tirsdag, maj 22, 2007

Charlottenlund Fort

med dets 29 cm Haubitzere.Del af forsvarsværket Vestvolden. Øv. udsigt mod nord, Vandstrandvejen og Skovshoved. Nederst mod syd over Svanemøllebugten til Nordhavnen og Frihavnen. Fotos © Snaphanen, klik!
Dø med fred !
Hvis man dør i Sverige uden testamente eller arvinger, går ens penge til Allmäna Arvsfonden, der så deler dem ud til formål der forekommer værdigt trængende - f.eks. islamiseringen af Sverige eller propagandatidsskriftet Expo. Der er en sær hørm af firsernes "fredsbevægelser" og Jehovas Fikumdik- Vidner over dette statsforetagende.
Mit staldtip - hold jer i live ! Lad være med at dø ensom og rig. Lad ikke den svenske stat arve en krone.
Fredsagenterna
Vi har rekryterat cirka 200 intresserade svenska unga muslimer som vill bli Fredsagenter. Tillsammans vill vi bygga ett nationellt nätverk för fredsarbete och utbilda ungdomar i frågor som rör islam, fred och mänskliga rättigheter.
Våra fredsagenter uppfyller följande krav:
Är du muslim och mellan 16-25 år?
Vill du vara med och utveckla islamisk fredskultur?
Är du intresserad av att medverka till en svensk-islamisk fredsrörelse?
Har du goda kunskaper om islam och det svenska samhället?

Ligestilling på nysvensk
Mandlige voldtægtsofre skal have bedre hjælp
Et svensk sygehus indfører handlingsprogram, der skal sikre en bedre behandling af voldtagne mænd. Programmet er det første af sin slags i Sverige. Det er ikke kun kvinder, der bliver ofre for voldtægt, og derfor indfører et sygehus i Sverige nu et handlingsprogram for mandlige voldtægtsofre.
Siden Södersjukhuset i Stockholm åbnede en akutafdeling for kvindelige voldtægtsofre for to år siden, har sygehuset nemlig opdaget et behov for en bedre behandling af de voldtagne mænd. Det skriver avisen Dagens Nyheter tirsdag.
- Der er behov for et program med regler og rutiner, så de, der søger hjælp, får en ligeværdig behandling, uanset hvornår de kommer, og hvilke læger de træffer, siger akutlæge Clara Strömberg. Handlingsprogrammet skal sikre, at en mand, der har været udsat for et seksuelt overgreb, ikke skal vente i timevis på at blive undersøgt, men får hurtig hjælp og støtte, blandt andet til at anmelde overgrebet. Det skal også være standard, at mændene bliver testet for gulsot og HIV.Sidste år henvendte 22 mænd sig på sygehuset efter at være blevet voldtaget af en anden mand.
- Vi tror, at mange mænd, som udsættes for denne type overgreb, aldrig søger hjælp. Følelsen af fornedrelse og skam er så stor, at de endda vægrer sig ved at betro sig til deres nærmeste. At søge hjælp på et sygehus er derfor et meget stort skridt for dem. Nu har vi beredskabet til at tage os af dem på en god og gennemtænkt måde, siger akutlæge Åsa Molde.Akutmodtagelsen for kvindelige voldtægtsofre på Södersjukhuset tager imod omkring 600 kvinder om året.
/ritzau/ og Newsdesk

"Vi har lämnat islam"
klik og læs :

Hvem er populist ?
Det interessante ved kritikerne af indvandringskritikken, er at den aldrig bliver konkret udover det æstetiske og "den mislykkede integration". Hårde facts har ingen plads. Set således er Yrsa Stenius så god en populist som nogen. En populist er f.eks. én, der i opposition fremsætter forslag, han aldrig ville føre ud i livet i regering. (Hvem sagde Khader ?) Ikke nødvendigvis én politiker, der lytter efter befolkningens informerede synspunkter. "Populist" er ligesom "racist" blevet et de uformuleredes samleudtryk for en "person man ikke kan lide". Man kunne vel forlange skarpere kritik af en kommende presseombudsmand.
Indtil videre fremstår hun som en lidt mere vellønnet rengøringskone. På den anden side er renholdning og hygiejne jo det, det hele går ud på:
Og hvad mener hun egentlig her ? Tolkninger modtages :
"Danmark är naturligtvis undantaget – så här långt. Vi har inte sett slutet på Pia Kjaersgaards bana än. Mikael Wiehe blev inte precis persona non grata i Danmark efter sin attack på den danska invandringspolitiken."
Nå, vem bryr seg ? Hun gør jo karriere, det er meningen med det hele.


"Populism blir man inte av med genom att låtsas att den inte finns. Tvärtom. Populism trivs i radioskugga och kulturskymning, i isolation och provinsialism.
I ett politiskt allmänbildat land som Sverige med långa och fortfarande vitala demokratiska traditioner bekämpas populism bäst genom att granskas och bemötas. Där det släpps in luft och ljus i det offentliga rummet, där vädras också populismens mögliga dunster ut. Det har Mona Sahlin, som en av de första bland Sveriges partiledare, fattat.
- Det finns emellertid ännu ett pålitligt sätt att bli av med grov populism vid sidan av att bemöta den. Det är att ge den makt, om dess företrädare vågar ta emot makt. Naturligtvis ska populisterna inte ha mer makt än vad de i representativa val har förtjänat. Och de ska inte ha makt utan ansvar. Men makt och ansvar har samma effekt på populistiska partier som solstrålar har på troll: de spricker."
Det här är början till slutet för sd

Ombussemanden
I Sverige, hvor der findes offentlige kontorer for alt mellem himmel og jord, har man også en presseombudsmand, og da der for nylig skulle udperes en ny, gik jobbet naturligvis til en venstreorienteret kvinde, der synes, at al denne ytringsfrihed udgør et stort etisk problem. Nu er det ikke fordi man har alverdens ytringsfrihed i Sverige, hvor pressens egencensur myndighedernes indgriben, bombetrusler og tørre tæsk plejer at kunne afholde folk fra at fremsætte uetiske synspunkter.
- Til gengæld har den nye presseombudsmand siden Muhammed-krisen haft et godt øje til Danmark. Således skrev hun i februar 2006 i den socialdemokratiske avis Aftonbladet, at hun ganske vist ikke selv havde set Jyllands-Postens karikaturer, men at deres offentliggørelse ikke tjente noget seriøst ytringsfrihedsformål. »Det var med andre ord udtryk for en grov mangel på dømmekraft af Jyllands-Postens chefredaktør at publicere disse billeder. Det var udtryk for en endnu grovere mangel på dømmekraft af statsminister Anders Fogh Rasmussen ikke at være opmærksom på denne dumhed, tage afstand fra den og på landets vegne bede om forladelse, da han har fik muligheden.«
- Groft sagt kan kun tilføje, at det er udtryk for en misforståelse af dansk statsskik, når Yrsa Stenius mener, at den danske statsminister har så stor indflydelse på, hvad aviserne bringer, at han skal komme med undskyldninger, når nogen bliver sur over indholdet. Men det skal være hende undskyldt. Hun udtaler sig naturligvis på baggrund af sine livslange erfaringer fra Sverige, hvor ingen avis ville vove at bringe noget potentielt fornærmende uden at have indhentet tilladelse fra et officielt kontor.
Lars Hedegaard, Berlingske Tidende
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net