fredag, maj 11, 2007

Rigtige københavnere cykler

året rundt, uanset alder eller socialklasse. Det er en af de koder få udlændige forstår: at ens status ikke udelukkende sidder i det bilmærke man kører i . Bybusser er for gangbesværede. Foto © Snaphanen

"Obehagliga signaler från Vellinge" en artikel med ligeså mange nuancer og undertoner som en fin, gammel Beaujolais . Vellinge ved Falsterbokanalen syd for Malmø, er et sted de der har råd flytter til for at undgå det multikulturelle helvede, der er blevet Malmø. Her stemmer overbeviste sosser Moderat, bare for at slippe multikulturen. Men nu nærmer storebror pædagog sig. Det skal være slut. Snart må teltpælene rykkes op og flugten fortsætte videre ud på den skånske slette, eller længere hvis det skal være "fremtidssikret":

Vellinge fortsätter sitt motstånd mot att ta emot flyktingar. Även ensamkommande barn nekas plats i kommunen. Vilka signaler ger det, frågar Anders Alkewall (kd), kommunfullmäktigeledamot i Vellinge.
Men man kan också konstatera att Vellinge genom sin homogenitet är mer segregerat än Rosengård då det bor fler etniska svenskar i Rosengård än människor med annan etnisk bakgrund i Vellinge kommun.
Vellinge vill inte släppa en enda flykting över kommungränsen. Vid varje kommunalval röstar några tusen socialdemokrater i Vellinge kommun på moderaterna för att försäkra sig om att slippa ta emot flyktingar.
Beslutet innebär dock en utmaning för kommunens pedagoger. Kommunens politik utgör ett slags värdegrund i kommunen. Ungdomarna i Vellinge kommun kan i princip gå genom hela skolsystemet inklusive gymnasiet innan de träffar på människor från andra kulturer.
Därmed riskerar inställningen till och förståelsen för andra kulturer att bli lägre i Vellinge kommun än i många andra kommuner. Vilka konsekvenser får kommunens ställningstagande för den värdegrund man vill arbeta efter? Vilka krav kommer att ställas på den pedagogiska personalen för att kunna hantera denna paradox? Kommunfullmäktigesammanträdet besöktes vid det här tillfället även av elever från Sundsgymnasiet i Vellinge. En del var en aning frustrerade eftersom deras åsikter inte låg i linje med kommunens nuvarande hållning i frågan om de ensamkommande barnen. Så frågan kvarstår – vilken värdegrund väljer Vellinge?

Sydsvenskan

Doven, men populær
Hvis der bliver et lynvalg nu, så må Khader nok indse at det der kommer frem om ham i dette portræt, vil være vand i sammenligning hvad De Radikales bitterhed vil få dem til at lække:
Naser Khader er utrolig populær i den brede offentlighed. Men på Christiansborg er kollegerne mere forbeholdne. Her fremstår han ofte som uengageret og som en dårlig forhandler.

Da Naser Khader sidste år besøgte Tanzania sammen med Folketingets Udenrigsudvalg og Udenrigspolitiske Nævn, vakte han undren blandt flere af de øvrige danske politikere på turen. »Det var helt tydeligt, at han ikke havde sat sig ind i noget som helst. Mange af de ting, han spurgte om, havde vi allerede fået at vide, eller også kunne vi læse det i de baggrundspapirer, vi havde fået udleveret«, siger en af de politikere, der var med på rejsen og hverken tilhører de radikale eller Khaders nye parti.
På mange måder er Naser Khader et paradoks: Han er en af landets mest populære politikere, men internt på Christiansborg er han ikke kendt for at være nogen stor politiker. Jo, han er god til at komme i medierne og god til at time sine politiske udmeldinger, hvilket er vigtige egenskaber i moderne politik. Men når det kommer til det klassiske politiske håndværk såsom at læse på stoffet og forhandle aftaler hjem, falder han igennem, lyder skudsmålet fra mange. »Han er alt for uforudsigelig. Han er meget følelsesbetonet og har svært ved at tænke strategisk. Og så hører han absolut ikke til de flittigste«, siger en politiker, der har fulgt ham tæt. Forklaringen på Naser Khaders succes skal snarere findes i, at han brænder igennem på de områder, der optager ham. Det gælder specielt Mellemøsten og integrationsproblemerne herhjemme.
»Jeg er ikke i stand til at forklare, hvad Naser Khader står for, når det gælder for eksempel skole-, miljø- og uddannelsespolitik, siger Henrik Qvortrup
Politiken, 8 maj
Måling: Khader vil få 22 mandater

