanske menar Jönsson att endast personer med svensk bakgrund ska få ha åsikter om invandringspolitik? Inom moderaterna finns inget utrymme för detta och således väljer jag nu att istället engagera mig i sverigedemokraterna (sd). Ett beslut som mina forna, moderata partikollegor har hotat ska leda till problem i mitt privatliv. Därmed bekänner man också sin sanna demokratisyn och sitt stöd till det strukturella åsiktsförtryck som råder i Sverige.[..]
Sedan jag kom till Sverige på 80-talet har jag själv sett hur ett harmoniskt välfärdssamhälle utvecklats till ett segregerat och otryggt mångkulturellt samhälle. Segregation är en logisk konsekvens av en politik med en mycket omfattande invandring kombinerat med kravlöshet.

Aftonbladet Michael Zand (sd)

Was Osama Right?
Islamists always believed the U.S. was weak. Recent political trends won't change their view.
BY BERNARD LEWIS

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net