torsdag, juni 30, 2005

Svennehora 2

hvad han ikke har gjort, står hen i det uvisse. Men en god forretning i alle fald:
Kvarts miljon till våldtäktsfriad
En av de män som friades från misstankarna om gruppvåldtäkt på en 13-årig flicka i Motala får nästan 231 000 kronor i ersättning av staten efter ett JK-beslut.Fallet blev mycket uppmärksammat i hela landet.
Fyra män misstänktes ha varit med om en gruppvåldtäkt mot en 13-årig flicka.En av männen dömdes i tingsrätten till fyra års fängelse för medhjälp till grov våldtäkt, men friades helt av hovrätten. Nu har justitiekanslern beslutat att mannen ska ersättas med 230 900 kronor för det lidande och den förlorade inkomst det innebar att sitta inlåst i fyra månader, skriver Norrköpings Tidningar och Motala & Vadstena Tidning..........................................
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10036544.asp
lidt supplerende info:
"Den man som hovrätten ansåg ej kunde bindas till gruppvåldtäkten får närmare en kvarts miljon i ersättning. Han får cirka 231 000 kronor, varav merparten utgör ersättning för lidande. Just den summan, 130 000 kronor, har JK valt att fördubbla jämfört med vad som normalt beviljas.
Visserligen hade sperma från honom och sekret från trettonåringen påträffats på papper i badrummet. Visserligen ansåg hovrätten det styrkt att två andra av männen haft samlag med flickan...
Hovrätten skriver:
"Den kompletterande tekniska undersökning som åberopas mot Shirzad i hovrätten visar inte annat än att det fanns sperma från honom och sekret från målsäganden på olika papper i papperskorgen i badrummet. Att därav dra några säkra slutsatser angående sexuellt umgänge dem emellan är omöjligt.
Hans egen förklaring till fynden, att han tidigare onanerat så att han fått utlösning, är inte så orimlig att den kan lämnas utan avseende.
När det gäller sekret från målsäganden har det gjorts gällande att detta kan härröra från uppkastningar från målsäganden. Utredningen visar inte varifrån sekretet tagits. Påståendet kan därför inte lämnas utan avseende.
Någon annan utredning till stöd för att han haft sexuellt umgänge med målsäganden har inte åberopats. På grund härav och då det inte finns något stöd i utredningen för att han medverkat i Nizars eller Samis brott skall åtalet mot honom ogillas."
Jomenvisst.
Det är ju vanligt förekommande, att män onanerar på besök hos sina bekanta."

http://www.bgf.nu/krim/jk.html
En liten svennehora

i dette tilfælde var det 4 kurdiske mænd:
"Ett knytnävsslag i magen"
» Kvarts miljon till våldtäktsfriad
Först ett knytnävslag i magen, sen en svidande örfil. Så gestaltade sig dagen för den 13-åriga Motalaflickan och hennes familj.
Sommarens mättade dofter och det skarpa solljuset trängdes undan när de svarta skuggorna från våldtäktsnatten i augusti exploderade i ansiktet på familjen. Steg för steg har familjen försökt lotsa flickan tillbaka till livet. Nu är de tillbaka på ruta ett. Mitt i orkanens öga.
–– Nu ska jag försöka förklara för min dotter varför en man som hon vet våldfört sig på henne får 230 000 kronor av staten, säger pappan.–– Jag ska förklara varför hon, offret, får 95 000 kronor i skadestånd. Tro mig, det är inte lätt........................................http://www.corren.se/archive/2005/6/30/i8nuqx25xmn39jo.xml?category1=1096984640-4&category2=1096984640-9

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net