søndag, april 01, 2007

Danske velfærdskunstnere

De er belæste, veluddannede, velbegavede, berejste - og politisk livsfarlige fordi de tror at deres uomtvistlelige dannelse, placerer dem på et højre demokratisk stade. Peter Carlsen, SE manden hylde malingsoverfaldet på Fogh. Hvad med et lille, vellyket, politisk mord, som jo ikke et rent utænkeligt, Anna Lindh ihukommende. ?
Kære Carlsen, du ved en masse om Marchel Duchamp, Jeff Koons, Andy Warhol, Albert Mertz, Svend Dalsgaard -hold dig til det og den økonomi staten giver dig. Statsbetalte kunstnere er pauseklovne, frie kunstnere er i bedste fald, sandhedssigere.
Foto © Snaphanen, Plan B.


Richard Winther : Seks portrætter af Henry Miller
Brøndums forlag, 1978, privateje, Foto© Snaphanen

"Jeg er antiracist - mit navn er biskop Kjeld Holm"

Holms teminologi tilhører 90 érne, men hvem ved, den udvikling har har været fortaler for, kan gøre ordvalget langt mere aktuelt end det er idag.

Kjeld Holm fortsætter jagten på den rendyrkede racisme

Sicial kapital i trafikken

- Vi har allerede fået nogle henvendelser, men det har ikke givet os noget konkret at gå efter, siger den vagthavende.
Føreren af bilen beskrives som 25-26 år, arabisk af udseende og med kort sort hår.

Dilemma:

— Vi funderar naturligtvis på hur vi ska bemöta sverigedemokraterna.

Svaret är att det vet jag inte. Det är en väldigt svår fråga, säger han.
— I Danmark tog man debatten och där legitimerade man Dansk folkeparti och så fanns de helt plötsligt i regeringsställning. Problemet när man tar debatten är att man för in dem i det politiska samtalet, de får legitimitet. Och då kan de till och med stärkas av det, fortsätter Lars Svensson.
S i Landskrona villrådiga inför sd

Munvädret
Vid sitt tillträde som partiledare för socialdemokraterna, i ett tal inför s-kongressen, betonade Mona Sahlin hur hon avsåg att "lyssna" på människorna, att vara "ödmjuk" och att "tänka nytt".
För den som inte kände till något om henne skulle ju detta kunna uppfattas som en mycket lovande signal!
Man skulle kunna tro att Sahlin syftade på bl.a. kommunpolitiker i Malmö, att hon s.a.s. tog
Birthe Sörestedt och Ilmar Reepalu i örat för att de polisanmält medborgare med kritiska synpunkter, istället för att diskutera med dem.
Nej, Mona Sahlins tal är mest bara
prat
. Ord som ligger väl i munnen och gör sig i TV-snuttar.
I den mån som det alls blir fråga om att lyssna från hennes sida handlar det om

Jan Milld : Munvädret

Vart tog pengerna vägen?

Tretton svenska nervspecialister: Många som drabbas av neurologisk sjukdom får inte chansen att träffa tillräckligt kompetenta läkare. Varje år insjuknar i Sverige nästan 40 000 personer i sjukdomar som stroke, epilepsi, Parkinsons sjukdom eller multipel skleros (ms). Minst en halv miljon svenskar lever med en sådan neurologisk sjukdom. Dock får många svenska patienter inte ta del av de senaste årens dramatiska kunskapsutveckling inom neurologin.

Skälet är att svensk neurosjukvård är försummad och tillhör de sämst utbyggda i Västeuropa. Det råder en uppenbar obalans i Sverige mellan vårdbehoven och tillgängligheten till neurologisk specialistvård, skriver tretton ledande specialister i neurologi.

"Svensk högspecialiserad vård bland de sämsta i Västeuropa"

Et Safia Aoude citat:

“Hvor er det synd for jer i Vesten, at I er under så stærk indflydelse af Israel. Jøderne kontrollerer det meste af verdenspressen.”

