onsdag, oktober 26, 2005

Kongeligt studiebesøg i Rosengård

egentlig burde han flytte ind i 3 år, ligesom antropologen Aje Carlbom. Det ville være en øjenåbner. Også hvad angår hans ministres habitus:
fotos © webmaster
Kungen på besök i Malmö – studerar arbete mot brott

Både Rosengård och brandkåren i Malmö får kungligt besök på torsdagen. Kung Carl Gustaf är på studiebesök i staden för att på egen begäran lära sig mer om brottsförebyggande insatser
Enligt hovet har mötet i Rådhuset kommit till på initiativ av kungen eftersom han vill insupa kunskap från ett område där han känner att han behöver lära sig mer.
********
Hur arbetar han själv för trygghet och lägre brottslighet?– Kungen deltar i samtalen i Malmö, sa Morgan Gerle med ekande röst från Stockholms slott.


http://sydsvenskan.se/malmo/article124560.ece

Svensk utlänningspolitik slår nya rekord
som man kan se, betyder de nye regler i praksis almen amnesti til omkring 20.000 illegale og afviste asylansøgere:

Samtidigt som det kommer siffror från Integrationsverket om att Sveriges mottagning av utlänningar kommer att öka trefaldigt pågår just nu en nedmontering av Migrationsverket, som är i full färd med att säga upp 300 personer.
Resultatet kommer att bli att gömda utlänningar, som saknar skäl att stanna, i Sverige kommer att få permanenta uppehålls- och försörjningstillstånd utan någon som helst utredning.
Riksdagens socialförsäkringsutskott arbetar med att försöka stifta en ny tillfällig lag som i detalj reglerar hur den svenska regeringens och dess samarbetspartiers flyktinguppgörelse skall bli verklighet.
Prövningarna om uppehållstillstånd skall skötas av förvarspersonal, som saknar erfarenheter av asylhandläggning.
- I fall det kommer att finnas någon rättssäkerhet överhuvudtaget i den här lagen så försvinner den i och med detta. Detta är vår minst erfarna och minst utbildade personal. Många av de sökande som ska prövas har gjort det på falska identiteter. Det har de här personerna ingen som helst träning att hantera eller ifrågasätta, säger en av verkets asylhandläggare till Tidningarnas Telegrambyrå.
http://www.sd-kuriren.info/
Gömda familjer får uppehållstillstånd utan utredning
Stockholm. Migrationsverket planerar att låta gömda barnfamiljer få uppehållstillstånd utan egentlig utredning. Prövningarna ska skötas av förvarspersonal.
http://makeashorterlink.com/?V35924D0C

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=479491&previousRenderType=6

At snyde sig selv
KLART ATT RINGHOLM FUSKAR!
Bosse Ringholms fotbollsklubb har betalat ut svarta löner. Åtminstone en. Av 50 000 kronor inrapporterades 18 000 till skattmasen. 32 000 betalades ut svart.
Och det är lätt att förstå varför. Om pengarna betalats ut som lön i stället hade 7 758 kronor försvunnit i arbetsgivaravgift. Plötsligt hade ersättningen varit 24 242. Brutto. Sedan dras inkomstskatt. Såvida tränaren bara betalar kommunalskatt försvinner ytterligare 7 200 kronor. (Om han betalar statsskatt försvinner ännu mycket mer.) Kvar blir 17 042 kronor. Skillnaden mellan 17 042 och 32 000 är 14 958 eller 47 procent.
Klart det blir lättare att rekrytera tränare om ersättningen är så mycket högre.
Inte undra på att idrottsledaren Bosse Ringholm gör sitt bästa för att komma undan vad finansministern Bosse Ringholm beslutar om. Men nu är hyckleriet ute i dagsljuset, och det måste väl rimligen sluta i att vice statsministern försvinner från den offentliga scenen med svansen mellan benen.
http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=asikten&aar=2005&manad=10#198
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net