lørdag, maj 19, 2007

’Fra retsstat til retfærdighedssamfund ’

Menneskerettighederne er blevet gjort til tidens altdominerende religion omgivet af næsegrus ærbødighed og tanketom fromhed.
Forleden hørte jeg en yngre bekendt, der har en universitetsansættelse, fortælle om det emne, han havde tænkt sig at skrive en opgave, muligvis en bog, over. Han kaldte emnet: ’Fra retsstat til retfærdighedssamfund ’.
Jeg studsede i første omgang. Jeg skulle lige have ørerne og opmærksomheden indstillet. Men så gik pointen op for mig, og jeg komplimenterede ham med ideen og sagde, at det var et fortræffeligt og aktuelt emne.......................
(foto© Snaphanen)
Søren Krarup: Politiken kronik

benyt lejligheden til at læse Kasper Støvrings "Hinsides det politiske - moralismen i det Radikale Venstre´s demokratiforståelse" - Nomos, 21 sider, pdf

Udsigt fra DDR
Man må sige at SD´s Björn Söder belægger sine ord. Om det er en omskrivning af Strindbergs "Asien begynder i Malmø", efter sigende afsagt fra egnen omkring Skodsborg/ Tårbæk (1887-88) ved synet af den svenske kyst, skal jeg ikke kunne sige. Aviserne er ikke venlige ved SD - hvem havde ventet det - og endnu er det kun lørdag.

Han [Söder] inledde lördagens riksårsmöte i Sparresalen i Karlskrona med att hylla boken.
– Benämningen ”DDR-Sverige” tycker jag är klockren, sa han i sitt tal till partikamraterna.Till skillnad från Fredrik och Filip tycker Björn Söder och sverigedemokraterna att Sverige fortfarande befinner sig på det gamla Östtysklands nivå. Partiet har haft svårt att hitta mötesplats för riksårsmötet. Många politiker känner sig hotade och trakasserade.
– Vi sverigedemokrater känner mer än andra till hur illa det är ställt med demokratin i Sverige, sa Björn Söder i talet.
Åkesson valdes
Han hävdade också att svenskarna i dag står och tittar ut över Öresund, på samma sätt som östtyskarna i DDR stod och tittade ut över Berlinmuren före 1989. På andra sidan sundet ligger Danmark, med en väsentligt mer restriktiv invandringspolitik.

– Vi ser friheten och öppenheten. Så nära, men ändå så långt borta, sa Björn Söder.
"På Östtysklands nivå"
Osvenskt parti
Trykkefrihedsselskabet i Århus 1
på Rådhuset i den store sal. Pænt fremmøde på en lørdag i ferietid. I det glimrende panel hæftede jeg mig særligt ved det unge no-nonsense konservative byrådsmedlem Marc P. Christensen, DF-Århus formand Erik Troldhus og den vidende og brilliante læge Andra Pachai. I salen var blandt mange andre byens navnkundige førstebiliotekar og militærhistoriker Lars Otto Kristensen. Godt møde med potentiale til meget længere varighed.
fotos © Snaphanen, klik!
Trykkefrihedsselskabet i Århus 2

Høring om, hvor store krav vi skal lade de religiøse stille til os i Århus - og hvorfor det går så galt i Gellerup.
- Vi moderne mennesker tror ikke på, at race har en betydning. Men 64 procent af araberne i Danmark kommer ud af folkeskolen som analfabeter. Hvorfor? Kan det være religion? Spurgt af Kim Eskildsen på en fire timer lang høring i går. Med sikkerhedsvagter ved dørene holdt Trykkefrihedsselskabet sin første konference uden for København på Århus Rådhus. Emne: Bliver Århus en hellig by? Hvor meget vil vi lade religionen fylde i det offentlige rum? [..]
På sygehuset
Det offentlige rum kan være sygehuse. Her vil patienter, der som afdelingslæge Andra Pachai hade at møde læger, laboranter og sygeplejersker, der bærer tørklæde, fordi det signalerer religiøs undertrykkelse. - Ja, frafaldne muslimer vil være direkte bange, sagde lægen i sit indlæg. Som én i et voldsomt langt panel af eksperter, byråds- og folketingsmedlemmer gav hun hårrejsende eksempler på, hvordan manglende mod til at sige stop får et naivt sygehusvæsen til at acceptere dårlig hygiejne, tyverier, affald på gulvene og mænds åbenlyse undertrykkelse af kvinder, når i hvert fald visse muslimer får lov at bestemme farten.

