lørdag, juni 09, 2007

Amalienborg

i varme og aftensol. Frederik VIII´s Palæ, eller Brockdorffs Palæ, hvor Frederik d. 9 og Dr. Ingrid boede, og hvor danmarks kommende kong Frederik d. 10 skal bo. Utroligt som de pakker huse ind for tiden. Foto© Snaphanen, klik !

Lægebehandling til illegale

Man siger traditionelt at svensk sygehusvæsen er godt, men "tilgængeligheden er dårlig". Med andre ord: man kan ikke komme til lægen, når man har brug for det. Og så er der jo brugerbetaling på en hel del, som er gratis i Danmark - recepter, specialistundersøgelser, ambulancekørsel, sengedage osv. Og nu forværres "tilgængeligheden" i Skåne:

Sverige har flera gånger fått hård kritik av FN för att bryta mot de mänskliga rättigheterna genom den begränsade tillgången till vård för gömda.
De cirka 10 000 personer som enligt olika ideella organisationers uppskattningar lever illegalt i Sverige har ingen rätt till grundläggande sjukvård.

Skåne redo ge vård åt gömda flyktingar

Partner 1 og partner 2 - ud med "far" og "mor"

jeg troede først det var én eller anden bims , svensk homoaktivist -det er det dog ikke, hun er amerikansk. Jeg mindes med længsel Miljøpartisternes forslag "hen" i stedet for han og hun. Synd det faldt. Heldigvis er man så garvet nu at man kan læne sig tilbage, værdsætte tankegangens Huxley og Orwell´ske kvaliteter og række ud efter sin partner 2 :

Politikere i California har vetatt en lov som nå havner på guvernør Arnold Schwarzeneggers (bildet) bord. Lovforslaget innebærer en omdefinering av begrepet «kjønn» og kan i ytterste konsekvens føre til at det blir forbudt å referere til «mamma», «pappa», «hustru» og «ektemann» i skole- og utdanningssituasjoner.
Lovforslaget, som kalles SB 777 blir markedsført av den demokratiske senatoren Sheila James Kuehl, som selv er lesbisk.
Det nye forslaget tar sikte på å forby lærebøker, referanser, læremidler, aktiviteter, evenementer, diskusjoner, plakater, annonseringer, arbeidsbøker og alt annet innenfor den offentlige skolen som ”gjenspeiler og fremfører helning mot homoseksualitet, transseksualitet, biseksuelle eller mennesker som føler seg seksuelt «annerledes». Referanser til «mamma», «pappa», kan ifølge lovforslaget virke truende fordi det kan tolkes som å gjenspeile en helning mot «partner 1» og «partner 2» i homoseksuelle parterforhold.
Nydefineringen av «kjønn» blir da «en persons kjønnsmessige identitet og kjønnsrelaterte fremtoning og oppførsel enten personen er eller ikke er assosiert med den stereotypiske forståelsen av det avhenger av personens kjønn ved fødselen.» Flere av punktene i forslaget er allerede gjennomført i Los Angeles skoledistrikt. Blant disse er:

• Forbud mot å bruke ord som ‘mamma’, ‘mor’, ‘pappa’, ‘far’, ‘ektemann’, ‘hustru’ i læretekster.

• Skolene pålegges å innføre unisex-toaletter for dem som har problemer med å velge seksuell orientering

• Heiagjenger og sportslag (fotball- etc.) skal være kjønnsnøytrale.

• Titler som ‘skoleballdronning’ og ‘-konge’ (tilsvarende russepresident) blir forbudt.

Vil forby «mamma» og «pappa»

Bill threatens references to 'mom,' 'dad' at school

Belonging

'I cast my mind back to the way in which Britishness was taught to me by my family, school, church and town. These British values were seldom mentioned and never taught. Britishness was a state of mind, imparted like the sense of family, as a collective "we". It was a matter of belonging.'

