tirsdag, februar 07, 2006

The heroic islamic cyber war

(this blog now returns to more danish / swedish written articles. English articles will be found from time to time, though. Otherwise please visit this blog: http://viking-observer.blogspot.com/
To all vistors from all over the world: Thanks for mails and tips. It has been most encouraging..

http://www.frip.dk/undskyld
Fegheten har et ansikte
Nu är det dags att hålla käften!
Från början tyckte jag nog att det var tämligen självklart att en tidning i ett demokratiskt land skulle få visa tolv olika illustratörers bilder av profeten Muhammed. Att avstå på grund av ett religiöst påbud verkade i ärlighetens namn lite skrattretande. Jag har bytt uppfattning i den frågan. Tryckfriheten är för viktig för att misshushållas med.
Publiceringen i Jyllands-Posten var ett onödigt provocerande tilltag – särskilt med tanke på att 200?000 danska muslimer redan har fullt upp med förakt från stora delar av ursprungsbefolkningen.
Från början tyckte jag nog att det var tämligen självklart att troende muslimer världen över reagerade med vrede över att få sin viktigaste religiösa symbolgestalt förlöjligad.................
Det var Anders Westgaard der dagen after det danske valg 2001, skrev dette stykke smudslitteratur, der stadig underbyder det meste i genren.
Någonting är ruttet i staten Danmark
"Danskar gör konstiga saker, och många är mer eller mindre permanent otillräkneliga på grund av landets hämningslösa alkoholromantik."
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,108598,00.html
Smålandsk submission
Arga muslimer påverkar länsföretag

Ljungbyföretaget Enertech som säljer bland annat oljebrännare avbryter nu delar av sitt samarbete med sin danska underleverantör. Skälet är påtryckningar från återförsäljarna i Saudiarabien och Jordanien som vägrar köpa oljebrännare som innehåller danska komponenter.
- Efter teckningarna och de uppror som varit har vi blivit kontaktade av våra agenter som säger att de inte kan köpa våra produkter med danska komponenter, säger Enertechs exportchef Helge Nilsson.
Og så har en Radial folketinfskandidat, Jakob Erle, stiftet en forening mod blasfemi . Hvilken ironi - er de rigtig velforvarede i det parti ?

Den muslimske sensitivitet

er bevægende. Man er jo rørt til tårer. Her er en frisk samling , der gir en moderne, daglige dosis af " Der Ewige jude". Rotter med kippa. Stik den , JP. visse aviser skriver "Idags er vi alle danske". Her i landet kunne det omskrives: "Idag er vi alle jøder".


http://israel-online.dk/mediawatch/medier_arabiske_cartoons.php

Iranian paper launches Holocaust cartoon competition

Iran’s biggest-selling newspaper has waded into the Muhammad controversy by launching a competition to find the 12 "best" cartoons about the Holocaust.

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,251-2027749,00.html#cid=OTC-RSS&attr=World

Malmøboerne flygter stadig

i stride strømme fra "mångfalden". Danske tilflyttere lykkeligt uvidende.

Ökande otrygghet gör att Malmöbor flyttar

Våld, otrygghet och kriminalitet. Det är skälet till att Malmöbor flyr och flyttar till lugna villaområden utanför stan. Hela 83 procent av de utflyttade Malmöborna anger otryggheten som ett skäl att lämna stan.

Samtidigt lockar storstadspulsen och närheten till Danmark allt fler att flytta till Malmö. MALMÖ. I dag tisdag presenterar Malmö stad resultatet från en enkätundersökning bland drygt 3000 personer som flyttade till eller från Malmö under 2004. I enkäterna har folk fått kryssa i skälen till att de flyttar samt berätta om sin bostad och familj. Det fanns också möjlighet att skriva en egen kommentar om varför de flyttade till eller från Malmö, och hur de upplever skillnaden.
*******
Närheten till Danmark är naturligtvis extra viktig för de många danskar som flyttar till Malmö. Danskarna utmärker sig också genom att de tror att Malmö är en trygg stad: två tredjedelar av de inflyttade danskarna vill till Malmö för att få bo i en ”trygg miljö”.
http://sydsvenskan.se/malmo/article140660.ece

http://www.malmo.se/download/18.1dacb2b108f69e3b8880007148/Flyttlassen2005.PDF

http://www.malmo.se/flyttlassen

TV-Avisen bøjer sig for islamisterne
Medens mange europæiske aviser i solidaritet med Jyllands-Posten og til forsvar for ytringsfriheden genoptrykker Jyllands-Postens tegninger, går DR den modsatte vej:
Fra start af har TV-Avisen ellers vist flere af tegninger som illustration, men nu hvor islamister er gået amok, er man altså begyndt at sløre ansigtet på Muhammed. Jeg mangler ord.

tak til:

http://ms.smartlog.dk/41865_TV-Avisen_bojer_sig_for_islamisterne.html

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net