Slagt Khader nu !
Egon balsby har dette råd til Fogh:
Hans delikate indre dialog går naturligvis på, hvorledes vælgerne vil opfatte et lynvalgsudskrivelse. Manøvren vil sende Naser Khader ud af Folketinget, og efterlade ham og hans samlede trop af politiske dessidenter i den situation, at de får helt op til fire år til at slå koldt vand i blodet. (Berlingske, Groft Sagt )

Morgenandagt på nysvensk
7 – 11 maj 2007
Den här veckan hålls morgonandakterna av Othman Al Tawalbeh från Helsingborg.
Othman är islamolog och arbetar som projektledare på studieförbundet Ibn Rushd. Han reser ofta och pratar fredsfrågor. Senast var han på en dialogturné om islam i Egypten och Jordanien på uppdrag av svenska utrikesdepartementet.

Mandag til fredag audio min 8:00

Wiehe kallade danskarna för pölsefascister
egentlig en skam at gøre så meget stads tumpe som Wiehe, på alle måder en gårdsdagens mand. Han skal nok være glad for at han ikke havnede i diskussion med Dr. Margrethe, der ikke bare taler perfekt svensk, men også er den mest diplomatiske verbal-morder jeg har hørt (jvf. Ekots lørdagsinterviju i 2004 om hendes cigaretforbrug bla. Hør det hvem der ikke måtte kende det : streaming - download. Hør hende også turnere journalisten om fremmedpolitikken min 15:00. Mikael Wiehe kan regne med at blive husket........)

- Det är en skam, sa Wiehe inför den danska drottningen Margrethe och det svenska kungaparet.Wiehe menade vidare att vii Sverige talar om danskarna som ”pölsefascister”. Anja Sonesson, m, vice ordförande av kommunstyrelsen i Malmö, var på mötet. Hon kallar Wiehes beteende för ”opassande”.
- Han var inbjuden för att tala om hur det är att vara Öresundsbo. Det skulle vara ett positivt firande. Man kanske inte måste lägga in en politisk debatt, säger hon.

En ung svensker på Island, der er så selvglad at han har oprettet en Wikipedia på sig selv, skriver : Precise right, Mr. Wiehe! Når en svensk liberal hepper på en afdanket kvasi kommunist, så forstår man vanskelighederne ved svensk politik. Andre svenske aviser:
Wiehe har rätt De får skylla sig själva” Skandal på statsbesök
Pölse­fascism! Kungen såg Wiehes tal som engagerat
- underligt nok synes ingen danske medier (heller ikke på Infomedia) at have noteret Mikael Wiehes prædiken, så hvis danskerne er "besatte af islam", som DN´s kulturredaktør påstod, så må svenske journalister være besat af "lillebror Danmark". Man aner jo nok hensigten. Ingen af dem synes at have opdaget at det er Sverige, der er Nordens fattige, instabile lillebror, endsige hvorfor. OECD har antydet at den næste lavkonjunktur indtræffer primo 2008. Det kan blive en ubehagelig øjenåbner for disse vellønnede moralister.

Det er jo nok derfor
jeres ærbødige er blevet så lavsindet. Mikael Wiehe spiser garanteret ikke flæskesteg:
According to physicians and medical experts, pork is a harmful diet.
Consumption of swine-flesh creates lowliness in character and destroys moral and spiritual faculties in a man.
Consumption of swine-flesh reduces the feeling of shame and as such the standard of modesty. Those nations, which consume pork habitually,have a low standard of morality with the result that virginity,chastity and bashfulness are becoming a thing of the past.
Oink Oink! - Why Islam forbids Pork

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net