»Farvel til multikulturen«
et lille uddrag - køb Jyllandsposten idag :
Kultursammenstød
For selv om tendensen til parallelsamfund har eksisteret i årtier, er det især med tilsynekomsten af en stor gruppe muslimske indvandrere, at problemet med parallelsamfund er blevet tydeligt. Ganske vist har religionen også spillet en rolle for de tidligere indvandrergrupper som jøder, hinduer og sikher. Men med muslimerne er det alligevel anderledes. 9 af 10 muslimer i Storbritannien sagde i en måling for nylig, at religionen er det vigtigste i deres liv.
Og da islam er en lovreligion, der angiver regler for alt fra bedetider til kvinders tildækning, familieret, strafferet og lånefinansiering, kommer lige præcis denne religion til at stå i stærkere modstrid med det britiske samfund. Det er to kulturer, der støder sammen, og hvor de ikke begge kan vinde. Den ene må vige for den anden. Det sammenstød kan aflæses i simple tal i meningsmålingerne, hvor briterne bliver mere og mere bekymrede: 69 pct. af briterne føler, at Storbritannien er ved at miste sin egen kultur. 76 pct. ønsker et årligt loft for antallet af nye indvandrere. 33 pct. af briterne mener, at muslimske kvinder ikke må være iført tørklæde og slør, som dækker ansigtet. Tilsvarende bliver muslimerne mere og mere bevidste om deres ståsted i spændingsfeltet mellem det britiske samfund og det muslimske fællesskab. 37 pct. af unge muslimer mellem 16 og 24 år ville foretrække at leve under islamisk lov, sharia, frem for britisk lovgivning. 74 pct. af de unge muslimer mener, at kvinder skal bære slør. 13 pct. af de unge beundrer Al- Qaidas kamp mod Vesten. Storbritannien har fået to afgørende "wake up calls", der fortalte, at noget var gået skævt i visionen om det multikulturelle samfund. Det første kom i sommeren 2001 med voldsomme optøjer og sammenstød mellem på den ene side unge pakistanere, bangladeshere og andre asiater og på den anden side hvide tilhængere af det stærkt fremmedfjendske British National Party i Oldham, Burnley og Bradford. Den 7. juli 2005 ringede alarmen igen. Fire unge bombemænd dræbte 52 mennesker midt i hjertet af London ved at bruge sig selv som selvmordsbombere. Det var vel at mærke ikke terrorister, der var fløjet ind fra Al-Qaida-celler i fjerne træningslejre i Afghanistan. De fire bombemænd var såkaldte "home growns" - født og opvokset i Storbritannien. De havde taget en uddannelse, havde fået job og en familie, spillede cricket og lavede socialt arbejde blandt børn og unge i deres hjemby, Leeds.[...]
Skræmmeeksempel
Men kommer forholdene i Storbritannien overhovedet andre ved lande ved? I høj grad, mener den danske beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. »Storbritannien er blevet et skræmmeeksempel på, hvad der sker, hvis man ikke stiller krav til indvandrere. Vi skal gøre alt for at undgå, at vi i Danmark begår de samme fejl som briterne.« David Coleman, demograf fra Oxford Universitet, mener også, at udviklingen i Storbritannien er interessant for danskere. Coleman har studeret den danske indvandring i flere årtier og er hovedforfatter på bogen "Indvandringen til Danmark - internationale og nationale perspektiver". »Den britiske måde at skabe integration på er ikke nogen succes. Den er snarere det modsatte - især i forholdet til muslimske minoriteter, hvor manglende indvandring ikke bare har skabt problem som fattigdom og isolation, men også har skabt et meget alvorligt sikkerhedsproblem,« siger Coleman. Tilbage i Green Street ved fiskehandler Roy Hagger præcis, hvad det betyder. Han stirrer på de passerende tilhyllede kvinder og de højrøstede mænd med det lange skæg, der krydser gaden og råber skældsord efter en bilist: »De lever deres liv; jeg lever mit.«

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net