Tory philosopher Roger Scruton remembers well how his British identity was formed

Lise Nørgaard

..... er fra en anden tid, og derfor er hun på fast grund, når hun genkender nogle af fortidens problemer som nutidens. Kvindeundertrykkelse under enhver form får hende til at reagere skarpt, og hun ser den bl.a. i et af vor tids varme emner: tørklæder og religiøst dikteret kvindepåklædning. »Jeg kan ikke gå op i, hvad Aasma Abdol-Hamid (folketingskandidat for Enhedslisten) har viklet om sig eller ikke, det må hun selv om, det er måske nok en protest på samme måde som et barn, der gerne vil udskille sig og påberåbe sig opmærksomhed. Det tror jeg. Man kan sige, at det ikke kommer mig ved, men jeg reagerer, hver gang jeg ser noget, der virker kvindeundertrykkende. Også selvom kvinderne f.eks. siger, at de bærer tørklæder af egen fri vilje .

- Jeg var sidste sommer oppe på min søsters strand i Nordsjælland, hvor naturen har dannet nogle store, runde sorte sten. På stenene sad en flok tæt tilslørede kvinder i sort. Det var 30 grader den dag, og de havde endda både strømper og sko på. Nede i sandet sprang deres mænd og drenge og en enkelt meget lille pige i badetøj rundt. Ingen skal fortælle mig, at kvinderne om morgenen, da der er gjort forberedelser til denne udflugt, har jublet og sagt, "aaah, nu skal vi til stranden, hvor bliver det dejligt at komme ud og se far springe rundt." Jeg har været aktiv i kvindesagen, siden jeg var 17 år, og sådan et syn af tilhyllede kvinder gør ondt.« JP: La Grande Dame (fylder 90)

Populist - det kan hun selv være

- venstrepopulist - nu slipper Söderberg snart for København, men så kommer der vel én magen til:

"En av luckorna innebär att den som har eget kontor kan använda det som privat rökruta, bara arbetsgivaren säger ja. Bakom undantaget står två av högerpopulistiska Dansk folkepartis mest framträdande personligheter, de storrökande prästerna och kusinerna Søren Krarup och Jesper Langballe. De har inte gjort någon hemlighet av att de är emot lagstiftning och vill blossa vidare. – Ingen städerska kommer att falla död ner i mitt rum för att jag har rökt i det innan hon ska städa, lyder ett numera berömt uttalande av Jesper Langballe."
Bolmande politiker retar danskarna

Blogger-Danmark forenet i oprør
Nyhedsavisen minder mig alt mere om BT i Messerschmidt sagen: De ved de har en tynd sag, men føler sig nødsaget til at fremture:
Et kompensationskrav fra en journalist, der mener, at en blogger har krænket hans ophavsret, har nu samlet danske bloggere fra venstre til højre.
Af Morten Løfberg
- Normalt er der ikke den store enighed mellem venstre og højre i den såkaldte blogosfære, bloggermiljøet på internettet. Men et betalingskrav for krænket ophavsret fra Nyhedsavisens Knud Brix til Kim Møller, der driver bloggen uriasposten.net, har nu for en stund samlet bloggere i alle lejre. Venstrefløjsdebattøren Rune Engelbrecht Larsen, kendt fra blandt andet Faklen og Minoritetspartiet, er en af dem, der bakker op om Kim Møller:

”På de fleste politiske områder er jeg omtrent så uenig med Kim Møller og Uriasposten.net, som man kan blive, men jeg kan kun opfordre bredt til at støtte ham økonomisk, så det bliver økonomisk muligt at føre denne sag,” skriver Engelbrecht Larsen. - Også folkene bag kendte blogs som ”modspil”, ”raapil-unplugged” og ”midtimod”, der ikke normalt befinder sig på Uriaspostens side, kritiserer kravet, som kommer, fordi Uriasposten i marts offentliggjorde Knud Brix' og Anna Rossman Thejsens artikel ”Torturrygter spreder sig” i en scannet version................
180 Grader

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net