fredag, december 15, 2006

HIRSI ALI TAKES ON TEHRAN

Confronting Holocaust Denial
By Ayaan Hirsi Ali
Western and Christian charities in the third world should take it upon themselves to inform Muslims and non-Muslims alike, in the areas where they are active, about the Holocaust. [..]
I cannot help but wonder: Why is there no counter-conference in Riyadh, Cairo, Lahore, Khartoum or Jakarta condemning Ahmadinejad? Why is the Organization of the Islamic Conference silent on this?
Could the answer be as simple as it is horrifying: For generations the leaders of these so-called Muslim countries have been spoon-feeding their populations a constant diet of propaganda similar to the one that generations of Germans (and other Europeans) were fed that Jews are vermin and should be dealt with as such. In Europe, the logical conclusion was the Holocaust. If Ahmadinejad has his way, he will not wait for compliant Muslims ready to act on his wish.

Spiegel Online

Beauty loves fatwa´s
"Most people who go to a party with their parents try to run away from them. Not me. If I want to meet girls, I just stand near him," the New York Post quoted Zafar, as telling London's Sunday Times. "All the beautiful women want to talk to Dad, so I stand close and bask in the sunlight. Beauty loves brains," he added.
Salman Rushie's son uses him to attract the ladies!

Gittes monologer ?
(Per Højholt) - faktisk udforskammet og nederdrægtigt af Uriasposten at gengive denne dansk-svenske akademiker ordret. Jeg bringer det her for de svenske, der ikke læser Uriasposten, og de danske der af sikkert gode grunde ikke hører DR P 1:

Hun forsøgte vist at give objektive analyser, men tretten år på et svensk universitet har sat sine spor. Hanne Sanders fra Centrum för Danmarksstudier på Lunds Universitet har netop udgivet bogen Nyfiken på Danmark - klokare på Sverige, og var i den henseende gæst i P1 Formiddag med Poul Friis.
Her lidt fra dialogen - Danskere og svenskere (15/12-06, 51 min).


Poul Friis, P1: … du skriver i øvrigt selv, at den mest kendte danske politiker i Sverige hedder Pia Kjærsgaard. At der bliver lagt langt mere vægt på den side af den danske samfundsdiskussion i Sverige end der gør i Danmark.

Hanne Sanders, lektor: Ja, det gør der nu. Det tror jeg på - det er ihvertfald min oplevelse af de seneste år har næsten ligesom hovedoptikken når man har forsøgt at forstå det som sker i Danmark, har været ud fra at man har villet se det her racistisk, eller nationalistisk eller hvad man skal kalde det. Såh, og det har jo været, og jeg tror egentligt meget at, sådan en psykologisk forklaring på det her er jo at folk jo faktisk er blevet ret chokeret, og også skuffede, man har haft en helt anden ide om Danmark, som det her meget hyggelige, måske lidt useriøse og barnlige som du sagde, men det hyggelige - et sted hvor man kan tage hen og holde ferie, og pludselig viser det sig at vi er altså ikke så hyggelige de her danskere - de er faktisk rigtig ubehagelige, og det tror jeg en del mennesker har haft det lidt svært ved.

- Men samtidig vil jeg også sige, at man måske fra dansk side godt kunne tænke over hvad det er man siger i Sverige, måske alligevel bruge det som en tankepille[?], hold da op, er det her nu rigtigt godt, altså, hvorfor er det på den her måde? Hvorfor taler vi sådan om hinanden, og hvorfor får vi de her konflikter.
- Og det jeg taler om nu er at kunne komme videre væk fra de her myter, og faktisk begynde at tale om tingene og faktisk åbne for at de andre måske kan være kritiske mod mit samfund på en måde så det kan blive bedre - det er jo det der må være ideen. Men nu er det jo ofte at man siger hold da op, skal de være kritiske, nej nu skal jeg nok fortælle dem, vi gør det sørme bedre end de gør det. Det er en sådan her lidt barnlig reaktion på hinanden ik’, når man føler sig lidt trampet over tæerne, så tramper man tilbage. I stedet for at sige, vi sidder med det samme problem, og vi vil faktisk gerne løse det her på en eller anden måde, med de her indvandrere og kulturproblemer. Ja, globaliseringsproblemer og så videre, ja, jeg kunne godt tænke mig at vi kunne måske godt fra dansk side sige, lade sig lidt inspirere af chokket - det svenske chok. Man chokerer måske lidt ude i verden…
Historiker Hanne Sanders om de ubehagelige danskere der kunne lære af Sverige…


Jag är föreståndare för Centrum för Danmarksstudier.

