tirsdag, november 28, 2006

Popularitet

afhænger af hvem der måler den (jvf. Simon Anholt i forgårs)

1. Barilla Holding, Italy - Food and Tobacco
2. LEGO Holding A/S, Denmark - Consumer Products
3. Deutsche Lufthansa AG, Germany - Airline
4. IKEA International A/S, Sweden - Retail
5. Compagnie Generale des Etablissements Michelin, France - Automotive
6. Toyota Motor Corp., Japan - Automotive
7. A.P. Moller-Maersk A/S, Denmark - Transport/Logistics
8. Ferrero SpA, Italy - Food and Tobacco
9. Samsung Electronics Co. Ltd., South Korea - Electrical and Electronics
10. Kraft Foods Inc., USA - Food and Tobacco

10 danske virksomheder blandt verdens 100 bedste
Repuation Institute & Forbes Magazine

Yes, Culture Matters

om indvandrere og homoseksualitet:
Undersøgelsens 10 interviewpersoner bekræfter endnu engang at Culture Matters* med stor vægt på indvandreres handlemønstre.
Det er interessant at forældre lader sig ”købe” til accept af afvigelse via den unges uddannelse, hvilket bekræfter den materielle fokusering i store dele af indvandrermiljøerne. Og det er overraskende, at antropologen finder, at en evt. vurdering af det etniske miljø/forældrenes kultur fra "dansk" side, kan veje mere hos den unge, end egne erfaringer med familiens og nærmiljøets forholden sig til afvigelser fra idealer og normer. Det er et faktum at homoseksuelle kan være truet på livet af egen kulturs æreskodex, hvilket ikke gør åbenhed til en ligetil sag.
Se i øvrigt mit kapitel om seksualitet i bogen Vibeke Manniche (red) : Maskeret Tvang 2006.
*L.E Harrison & S.P. Huntigton : Culture Matters - how values shape human progress .2000.

Kirsten Damgaard

Social baggrund
Det er klart, at en faktor som uddannelsesniveau også er bestemmende for viden om og holdning til homoseksualitet. Amneh Hawah [gynækolog] bekræfter, hvordan uddannelse kan påvirke forældrene til at være mere tolerante. Hvis man kan bruge uddannelse og position til at erstatte det ”tabte”, kan det være nemmere at håndtere at have en homoseksuel datter eller søn.
Kultur som forklaringsmodel
[Antropolog] Marianne Nøhr Larsen pointerer det problematiske i, at medierne ofte simplificerer de unges liv ved at kulturgøre problemerne. Hendes pointe er, at det som ødelægger det for nogle unge, er deres negative forventninger og forestillinger om, hvad deres baggrundskultur kan gøre ved dem eller imod dem - i fald de falder udenfor.At udsætte de unge for negative forventninger og forestillinger om, at deres kultur aldrig vil kunne tillade dem at leve et liv som homoseksuel, kan muligvis forhindre nogle unge i at tage en dialog med deres forældre. Det kan også påvirke de unge til selv at distancere sig fra familie og sociale netværk. Da størstedelen af interviewpersonerne i denne undersøgelse ikke er åbne omkring deres seksualitet og den ringe kontakt de har med deres etniske bagland, kunne det tyde på at forventningerne er negative.Flere af de interviewede refererer også til kultur som udgangspunkt for deres forældres handlemønster, herunder tilbageholdenhed overfor at acceptere homo-seksualitet. ”
Københavnerliv En interviewundersøgelse med homoseksuelle med etnisk minoritetsbaggrund

»Så ska Sverige bli ett populärt invandrarland«
som om det ikke allerede var det. En noget problematisk artikel af Sabuni, der i korthed handler om, hvordan de allerede ankomne indvandrere skal forsørges - nemlig af nye indvandrere. Det vil kræve nogle arbejdspladser, og antallet af dem har været nogenlunde konstant i årtier, med den indbygede tendens at private jobs er erstattet af offentlige. At kompetente indvandrere fryses ud af landet, har jeg ikke set godtgjort nogen steder:

