onsdag, februar 15, 2006

Æstetikerens fortrængninger

Nu kan dele af det intellektuelle kleresi ikke længere finde ud af hvad en karrikaturtegning er - 160 år efter at Kierkegaard blev latterliggjort i Corsaren. Ingen truede, lukkede eller bombetruede Corsaren og Goldschmidt i 1846. Flere år inden parlamentarismen i Danmark.
Den ene dagsorden skal passes, og den anden ikke forsømmes:
- Mette Winge (Deadline i aften) "truer" med at melde sig ud af PEN. Det kan vist ikke blive noget større tab, da hun viste sig ude af stand til at tænke på ytringsfriheden som princip, løsrevet fra hendes politiske præferencer.
Og endda kom hun med den lapsus, at tegningerne havde generet hende mindre, hvis de havde stået i Politiken eller Information. Slingreberuset logik. Hun syntes dog selv at være chokeret over sit vrøvl.
Det kunne heldigvis Morten Hesseldahl - holde tanke og æstetik klart adskilt - ved at insitere på PEN´s eneste opgave : ytringsfriheden. Ikke hvordan ytringerne smager ved det kongelige porcelæn og sølvbestikket.
Mette Winge beviste , at det idag er muligt at leve mentalt i tiden før Statsbankerotten, hvilket vist passer glimrende med den tidsalder hvor hendes genreromaner udspiller sig.

Heller ikke ville hun forholde sig til det faktum, at kun 4 af de 12 tegninger, er åbent kritiske til islam, resten neutrale eller JP kritiske.
Måske interesserer det hele hende af én eller anden grund slet ikke?
-De der overhovedet kunne komme for skade at læse en Winge bog, skulle måske overveje en bojkot af hende og nogle håndfulde lade, åndsdovne danske velfærds-forfattere, som er nassere og gratister på det, som andre har kæmpet for i generationer ?

Lad hende gå, PEN. Hun er ikke nogen pryd for en klub, der trods alt har nogen anseelse tilbage at forsvare.
-Den efterfølgende "projektkoordinator" for et dansk-arabisk "kulturprojekt", syntes helt at have glemt, at det er 30 mio muslimer der er tilvandret til Europa (og mange , mange flere som ønsker at gøre det samme) - og ikke omvendt.
Så meget for "Fesstung Europa".
Webmaster. (Deadline, onsdag, 2. indslag)
http://www.dr.dk/dr2/deadline2230/onsdag.htm

Statsmandsord I
endelig åbner en Radikal, som ikke er Naser Khader, munden. Årets hidtil mest luftige forslag. Forhåbenlig findes der en karrikaturtegner til at illustrere det:
»Nu følger den radikale tidligere miljøminister Jens Bilgrav-Nielsen de stolte radikale traditioner for indsigtsfuld analyse op med et dramatisk krav i Politiken om, at der bør dannes en dansk samlingsregering for at få navigeret »Danmark på plads i international sammenhæng og helst ind på den tidligere plads som et agtværdigt, troværdigt, humant og aktivt foregangsland«.

(Kastholm, Groft Sagt)

Statsmandsord II
[After the slightly disappointing elections in December 2001, former Danish Prime Minister Poul Nyrup Rasmussen is still looking for other carreer opportunities. His friend, Bill Clinton advised him to go for a lucrative modeling job.]
Under et interview på den britiske nyhedskanal BBC kalder tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen Muhammed-tegningerne for stupide, respektløse og arrogante.
Han gav intervieweren ret i, at ytringsfrihed også indebærer retten til at lave satire og ironisere over forskellige emner. Men, tilføjede han, disse tegninger var ikke satire. »De var stupide, respektløse og arrogante«, lød det fra Poul Nyrup, med henvisning til den meget omtalte tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbanen.»Den tegning indikerer jo, at en milliard mennesker skulle være potentielle terrorister. Det er ikke ironisk«, sagde han, og tilføjede, at det snarere var xenofobisk eller fremmedfjendsk.Politiken

Kan man nu fatte det ?
at nogle er blevet så trætte af Tim Jensen, hvis ekspertise DR skamrider uden hæmning, at de sender ham grimme mails ?
»Det er uheldigt, hvis man som forsker ikke kan ytre sig og lægge sin viden frem uden at være landsforræder eller feltmadras. Og uden der kommer krav om, at ens forskning skal tilpasses den rigtige mening,« siger Tim Jensen.Han har ikke overblik over hvor mange hadefulde reaktioner, han har modtaget.