DR reder trådene ud
Moderen stammer fra Finland og er kristen, og faderen er fra Syrien og muslim.
For et par år siden skulle hun stille op til folketinget for de radikale.
Men da der på landsmødet skulle stemmes om partiets holdning til sharia-loven gik det hele galt. For Sherin Khankan er som det hun kalder aktiv muslim godt inde i begrebets egentlige betydning for de troende og stemte mod resolutionen.
Sherin Khankan er formand for foreningen Kritiske muslimer, og i dag udkommer hendes debatbog "Islam og forsoning - en offentlig sag". P 2 min 47:00

foto : Jakob Holdt

Chadott Djavan ("Kast sløret")

hos Kvinder for Frihed i PH-caféen på Vesterbro. Jeg var der desværre ikke selv, men her et kortere referat. Der dukker sikkert yderligere op senere.
(foto© M.R. Snaphanen- Djavann nr 3 fra højre)

Chahdott Djavann: "Kast sløret"
Talte om hijab. Sløret skal forsegle kvindekroppen, fordi den muslimske mands seksuelle ære afhænger af beskyttelse mod Andre mænds øjne.
Selv var CD 13 år gammel, da hun var tvunget til at gå med slør uden for hjemmet i Iran under den religiøse revolution.
CD talte om det islamiske system, dvs. islamisme inden for hendes terminologi.
Der fremkom gode aforismer, som at sløret er systemets emblem.
Piger kan jo giftes, når de er ni år gamle: pædofili - og så ER der Jo også polygami.
Det er forbudt at konsumere en tilsløreret, hvilket sløret viser. Desuden fortæller sløret, at kvinden er muslim.
Det definerer kvinden som objekt og ikke-mand, lige så sikkert, som en jøde og i lige måde som uren.
En slørbærer kan ikke gifte sig uden for, fordi det def. hende som muslim.
CD talte om den neomuslimske identitet, bygget på konflikten mellem palæstina-Israel og en strategi, som går ud på at redde den befolkning i vesten, som er muslimsk. Islam er lig med dominans ( såvel i det små I hjemmet som ude med jihad).
Det islamiske politiske system er internationalt.
CD har oplevet, at intellektuelle i Frankrig, anklager hende for at angribe 3. verdenslande, når hun kritiserer at bære slør.
Lars Hedegaard, spurgte, om hun kendte til, at muslimske kvinder ligefrem kræver at bære slør, fordi de betragter det som noget, de vælger og en rettighed.
CD. For muslimske kvinder kaldes det af nogle for symbol på "emancipation".
Vibeke Manniche, at tage sløret ville svare til at blive integreret , dvs. Inden for den islamiske kultur, som én af de andre, at være accepteret.
Kirsten Sarauw, sløret er der for at ingen skal se på hende som en kvinde.
CD, det er sådan med en tilsløret, at alle (mænd) kan se hende,
men uden slør fjerner det manglende slør deres blik ( for tiltrækker en kvinde en mands blik, vanærer hun sin mand).
Selv en grim utilsløret kvinde udsætter manden at han mister sin hjerne, sådan noget som 2/3 af den.
Vibeke Manniche oversætter til engelsk fra fransk, han bliver "vandig".


Kriminelle kulturer?
Barne- og familieminister Karita Bekkemellem er klar i sin tale i en kronikk i Dagbladet:
OM NOEN HADDE sagt for tjue år siden at det i Norden i fremtiden vil være mange som ikke vil ha en selvfølgelig rett til selv å velge ektefelle, ville vi antakelig ha blitt sjokkert. Hvis noen i samme åndedrag hadde sagt at det også vil være fedre og brødre som forfølger og dreper sine nærmeste fordi de velger ektefelle av kjærlighet, ville vi hatt vansker med å tro på dem. Utfordringen i dag er at vi skal sikre alle Nordens borgere trygghet for at de ikke skal bli utsatt for tvang, vold, forfølgelse og drap..................Document. no


"Ungeren" marcherede

"I kan ikke slå os ihjel" - and all that jazz. (foto© Snaphanen, klik !)

