lørdag, juni 30, 2007

Handläggare berättar: Våldsman frigavs när han sökte asyl

Velbekomme!

"Allahu akhbar, allahu akhbar"

skreg den ene af bombemændene i Glasgow omspændt af flammer iflg. øjenvidne på CNN (BBC var ikke glad for lige den detalje). Han ville ikke reddes af en skumslukker, han ville direkte til paradis. Kun en betonklods havde forhindret ham i at sætte ild til 100 uskyldige rejsende. Jo, mon ikke vi nu har set jeres store fine Gud nu ? Indser englænderne rækkevidden dennegang ?

Bombene var amatørmessig laget. Det samme var angrepet på Glasgow flyplass. Men noe sier meg at disse angrepene likevel blir skjellsettende. Det er besluttsomheten de utføres med. Noen ville at det skulle skje. For enhver pris. Storbritannia er i krig og det er med deler av sin egen befolkning.
Britisk politi har lenge varslet at det bare var et spørsmål om tid før noe ville skje. [...]
- Den dagen blodet renner i gatene i London vil det være slutt på denne luksustilværelsen. Da vil mediene måtte velge side. Det vil bli vanskelig å komme med de vanlige skeptisk-kritiske vinklene, som mistror politi og myndigheter i alt de gjør. Det er et fenomen som tilhører den liberale eliten. Men den liberaliteten vil ikke vinne forståelse eller avsetning. I muslimske sirkler er den ukjent.
Ingenting blir som før

BRITTISKA AKADEMIKERFÖRBUNDETS RASISTISKA BOJKOTT

Brittiska akademikerförbundet UCU har startat en bojkott mot sina kollegor i Israel. De får inte delta i gästföreläsningar och inget forskarutbyte får ske. Upsala Nya Tidning skriver i ledaren Skamlig akademibojkott:
Ingen bojkott riktas nämligen mot akademiker i Ryssland som svar på övergreppen i Tjetjenien eller trakasserierna och våldet mot ryska oppositionella. Inte heller riktas någon bojkott mot de muslimska länder vars rättsordning vilar på antagandet att kvinnor är mindre värda än män. Följaktligen tar man inte kollektivt avstånd från iranska eller saudiska akademiker i protest mot den könsapartheid som råder i länderna. Inte heller fryser man ut kinesiska akademiker, i protest mot den kinesiska regimens systematiska övergrepp på de egna medborgarna.
Tidningen går inte så långt som jag nu gör: den här bojkotten är rasistisk och luktar 1930-tal lång väg. Det är en vidrig åtgärd.

Dick Erixon

Reservatet Politiken
eller Dagbladet Æstetiken, som vi siger her i huset. Min barndoms avis, som jeg ugerne læser efterhånden:
I forbindelse med mit studie har jeg netop været med til at tage temperaturen på henholdsvis Politikens og Jyllands-Postens dækning af flygtninge og indvandrere. [...] Vi undersøgte til vores projekt samtlige artikler omhandlende flygtninge og indvandrere i de tre første uger af marts.
I de tre uger var der på Politikens opinionssider 30 indlæg omhandlende flygtninge og indvandrere, og af dem havde kun ét enkelt en negativ fortolkningspakke. De resterende 29 indlæg havde en positiv fortolkningspakke, som f.eks. én hvor flygtninge og indvandrere blev udstillet som ofre.
En anden meget brugt fortolkningspakke går på, at regeringens politik er for stram. Som en trofast læser af Politiken må jeg sige, at resultatet overraskede mig meget. Jeg var godt klar over, at der nok ville være en tendens til, at flygtninge og indvandrere blev omtalt som ofre på Politikens debatsider, men at debatten var så ensidig, havde jeg alligevel ikke troet.
Endnu mere overraskende for mig var det, at Jyllands-Postens dækning faktisk var meget mere nuanceret, her var der 20 indlæg hvor der var en negativ diskurs over for flygtninge og indvandrere, mens der var 15 indlæg med en mere positiv diskurs over for flygtninge og indvandrere.
Dette kan selvfølgelig betyde flere ting, f.eks. at den førte politik er blevet for stram, selv for mange af Jyllands-Postens læsere. Men det viser også, at der i hvert fald ikke foregår meget debat på flygtninge- og indvandrerområdet på Politikens debatsider. Der er ikke mange meninger, der brydes – det ligner mere, som Troels Mylenberg sagde for nylig, at “de liberale kun taler med de liberale, og alle socialisterne kun taler med socialisterne, og så kan vi råbe fra hver vores ringhjørne”.

