onsdag, marts 23, 2005

Russerne "not amused"

antagelig opsparet irritation der slår ud i påstanden om at attentatet er TT´s skyld. TT er et pressebureau ejet af en mængde svenske aviser. De interviewede Basajev netop via den nævnte hjemmeside på svensk server, som russerne har bedt om at få lukket i et halvt års tid.
http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=258910

Ryssland: TT bakom terrorattackenRyssland har officiellt protesterat till svenska regeringen för att nyhetsbyrån TT intervjuat den tjetjenske terrorledaren Sjamil Basajev.Moskva anser att det finns ett samband mellan intervjun och tisdagens attentat mot en rysk diplomatbil i Stockholm.

Enligt den ryska sidan ligger en del av ansvaret för terrordådet på de svenska myndigheterna.”Får asyl i Sverige”– Dessa visar inte nödvändig bestämdhet i kampen mot terrorismen och extremismen. Det är inte någon hemlighet att människor som misstänks för terroristverksamhet ofta får asyl i Sverige. De känner inget obehag när de är här.Finns det konkreta exempel på detta?– Jag talar allmänt. Men jag kan erinra om att Usama bin Ladin själv lovordat Sverige för att ha ”rätt beteende” i förhållande till internationell terrorism.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net