"Nationalister hele bundtet"
alle svenske partier, og det er som bekendt det værste skældsord i en svensk journalists mund, så slemt at man aldrig hører det i positiv mening ( national/fædrelandsfølelse):

Sverigedemokraterna är inget isolerat monster. Snarare ett eko av svensk debatt.
Efter att ha lyssnat på partiets kommunkonferens i Karlskrona i två dagar måste jag säga att diskussionen om sverigedemokraternas valframgångar har varit bisarr.

Partiet har setts som en monstruös kraft, väsensskild från etablerade partier.
I själva verket finns många av deras grundtankar väl förankrade i flera riksdagspartier. Och deras idéarv är djupt rotat i ett svenskt idéarv, inte danskt som man hävdar ibland. Sd:s idéarv är svenskt


DR-TV, Politiken, P3 og de Radikale

er danske journalist-studerendes åndelige univers. Man vil jeg jo gerne sige noget pænt om poderne, men tallene taler deres tydelige sprog: den danske presses håndværkere tilhører oppositionen. Det synes at være umiddelbart konstaterbart. Skævvridningen i forhold til normalbefolkningen er så grotesk, at ungdom alene ikke kan forklare det. Småpartierne SF, R og Enhl. har alene over 70 % af stemmerne.
Har regeringen og DF for alvor forstået rækkevidden af den kendsgerning?

Jens Ringsmose henviser på Punditokraterne til en større norsk undersøgelse af nordiske journaliststuderende, og selvom det langtfra er den første gang der kommer tal på bordet i forhold til danske journalisters politiske overbevisning, så er Hovdabrekka-undersøgelsen på grund af sin dybde i en klasse for sig.
Norsk undersøgelse dokumenterer: 86 pct. af danske journaliststuderende stemmer rødt

Uro hos almuen
stor utilfedshed i det småborgerlige lanciers- og parketgulvsparti med den svage leder:
Balladen efter familie- og forbrugerminister Lars Barfoeds afgang har atter afsløret, at der er klasseforskelle inden for den herskende regeringskoalition. Oppe i de fine gemakker finder vi de konservative herskaber med deres velhavende vælgere og deres fornemme menneskesyn, og nede i kælderen vimser tjenestefolkene rundt i skikkelse af Dansk Folkeparti, som forventes at gå til hånde efter behov, men som man ellers ikke vil høre om og i hvert fald ikke ses i selskab med.
- Derfor er det også kommet som et chok for de Konservative, at Pia Kjærsgaard har nægtet at redde Barfoed. Ingen i regeringen – underligt nok heller ikke statsminister Anders Fogh Rasmussen – havde fantasi til at forestille sig, at DF kunne finde på det. Så indarbejdet er forestillingen om Dansk Folkeparti som partiet, der puster sig op på diverse mærkesager, men som altid ender med at falde ned, når de voksne taler. Og som gladeligt siger farvel til sine vælgere af ren tjenstvillighed over for de højere socialklasser.[...]
Intet under at de Konservative er skuffede og pressen forvirret. Det er ikke til at holde folk nu om stunder. Lars Hedegaard, Groft Sagt , Berlingske
K-bagland foretrækker radikale

"WE ARE SAYING WHAT YOU ARE THINKING"
svensk kunstnerspire laver "projekt" om de forfærdelige "kulturracister" i SD:
A YEAR AND A HALF LATER...From a conversation between Johan Tirén and Marianna GarinRecorded in Stockholm in October 2006.
– We have invited you to show your video “Vi säger vad du tänker” (We’re saying what you’re thinking) within the framework of our project Public Manifestations of Creative Dissent in which we present work that questions and sheds light on the political systems, injustices and oppression that exist in our society. The title of your video was taken directly from Sverigedemokraterna’s* (Sweden Democrats) own propaganda.
Can you explain something of the background to your video and how you came to concern yourself with Sverigedemokraterna?
– The initial background is simply the fact that many of my works are informed by a political interest. More specifically one can say that I was interested in the political development of Europe in which extreme rightwing parties have gained increasing influence at the parliamentary level. I lived in Denmark from 1988 to 2002 and I saw how the Dansk Folkeparti** gained support and, most notably, succeeded in shifting the entire political spectrum far to the right. I did not want to have to experience the same thing in Sweden but it was already in progress..(foto: Jan Milld på fladskærm i Lunds Konsthal)
Johan Tirén
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net