mandag, august 08, 2005

Norsk valg 12. september

Norge er ikke min stærke side. Jeg har været der én gang - i 1978. Usandsynligt smukt land - langt til den nærmste agurk og whisky. Civilliserede mennesker, smukke, naturlige, kloge kvinder.
Men min viden må friskes op.
Jeg faldt over denne netafstemning på Aftenposten. Næsten 20.000 stemmer, markant forskel på mænd og kvinder og et resultat der ikke ligner det nuværende Storting ret meget.(se nederste link)
Øverst total, tv. kvinder, th. mænd

(f.større grafik, klik:)
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/valg2005/valgomat/
http://epos.stortinget.no/Partifordeling.aspx
Kommunevalget i København
om godt 3 måneder, kan blive interessant. De fleste er opsatte på at bryde det socialdemokratiske bormesterhegemoni, så vi kan opleve en alliance Venstre, DF, Kons, de Radikale.Det bliver også interessant at se om De Radikale fortsætter deres kanonfremgang fra FV i februar. Jeg tror det ikke. I alle fald tyder det på Pind, Bjerregård eller Bondam. Det røde flertal (inkl. De radikale) er massivt. 179.000 mod 102.700 - jeg opfordrer til at stemme Venstre, og gerne på denne kandidat:
http://www.respektnu.dk/
Erik Meir Carlsen analyserer valget.:
Om godt tre måneder skal Danmark gennem et historisk kommunalvalg: Der skal vælges politisk ledelse til et nyt regionalt Danmark, hvor 98 nye »stor«-borgmestre erstatter en broget skare af 14 amtsborgmestre og 275 borgmestre.........................
http://www.bt.dk/leder:aid=379604
Mandatfordelingen i den nuværende Borgerrepræsentation:
http://makeashorterlink.com/?X2655239B
Korrektion
jeg kom vist til at overdrive mine tal på nordmænd, men 9 % er da en 20-25 stykker. Og site metret har kun været på et døgn.De skal være så meget mere velkomne.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net