Det är en myt att utländsk arbetskraft söker sig till Sverige. Kompetenta invandrare diskrimineras och flyr i stället landet.
NYAMKO SABUNI.
För att lyckas i den globala konkurrensen och klara vår välfärd måste vi göra Sverige attraktivt som invandringsland.
Här är hennes och regeringens plan: Enklare att driva företag. Hårdare straff för diskriminering. Ny arbetsförmedling och ny Svenska för invandrare.
Expressen

»Problemfamilier«
»De her familier kommer ikke til at bo hos AAB. Vi vil nægte dem indflytning. De er ikke egnet til at bo med andre mennesker. Socialrådmand Gert Bjerregaard (V) vil sikkert tale om, at vi skal udvise social forståelse, men det er præcis det, vi gør over for vores store flertal af fredelige beboere. De skal kunne bo trygt og godt hos AAB,« siger direktøren, der mener, at det alene er kommunens problem at genhuse familierne.
Problemfamilierne skal på gaden og bør ikke få tilbudt ny bolig andetsteds
Ramadan og trafikulykker
Lektor Helle Lykke Nielsen, Center for Mellemøststudier
Enhver, der færdes i Mellemøsten under ramadanen, kan ved selvsyn observere, hvordan fasten og den mindre nattesøvn påvirker folks reaktionsmønstre. Man skal ikke langt ind i ramadanmåneden, før folk bliver mere trætte og irritable, arbejdsintensiteten svækkes, og der begås flere fejl end normalt. Jeg har fx besøgt tekstil- og lædervarefabrikker i Nasr City uden for Cairo, hvor man har opgjort den forhøjede fejlprocent i produktionen til mellem 10% og 25% under ramadanen og en stigning i arbejdsrelaterede ulykker på mellem 5% og 15%. Sådanne problemer er til at håndtere inden for tøj- og lædervareproduktion, hvor det værste, der kan ske, er skæve syninger eller små snitsår eller for den sags skyld i andre »bløde« sektorer som turisme og offentlig administration, hvor konsekvenserne af fejl ikke går nævneværdigt ud over den menneskelige fysik. Men problemerne forværres selvsagt betydeligt inden for byggeindustri, lodsning af havne og anden tung eller maskinintensiv produktion, hvor fejl har langt større fysiske konsekvenser.

Ugeskrift for Læger via Hodja
hvilket tangerer emnet: indvandrere og bilulykker. Jeg tror enhver læser af Sydsvenskan vil have den fornemmelse, at antallet alvorlige trafikulykker i Malmø, er højere end i det langt større Storkøbenhavn. Jeg har dog ikke set statistik for det. Der er lavet få opgørelser over indvandring og trafik. BGF gengiver lidt af det her: OlycksförareOperation "Skuldbelägg landskronaborna!"
Åter till SVT:s "Faktum":
Det program som sändes i förra veckan, med två repriser, handlade om Sverigedemokraterna i Landskrona och ingick i medias operation "Skuldbelägg landskronaborna!"
Det avslutades med att programledaren summerade:
a) Landskrona har redan ett nollavtal för "flyktingmottagning"
b) antalet anmälda brott i Landskrona minskar kraftigt.
Alltså: där finns inget egentligt problem i staden - inte som har med invandring att göra.
• Det var ett misstag som 22% av landskronaborna begick, när de röstade på Sverigedemokraterna.
• SD är ett parti som överhuvudtaget inte behövs.
Programmet om Landskrona hade en karaktär av straffexpedition..........Millds blog


