onsdag, august 08, 2007

H.C.Andersen fra Brooklyn

på bred New Yorkerdialekt gennemgik han Københavns og de danske jøders 400-årige historie - kyndigt. Han havde ikke behøvet at klæde sig ud, men det er vel et krav i "oplevelsesindustrien" ? (foto© Snaphanen)

Socialsekreteraren
Sveriges Fria Radio , meget høreværdigt som sædvanligt ! (musikken kan man jo springe over :-)

»Kunsten kan ikke være helt fri «

Man må tage hensyn til dem, der er minoriteter,«siger Märta Wennerström, der skulle se at få sig en alvorlig samtale med Mogens Rukov og Roger Scruton (nedenfor), om sin hang til dekorationskunst. Det ville nu nok være omsonst. Det servile ligger hende på rygmarven og det falder hende ikke ind at se en kunstner som verdens mindste minoritet. Wennerstrøm skulle arbejde i kantinen i IKEA i stedet. Hun er uværdig til at have med kunst at gøre - en kommissær, en kontorist.

»Det er typisk, at man viger tilbage for aggressivitet. Det handler om frygt,« svarer Lars Vilks.Kunstnerens idé til serien om Muhammed som hund stammer fra en populær bevægelse i Sverige, som det seneste års tid har placeret hundefigurer i rundkørsler rundt omkring i landet. » Jeg ville lave noget anderledes, og Muhammed-krisen havde optaget mig meget. Ved at skildre profeten som en hund ville det blive en mere aggressiv side af udstillingen. Jeg havde dog ikke troet, at det skulle blive til mere end en lokal notering,« fortæller han. Frygt censurerer Kunstteoretiker Uwe Max Jensen kender ikke den svenske begrundelse for ikke at udstille tegningerne, men har en klar holdning til den kunstneriske selvcensur.»Det er problematisk, at vi lever i en verden, hvor trusler om vold begrænser ytringsfriheden. Jeg tror Lars Vilks og Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-tegninger er en prolog til en større konflikt,« siger han.Märta Wennerström forklarer, at beslutningen om tegningerne blev taget med Muhammed-krisen i baghovedet. Hun mener, at tegningerne i begge tilfælde var krænkende, og at man ikke for enhver pris skal nedværdige minoriteter.»Kunsten kan ikke være helt fri. Man må tage hensyn til dem, der er minoriteter,« udtaler hun.Kunst er altid blevet brugt til at støde, forklarer Uwe Max Jensen. Om det så er minoriteter eller magthavere.

Ny dagsorden »Det er en ny dagsorden, hvor man bøjer sig for truslen om vold, hvilket er enormt ærgerligt,« siger Uwe Max Jensen.Den svenske kunstner, Lars Vilks, siger selv, at der ikke skal være en særskilt ordning for islam og profeten Muhammed. JP: Svenske Muhammed-tegninger stoppet"Man måste försörja sig"
När jag var nere i Skåne och hälsade på vännen som blivit en högt uppsatt politiker sade han till mig:
- Jag läser vad du skriver på bloggen och skulle gärna vilja kommentera ibland, men det vågar jag inte.
- Vågar, vad menar du? Du kan vara anonym om du vill.
- Men om det kommer ut vad jag tycker åker jag ut ur politiken.
- Men det kan inte komma ut.- IP-adressen, den avslöjar vem jag är.
- Ja, men det är bara jag som kan söka den, och jag säger inget. Det är ju en hederssak.
- Förmodligen är det den lättaste sak i världen att hacka dig och hämta hem IP-adresserna för du begriper ju ingenting av datorer. Därför kommenterar jag aldrig på nätet.

Men vad är det då du skulle vilja framför, säg det till mig då, istället....................: Jag hör inte hemma i denna tid.

"Jag längtar till Sverige"
Han greps i Sarajevo och polisen hittade ett bombbälte och en självmordsvideo. De hittade också ett testamente där han donerar sina tillgångar till al-Qaida. 20-årige Mirsad Bektasevic är mannen som beskrivits som terroristen från Kungälv. Efter domen på åtta års fängelse sitter han nu i en isoleringscell i Bosniens tuffaste fängelse. I första intervjun, förmedlad av hans advokat, väljer han i dag att svara på GT:s frågor.