Udlængsel
til hverdag er mit liv for kort til at læse sådanne blogs, men denne kunne jeg ikke stå for ( set via Urias):
Skulle man gå i eksil?

Vi har herhjemme længe overvejet om vi skulle investere vores spareskillinger og udskifte vores andelslejlighed med en ejerbolig. Boligmarkedet i København er imidlertid i sådan et prisleje at vi, påtrods af en dobbeltindkomst, ikke har råd til en.

Alternativet er Sverige. Det har jeg dog altid modsat mig, for jeg vil blive boende i mit land. Det er jeg ikke sikker på jeg vil mere.
Vores land er godt på vej til at udvikle sig til et neonazistisk samfund, og jeg har ikke lyst til leve i et sådant samfund. Så fra og med i dag er jeg begyndt at kigge efter et hus i Sverige. Så kan Die Führerin for de negerforskrækkede socialdemokrater ellers have det så godt med sit fascistiske fremmedhad og ønske efter en religionskrig. Meningsmålingerne giver Folkefascisterne en fremgang på 9 mandater. Er folk virkelig ikke klogere?
http://www.alfarvej.dk/


Anstalt
Der er lande – og så er der Sverige – som minder mere om en anstalt. Tag nu den seneste episode, hvor myndighederne tvinger et webhotel til at lukke en hjemmeside, fordi den offentliggør en karikatur af den Forbilledlige, der netop ikke må afbildes. Det svenske politi og udenrigstjenesten henviser ifølge Reuters til »svenske interesser«, og webhotellet Levonline gav sig på stedet. I Sverige gør man, som politiet siger; sådan ligger landet og dets indbyggere på knæ for magten.
Modsat danskere og nordmænd ser flertallet af svenskerne sig selv som omvandrende nobelprismodtagere, for hvem verden er en åben lufthavn – uden bombetrusler, flykapringer, ambassadeafbrændinger, massedemonstrationer, uden problemer, uden ballade, uden mennesker af kød og blod, og det er ingen overdrivelse at tilføje, at Ingmar Bergman har levet forgæves i sit fædreland, når man betragter dets frelste selvopfattelse. Den svenske fiktion har erstattet svenskernes virkelighed.
Hvad de så siger, når mikrofonen er slukket eller i privaten, er en anden sag, og det ligner unægtelig statsfinansieret hykleri. Hvis man vil studere den politiske korrekthed i alt sit ydmygende selvhad, behøver man således ikke rejse til Californien, men blot løse billet til Malmø.
Mikael Jalving, Groft Sagt, tirsdag

Mark Steyn: Salute Danna Vale
Legitimate questions about demographic changes
***************
The shape's already becoming clear. Take those Danish cartoons. Every internet blogger wants to take a stand on principle alongside plucky little Denmark. But there's only five million of them. Whereas there are 20 million Muslims in Europe - officially. That's the equivalent of the Danes plus the Irish plus the Belgians plus the Estonians.
You do the mathematics. If you want the reality of Europe in a nutshell, walk into a supermarket belonging to the French chain Carrefour. You'll be greeted by a notice in Arabic: "Dear Clients, We express solidarity with the Islamic and Egyptian community. Carrefour doesn't carry Danish products."

It's strictly business: they have three Danish customers and a gazillion Muslim ones. Retail sales-wise, they know which way their bread's buttered and it isn't with Lurpak.
http://makeashorterlink.com/?I2FD125AC

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net