Det impertinente missil
jeg savner ham faktisk allerede til at lyse op i et mørke af kedsommelige mumlegøjer:
foto© Snaphanen
.... Mere skulle der ikke til, før de kønspolitiske kommissærer gik i gang med at flå ham levende. Lige fra Eva Kjer Hansen til Ritt Bjerregaard. Det første, der bliver ofret, når den kønspolitiske korrekthed marcherer, er den sunde fornuft og den reflekterede tanke.
For det var da hverken et plat eller mandschauvinistisk spørgsmål, Rohde stillede. Og det fortjener et svar.Så vidt jeg kan se, er det evident, at kvinder i det offentlige liv har nogle få overfladiske fordele. Især yngre kvinder. Hvorfor? En yngre kvinde på en magtfuld post giver et skær af progressivitet, friskhed og fremadrettethed. Hun danner et farverigt brud i den lange grå række af uniformerede habitter. Rigtig guf for en medieverdnen, der mere tænker i gode billeder end i gode kvalifikationer.
- Og det er da et faktum, at der var mere blikfang i Helle Thorning og hendes velsiddende spadseredragter end i Frank Jensen og hans habit. Hvorfor dog ikke indrømme det?
- Og så lever den sejlivede fordom stadig, at kvinder på en eller anden måde er lidt bedre og lidt mere menneskelige end mænd. »Hvis kvinder fik magten i verden, ville der ikke mere være krig«, siger man – og glemmer det helvede små piger kan lave for hinanden i en skolegård. Nej, de slår ikke på tæven, de har andre, mere subtile og usynlige metoder, der rammer mindst ligeså hårdt som et slag i maven. Adam og Eva var faktisk lige gode om skaden i sin tid i Edens have.[..]

DET ER SAGEN. Kvinder iscenesættes som ofre og i ofrets århundreder er det en stor fordel at kunne spille den rolle. Men i virkeligheden er det jo ydmygende.
- Det er offerrollen, kvinderne skal kæmpe sig væk fra. Og derfor er det ikke opløftende, at Helle Thorning i den nyudkomne bog »Borgens dronninger« synger med på offersangen og hævder, at kvinder er mere udsat for angreb i medierne end mænd er. Det er for meget Maud Varnæs i sådanne betragtninger. Og det er ikke troværdigt, når en politiker, der hele tiden sælges som »Danmarks måske første kvindelige statsminister« hævder, at hun har en ulempe ved at være kvinde.
- Jeg tror svaret på Rohdes spørgsmål er nej. Havde Helle Thorning heddet Hans til fornavn, havde hun formodentlig ikke været statsministerkandidat i dag.
Katrine Winkel Holm: Jens Rohde har en pointe, Berlingske Tidende.
KWH ville ikke vinde megen gehør i Sverige: Margot och Mona föreslås efterträda Göran Persson

Curt Iversen fra Brevik

(går det nu an, Fledelius og Gadegaard?)

På hans gravsted i København står en latinsk inskripsjon som sier at han var
"Tyrkerne en skrekk, barbarerne en redsel, Candida et skjold, venetianerne en mur, hollenderne en heder, nordmennene en ære, den danske sjømakt en pryd. Nordens underverk."
(foto © Snaphanen, Københavns Domkirke)


B.S.Ingemann:

Cort Adeler var sig en helt så sterk. Hans ry for så vide om lande.
Han øvet så mangen et manndomsverk alt ved de fremmede strande.
Ved Tenedos tonet hans seierssangmens enlige snekke han bødet;
da kom hr. Ibrahim, sterk og lang. Av harme den muselman glødet.
Med tusen mann han mot helten for. Ham tyktes seiren alt vunnen.
På søndrede snekke de sprang ombord og ropte på "kristenhunden".
På dekket det øves så hård en ferd. Så mangen kristenhelt bløder.
Cort Adeler slynger sitt gode sverd. Han fluks den muselman møder.
Hr. Ibrahim efter hans hode slog,men det vilde helten ei slippe.
Med høyre arm han det hugg mottog, men nu vilde styrken ham glippe.
Med venstre hånd tok han sverdet fatt, og nu for han ikke med lempe.
På dekket det falt et hode så bratt. Det tapte den tyrkiske kjempe.
Nu falt hver muselmans sverd og mod, som dyr de lode seg binde.
Fra Tenedos seilet den kjempe god med seir for flyvende vinde.
Cort Adeler ,sjøhelt og admiral, 1622 - 1675

”Mörka krafter ligger bakom det här”
to ejendommeligt underspillede rubrikker fra idag, tydeligvis pyromani ("mordbrand") mod to symbolske mål:

