søndag, maj 06, 2007

Tosterup Slot

fra 1300 tallet 12 km nord for Ystad er knyttet til danske adelsslægter som Krabbe og Brahe. Tycho Brahe skal have tilbragt megen tid med stjernekiggeri i tårnet. (Foto © Snaphanen, klik f. helskærm! )


"Vi bliver aldrig som jer danskere"


Den svenske statsminister Frederik Reinfeldt vil gerne være venner med Danmark, men ikke når det gælder den stramme danske indvandringspolitik.

Meldingen er klar. Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt ved, hvor han vil hen, når han taler om dansk indvandrings- og integrationspolitik.
- Det er åbenbart for alle, at der hvor vi skiller os mest fra hinanden, er i vort syn på indvandringspolitik. [..]
- Fredrik Reinfeldt siger ikke direkte, at danskerne er på forkert kurs, selv om Sverige er blevet nyt hjemland for danskere og udlændinge, der ikke kan få lov at bo i Danmark. Men han lægger ikke skjul på, at nogle af de regler og love, som vi har, når det gælder indvandringspolitik i Danmark, aldrig vil få fodfæste i Sverige. Det er heller ikke i Danmark, han henter inspiration, når det gælder integration, men i England.
- I Danmark har man indført regler og love, som slet ikke diskuteres i Sverige, og som vi heller slet ikke kunne tænke os at indføre, siger Fredrik Reinfeldt, da B.T. spørger, hvad han synes om vores 24 års regel.
Han mener, at udlændinge, der kommer til Norden skal ses som en berigelse, fordi det er i dem fremtiden ligger, og her er det vigtigt for alle at hanke op i integrationen.
Ordene falder, mens debatten i Danmark igen brager på de høje nagler om tørklæder, burkaer og krav om håndtryk i den offentlige sektor.
Tørklæder er ikke et sprængfarligt emne i Sverige, mener han.
- Så snart jeg møder danske journalister, så bliver jeg spurgt om det. I lever meget mere med det, end vi gør. Det er ikke nærværende i svensk debat, siger Reinfeldt.
- Mange i Sverige er positive over for indvandring. Men vi har også her en diskussion, hvor der profiteres på den del af integrationen, der ikke fungerer, og som beskylder indvandrere for alt muligt, siger han.
Statsministeren ser det mere som politisk teoretiske debatter end noget, som det svenske folk som sådan har involveret sig i.
- Det er en kunstig diskussion, som ikke løser problemer, siger han.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net