Taslima Nasrin attacked by Muslims in India
HYDERABAD, India: Angry Muslim protesters on Thursday manhandled controversial exiled Bangladeshi writer Taslima Nasrin while she was attending the release of her book in southern India and told her to go back to her country.
Nasrin escaped unhurt as the organizers pushed back about 100 protesters, led by three lawmakers, in Hyderabad. In the melee, one of the protesters slapped her, according to witnesses.
The protesters, belonging to the Majlis-e-Ittehadul Muslimeen, a political party in Andhra Pradesh state, burst into the local Press Club shouting slogans describing Nasrin as "anti-Muslim" and "anti-Islam."[..]
After fleeing Bangladesh, Nasrin lived in Sweden for several years but eventually moved to India, where she has lived in Calcutta for the last two years. She has applied for Indian citizenship or a permanent resident status. IHT & Author Taslima Nasrin targeted by Islamic Fundamentalists

»Bergman er død. Han var den største«
Det skrev jeg til min veninde i en sms lige så snart, jeg så det på avisforsiden. I Netto, hvor jeg skulle lige efter, udså jeg mig en kvinde, som jeg ville fortælle det til. Men hun gik i en anden retning. Jeg havde sådan brug for at meddele mig til en anden, så jeg må i mangel af kvinden skrive det.[..] .......Og herved er han også en kommentar, ikke alene til filmkunsten og dramaet, men også til kulturen i det hele taget. Han står midt i den standende debat. Alle de folk, der er så interesserede i multikultur er slet ikke klar over, hvordan virkeligheden ser ud. De betages af de fremmede kulturer og deres miks ind i det kendte. De har nemlig brug for skrappe midler til sanserne. De har ingen sanser. Deres sanser har været udsat for den samme degeneration som mange mænds sæd. Det duer ikke mere. Det kan ikke befrugte det virkelige. De har behov for krasse sager, det eksotiske, det helt fremmede for at fremmedheden kan opstå. De er ligesom folk, der kun kan spise overkrydret mad. Multikulturen er deres dobbelte chili, så kan det smage. Ikke sådan hos Bergman. Her afslører det fremmede i det kendte det ukendte i det virkelige. Mogens Rukov

Ingmar Bergman: the sense of the world
The great Swedish filmmaker, who died on 30 July 2007, made art that speaks profoundly to the truth of ourselves, says Roger Scruton.

"You can read a great novel - Nostromo, for example - and immediately, on finishing, want to read it again. You can listen to a great symphony - Bruckner's 7th, for example - and have the same experience. Ditto for great works of painting, sculpture and architecture. But very few films have this effect on their intended audience, and even if you occasionally want to see a film twice or thrice, it is rare that a film proves inexhaustible, in the way that Conrad and Bruckner are inexhaustible."

No-nonsense Aamund
VKO flertallet lever endnu, hvis der skulle blive et rask efterårsvalg. Trods de sarte konservative, der fik rigelig TV- tid hos Reimer Bo. Klik grafik.
Interview: Aamund til Ny Alliance: Tag jer sammen
Hvis de ikke har andet at byde på, vil folk bare kigge på dem som en brokkasse for politikere, der ikke har haft en karriere i andre partier og nu bare prøver at profilere sig som en modpol til DF.
En af Ny Alliances varmeste støtter, erhvervsmanden Asger Aamund, går i rette med partiet: Det holder ikke at kritisere Dansk Folkeparti, når man endnu ikke har en politik selv. Nu er det knald eller fald for partiet, mener han. Hvis ikke Ny Alliance og Naser Khader tager sig sammen, ryger det nye parti ud, inden de nogensinde kommer ind. Sådan lyder kritikken fra erhvervsmanden Asger Aamund, som ellers har bakket kraftigt op om partiet i opstarten.
»Der har været lidt for mange meldinger, hvor de bare har prøvet at modpositionere sig til DF. Hvis de ikke har andet at byde på, vil folk bare kigge på dem som en brokkasse for politikere, der ikke har haft en karriere i andre partier og nu bare prøver at profilere sig som en modpol til DF. Hvis de ikke gør det bedre end det, så ryger de ud, og det skal de også,« siger Asger Aamund.

Tag jer sammen

Useless fight
" It will be the end of Christianity religion, happy itself for its charity activities and finally free from that inexplicable and so difficultto imitate Figure which is just Jesus of Nazareth.The modern Churh reduced the Christianity at the charity activities, and it is the most banal and the less religious choice, but above all it envolved a great freedom of acting to a religion which does not cheat about the meaning of not being a religion: Islamism."
Ida Magli Italiani Liberi

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net