Med hjälp av två molotovcocktails försökte någon tända eld på Oskar-ströms kyrka.
– Vi är väldigt glada att de inte lyckades. Det här hade kunnat sluta väldigt illa, säger Björn Berggren, kyrkoherde i Oskarströms församling.Kyrkoherden tror inte att det handlar om något pojkstreck.
– Här hade man avsikten att orsaka ordentlig skada och har varit ute efter att elda, säger Björn Berggren.Hans teori är att det handlar om personer som av någon anledning hyser agg mot kyrkan.
– Mörka krafter ligger bakom det här. Jag tror att det är religiöst betingat, säger han.
Hallandsposten

Flyktingförläggningen brann - kvinna dog i trapphuset
Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden men polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen mordbrand.
Falu Kuriren og Expressen
Dramatisk räddningsinsats när flyktingförläggning drabbades av eldsvåda
SVT holder håbet i live og skriver på trods af politiet : Ännu tyder inget på att branden var anlagd.

Bortom stereotyperna ?

Ironisk at Hyland Eriksen anmelder en bog med netop den titel. Han bifalder at "lægge låg på konflikterne", men det kan han også roligt gøre med den uhindrede adgang til svenske aviser han har. Det skærmer ham for modvind. Svenske avisers valg af norske og danske skribenter, følger en line der aldrig fraviges. At f.eks. en Hirsi Ali har været oversat i Expressen, skyldes udelukkende at hun er for kendt til at ignoreres.

- "Ett synsätt som har etsat sig fast i Sverige är att Danmark har infört en brutal assimilationspolitik där få kulturskillnader tolereras, danskheten värnas på paranoida vis, och där islam iscensätts som ett hot mot västerländsk civilisation i allmänhet och det danska samhället i synnerhet.
- I dansk offentlighet betraktas Sverige gärna som ett land där ”politisk korrekthet” och statlig multikulturalism gör det omöjligt att diskutera de påstått enorma problem som orsakas av invandringen. I Danmark läggs skulden på ”de andra”; i Sverige är det ”vi själva” som har svikit när integrationen inte lyckas.
Många av de bidragande skribenterna bekräftar huvuddragen i denna bild.
- Aje Carlbom skriver om politisk islam som ett växande, men osynligt problem i Sverige – en viktig skillnad mellan länderna är att islamism och muslimer generellt är kraftigt negativt laddade i Danmark och nästan frånvarande i svensk debatt (Sydsvenskan nämns som ett undantag). Jonathan Friedman och Kajsa Ekholm Friedman beskriver Sverige som ett ”Orwellskt” samhälle där konsensus måste upprätthållas till varje pris, och Erik Berggren beskriver å sin sida tendenser i dansk politik som fascistoida.
- Hans Ingvar Roth framställer Sverige på ett annat sätt än Carlbom och Friedmans och diskuterar vilka former av multikulturalism som är förenliga med demokrati och mänskliga rättigheter, medan Per Mouritsen diskuterar det kulturella elementet i det danska medborgarskapet som ett hinder för fullständig integration av invandrare. Boken saknar inte överraskningar.
- Till exempel visar Lisa Togeby att danska invandrare deltar mer i den lokala politiken än invandrare i Sverige (och Norge) och att opinionsundersökningar tyder på att svenskar i allmänhet inte är mindre skeptiska mot främmande folk än danskar. Det danska samhället är synbart splittrat i synen på invandring och integration medan en eventuell oenighet har svårare att komma upp till ytan i Sverige.
- Frågan är om detta är negativt eller positivt. Mot ståndpunkten att svensk offentlighet ”lägger lock på konflikterna” kan man invända att den alarmististiska tendensen inom delar av den danska offentligheten, där muslimska invandrare betraktas som skyldiga tills motsatsen är bevisad, är kontraproduktiv och bidrar till att föra vidare ett ”vi och dom-tänkande” som omöjliggör långsiktig integration av muslimska danskar.
Thomas Hylland Eriksen läser om Sverige vs Danmark

Professor Thomas Hylland Eriksen har sprengt alle grenser for anstendighet og faglig saklighet i debatten om innvandring
af Hege Storhaug

Nye tabu-ord
(som "araber" og "fremmed" der er luget ud af sproget)
"Transport"
"Åldersbestämning"
Kurt Lundgren
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net