onsdag, september 28, 2005

Vesterbros koranskoler- 2005

TV avisen og TV 2 Nyhederne. Kun fantasien sætter grænsen for hvad det kan blive til med tiden. Koranskoler - de små gutter lærer Muhammeds litterære hovedværk udenad. På arabisk - som de ikke forstår et klap af.Nogen der sagde hjernevask ?


Beats me
først stemmer man på dem. Så vil man slå dem ihjel. En Uzi til hver politiker ? Måske Sverige skulle ha 2 demokratiministerier ?
Bombhot mot Gislavedskola
Försvarsminister Leni Björklund.
Försvarsminister Leni Björklund skulle ha besökt skolan
En anonym man ringde på onsdagen in ett bombhot mot en skola i Gislavd
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,705677,00.html
Tre av fyra politiker har hotats
Uppmärksamhet i media kan leda till nya hot

Tre av fyra riksdagsledamöter har någon gång blivit utsatta för trakasserier, hot eller våld till följd av sitt uppdrag.
– Rent allmänt kan man säga att det finns en hotbild mot offentliga personer, säger Anders Kassman, chef för Säpos personskyddsenhet.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,705680,00.html

Fogh chokerer
ikke mig...............
Af: ERIK MEIER CARLSEN
Statsminister Fogh Rasmussens kronik i Politiken på den EU-afstemningsdag - i går - der aldrig blev til noget, er historisk. Næppe nogensinde tidligere i Danmarkshistorien har en statsminister udtalt sig med en sådan reservation overfor EU-projektet, som det hidtil har tegnet sig.
Mest dramatisk er naturligvis meldingen om Tyrkiet, der er en stærk præcisering af Foghs tidligere opsigtsvækkende udtalelser om, at også det tyrkiske medlemskab af EU måtte indgå i den brede debat om EU's fremtid, som i almindelig enighed er besluttet - i tænkepausen efter de to markante nej'er ved folkeafstemninger i Frankrig og Holland i sommer.

http://www.bt.dk/leder:aid=390684/

Grænseløberes afpresning
kan give pote, i en Riksdag svag i koderne:
Lagändring krävs för gömda familjer
Det tar sannolikt lång tid att förverkliga uppgörelsen om avvisningshotade familjer mellan regeringen och samarbetspartierna.Enligt såväl Migrationsverket som polisen krävs en lagändring.Uppgörelsen sade att familjer som gömmer sig undan avvisning ska få en ny chans att stanna i Sverige. Det skulle ske genom att Migrationsverket gör nya prövningar av eventuella hinder mot att familjerna avvisas, så kallade verkställighetsprövningar.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_10647988.asp

New Yorks eks-borgmester til Danmark for at takke
New Yorks tidligere borgmester, Rudolph Giuliani, kommer på søndag til Danmark, hvor han bl.a. skal besøge Frederiksberg Brandvæsen.
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3289718/http://www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=634092

Politikere ønsker færre svenske lægestuderende
Danske politikere kræver politisk indgreb for at skaffe praktikpladser i Skåne til lægestuderende fra Københavns Universitet. Sagen løftes op på ministerplan i Nordisk Råd. Formanden for den danske delegation i Nordisk Råd, Ole Stavad,(S), beder nu den svenske regering sørge for, at lægestuderende ved Københavns Universitet får mulighed for at afvikle deres praktikperioder på sygehusene i Region Skåne.
Som beskrevet i Berlingske Tidende har Københavns Universitet forgæves søgt at få de skånske sygehuse til at stille et antal praktikpladser til rådighed for sine lægestuderende.
»Min henvendelse skal bl.a. ses i lyset af, at svenske statsborgere optager en fjerdedel af pladserne på lægestudiet i København,« siger Ole Stavad.
Og medmindre Ole Stavad får et tilfredsstillende svar, vil han tage sagen op med de berørte svenske ministre, når Nordisk Råd holder session i Island den 24. oktober.
Samtidig bebuder Dansk Folkepartis medlem af Nordisk Råd, Anita Knakkergaard, at hun snarest vil drøfte antallet af svenske lægestuderende i Danmark med den svenske uddannelsesminister, Leif Pagrotsky.


»Vi må erkende, at svenskerne har juraen på deres side og som EU-borgere har adgang til lægestudiet på lige fod med danske ansøgere, men jeg vil appellere til den svenske uddannelsesministers sunde fornuft. Det kan ikke være meningen, at man tærer så kraftigt på de danske medicinstudier, som tilfældet er,« siger Anita Knakkergaard, som også vil rejse sagen i Europa-udvalget.
Samtidig foreslår hun, at udlændinge, der tager en dansk lægeuddannelse får pligt til at arbejde som læger i Danmark i fem år efter endt uddannelse.
Anita Knakkergaard er forbløffet over, at de svenske sygehuse ikke vil medvirke til at løse problemerne med at skaffe praktikpladser på danske sygehuse.
»Jeg finder det anstødeligt, at svenske studerende optager så mange pladser på danske universiteter, når vi har lægemangel i Danmark. Oven i købet falder halvdelen af svenskerne fra, og så står pladserne ubrugte hen. Sverige er et rigt land, og de må selv uddanne deres læger,« siger Anita Knakkergaard.
Moralsk forpligtelse
Venstres Hanne Severinsen, der er formand for folketingets videnskabsudvalg, siger, at svenskerne har en moralsk forpligtelse til at tage danske lægestuderende i praktik.
»Vi er i Venstre ikke vilde med for mange restriktioner. Vi er tværtimod tilhængere af udveksling og vil gerne have udenlandske studerende til Danmark. Men der skal være en ligevægt, og det er den, der mangler. Ved at have en underkapacitet på sit eget lægestudium, udnytter Sverige vores uddannelsessystem,« siger Hanne Severinsen.
Sundhedsordfører Helle Sjelle, (K) vil opfordre den danske regering til at tage kontakt til deres svenske kolleger, så problemet med de manglende praktikpladser på de svenske sygehuse kan blive løst.
»Udveksling af studerende mellem Danmark og Sverige er absolut til gunst for udviklingen af Øresundsregionen. Men skal der være tale om mere end teori, må svenskerne levere deres del af praktikpladserne til de lægestuderende,« siger Helle Sjelle.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net