Kvinder gemt væk
Vibeke Manniche, Kvinder for Frihed, sagde, at utallige kvinder i Gellerup er usynlige, gemt væk og sat uden for indflydelse. Midt i Danmark udsættes de for seksuelle og voldelige krænkelser uden at kende deres ret. Lars Hedegaard, historiker og formand for Trykkefrihedsselskabet, sagde, at egentlig burde man mere bredt diskutere religion i det offentlige rum. - Men vi tager tyren ved hornene og taler om islam i det offentlige rum. Ingen anden religion religion stiller så store krav. Lars Hedegaard beklagede, at det ikke var lykkedes at finde en ressourceperson fra skolevæsenet til debatten. For det er ikke mindst i skolerne, at kampen står, fremgik det.

Islam - eller bare et forældet familiemønster?

Danmarks-hetsen

Jeg har altid syntes norsk nationalfølelse var noget højstemt og ret sjov. At blive bebrejdet nationalfølelse fra Norge, det er nyt. Og den med "det hierakiske Danmark", den er virkelig.........innovativ. Ved han ikke hvilke europæiske demokratier man kalder "top-styrede" ? Kender han ikke graden af dansk, økonomisk lighed ?
A-magasinet har sendt Lars Nehru Sand til Danmark og han har levert som bestilt: et bilde av et fremmedfiendtlig, egoistisk Danmark der utgrupper har det svært vanskelig. Symbolisert ved Christiania, Ungdomshuset og nydansker i Tingbjerg.
Omslaget slår an tonen: Triste, mørke vinduer i en gammel bygård, der det står to enslige Dannebrog-flagg i en krukke. Det er stusselig, forlatt og deprimerende. Undertittelen sier det hele: "Det var et yndig land".
VAR: Hele artikkelen er skrevet for å bevise at det er det slett ikke lenger. Grunnen kjenner vi alle. Lars Nehru Sand skal bare ryste en smule om på brikkene før han får dem i det rette mønster: "

-Nå strammer myndighetene inn overfor alt som er alternativt. Samtidig blir Danmark mer intolerant, både overfor alternativ kultur og innvandrere, sier Stine Mjaarberg." Hun var med å starte Ungdomshuset.
En norsk førsteamanuensis, Jan Erik Grindheim, som har bodd i København siden 1994, siteres på: -Danmark er et veldig lite land. Med et tradisjonelt, homogent samfunn og et hierarkisk system.
Nehru Sand har nettopp skrevet at "i Danmark har nasjonalfølelsen utviklet seg annerledes". Han er innom en sosialdemokrat som lirer av seg leksen om at regjeringen spiller på folks frykt.
Selv sier vi: kjære Danmark. Ikke tilgi dem. De vet hva de gjør.

Melanie Phillips oplæg fra Stockholm-konferencen

Multiculturalism
"Many people think multiculturalism just means showing respect and tolerance to other cultures and faiths. If that were so, it should be unarguable. We should all support respect and tolerance. But that’s not what multiculturalism is at all. It holds that all minority values must have equal status to those of the majority. Any attempt to uphold majority values over minorities is a form of prejudice.That turns minorities into a cultural battering ram to destroy the very idea of being a majority culture at all. And so, since no culture can assert itself over any other, liberalism cannot assert itself as a dominant cultural force. Instead society must fragment into a kaleidoscope of equal — and opposing —values, and liberal values must give way to their opposite."

Liberalism v Islamism Presentation at Neo conference, Stockholm, Sweden, 11 May 2007

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net