Politikens flygtninge- og indvandrerdebat er ensidig 27 kommentarer

Når man har komplekser
begynder man at prale. Man kan i hvert fald sige, Øresundsregionen har næsten dobbelt så mange indbyggere som Stockholm, økonomien er meget større og iøvrigt har Stockholm altid ligget afsides på en bi-vej i Europa. Der blir den liggende:

Men Kristina Axén Olin:– Vi är den största staden, i det största landet, i mitten. Vi har flest turister, flest gallerior och museer per invånare, flest båtturister och vi har världens bäst utbildade befolkning, säger hon till Svenska Dagbladet.
KVP.SE

(Den nyeste beregning af lønckeckenes størrelse i København og på Frederiksberg viser en gennemsnitsindkomst på lidt over 430.000 kroner om året.
Det er nok til at placere København som en af de regioner i EU med den højeste velstand - langt foran byer som Stockholm, Wien og Hamborg
København flot placeret i Europa )


Antonio Curra - verdensborger
foto © Snaphanen, klik f. helskærm

Mordet på Atonio, Nørrebro , august 2003

Det retspsykiatriske mummespil 2

Jeg bragte dette forleden, mest fordi jeg har så stor tillid til forfatteren. Jeg havde ellers havde svært ved at tro det. I mellemtiden har jeg fået tilsendt dette:

SCALDING INJURIES IN IMMIGRANT FAMILIES

Authors: Carolin Freccero a; Henry Svensson a; Shahram Kalhor a; Anita Larsson a Affiliation:
a From the Department of Plastic and Reconstructive Surgery, Malmö University Hospital, Malmö, Sweden.
DOI: 10.1080/028443100750059075
Published in:
Scandinavian Journal of Plastic and Reconstructive Surgery and Hand Surgery, Volume 34, Issue 4 November 2000 , pages 309 - 313
Abstract
From 1990 to 1996, 214 patients aged up to 6 years were treated at our inpatient burns unit. Ages ranged from 3 to 70 months. Scalding was the cause in 186 cases. The median size of the burned areas was 5.0% (range 0.5%-40%). One hundred and nine were deep dermal burns that required surgical treatment, but this was refused in seven instances. Duration of hospital stay was 11 days (2-45). The number of follow-up visits ranged from 0 to 17. Secondary reconstructions for scarring have been done for seven children so far. Ninety-eight (46%) came from immigrant families, mostly from the Middle East and the Balkans. Of the 186 scalded children, 94 (51 %) were immigrants, and they also had a tendency to have more severe injuries. Explanations might be that they were more likely to cook with water and oil, they were unfamiliar with Swedish safety standards and measures, and they had difficulty in communicating (language) and a limited social network. The ensuing scar also may disturb ordelay the child's adaptation to the new environment. Our preventive work is now based on a model that states that frequency, type, and severity of injury is dictated by the variables: risk, personality, supervision, and education
.

Fobi-beskyttelse

læg mærke til islams sproglige særstatus. Gemene jødehadere og andre er ikke "fobikere". Læg i det hele taget mærke til de lave tal. Hvor mange "swedofober" ville der forresten være, hvis man begyndte at registrere dem ?

Förra året identifierades hatbrottsmotiv i närmare 3 300 brottsanmälningar, varav majoriteten hade främlingsfientliga motiv. De vanligaste brotten var ofredande och olaga hot som utgjorde 36 procent av hatbrotten. För första gången redovisas också hatbrott med islamofobiska motiv, vilka uppgick till cirka 250 brott. Det konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå) som idag redovisar statistik över hatbrottslighet.

De vanligaste hatbrotten är ofredande och olaga hot

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net