lørdag, juli 07, 2007

Københavns Halal Kommune
Maden i skoleboden skal kunne spises af elever fra mange kulturer, bl.a. derfor bruges halalslagtet kød i nogle af skolebodsretterne.
Københavns sunde skolemad skal være et reelt tilbud, til alle elever, om et sundt frokostmåltid. Der er kræsne børn, allergiske børn og børn fra mange forskellige kulturer, der skal tilgodeses i valget af maden til skoleboden. Dette gøres på forskellig vis og bl.a.* ved brug af halalslagtet kød. For at skabe mulighed for så stor variation i retterne som muligt, bruges både fisk, kylling, kalv, oksekød og kalkun. Kødet er altid halalslagtet.
Der er ikke nogen problemer med dyrevelfærd i forbindelse med halalslagtning. På de slagterier hvor Central Køkkenet får kødet fra, bliver dyrene bedøvet inden de får skåret halspulsåren over, ligesom hvis de ikke halalslagtes. Dyrene lider derfor ikke under slagtningen. Den eneste forskel er, at kødet bliver velsignet under slagtningen. Stort set alt fjerkræ der slagtes i Danmark er halalslagtet, også det man køber i supermarkedet.
Det er politisk besluttet af Børne og Ungdomsudvalget, at det skal fremgå af på plakaten når kødet i skolebodsretterne er halalslagtet.
Du kan finde flere oplysninger om mad og religion hos Fødevarestyrelsen

Skolemad, Københavns Kommune
* "Blandt andet ? " - det er ikke muligt ikke at få halal kød ! Klik på menu billedet.

Integrationens blinda fläck
den unævnelige bog nævnt:
Rosengård och Tensta. Regeringens analys är för grund. Den måste ta bostadssegregationen på allvar och vitalisera de områden där invandrare fastnat i utanförskap, skriver professor Yves Zenou.
Regeringen gick till val på att bryta utanförskapet. Den utmaningen berör särskilt de stora grupper av invandrare som lever i samhällets ytterkant. Idag är 46 procent av de flyktingar som kom hit på 90-talet fortfarande utan sysselsättning. [...]

I boken ”Exit folkhemssverige – en samhällsmodells i sönderfall” undersöker fyra akademiker Sveriges omvandling från folkhem till mångetniskt samhälle. De visar att invandrarföräldrarna, som inte lärt sig svenska och aldrig fått riktiga arbeten, har förlorat sina barns respekt. Barnen har också ärvt bitterheten över den sociala degradering som föräldrarna upplevt. Detta är särskilt olyckligt eftersom föräldrar spelar en avgörande roll genom att fostra, utbilda och överföra kunskaper och normer.
YVES ZENOU professor i nationalekonomi

Kasper Støvring : Thomas Mann
Skal det vær en tyk bog i adstadigt tempo i ferien, læs Troldfjeldet. Skal det være en tynd, læs Døden i Venedig, der handler om andet og mere end en aldrende komponist, der ligner Gustav Mahler og har homoerotiske fantasier (Visconti´s film) Støvring, foto © Snaphanen

Af Kasper Støvring
Den tyske forfatter Thomas Mann (1875-1955) har formuleret en mere nuanceret og levedygtig humanisme end den, hans pæne danske efterfølgere, »tonekunstnerne«, har præsteret. Mann advarede desværre forgæves sin samtid om, at kimen til politiske katastrofer ligger i de humanistiske moralisters fromme opbyggelighed.
- Humanisme ordet er blevet populært. Især blandt forfattere som Ib Michael, Stig Dalager, Kirsten Thorup og Carsten Jensen, der hyppigt kritiserer de »reaktionære« og »nationale« samt appellerer til »demokratisk anstændighed« og en ordentlig »tone« i omgangen med de fremmede. [...]
Hvad Mann efterhånden indså, og forgæves forsøgte at advare sine landsmænd om, var følgende: Kimen til politiske katastrofer ligger i de humanistiske moralisters fromme opbyggelighed. For det er en tanke værd, at nazismen også blev forberedt intellektuelt af radikale konservative, som de borgerlige humanister dumdristigt vendte ryggen.

Thomas Mann og den ironiske humanisme

se evt video Kasper Støvring om nationalkonservatismen, min 27:37
Roslagsby i chock efter explosion


SR.SE

Engelsk politi infiltreret af islamister

Up to eight police officers and civilian staff are suspected of links to extremist groups including Al Qaeda.
Some are even believed to have attended terror training camps in Pakistan or Afghanistan.
Their names feature on a secret list of alleged radicals said to be working in the Metropolitan and other forces. [...] Sources said it is unlikely that the Met is the only force which may have been infiltrated by Al Qaeda sympathisers.

Eight Al Qaeda fanatics working for the police

Jihad i 3.
NU SKAL danske skolebørn i historieundervisning lære, at jihad i virkeligheden betyder "at gøre sit bedste". Det lyder som noget, jeg lærte som ulveunge. Det er ikke to imamer fra Gaza, der siger det, men to danske historielærere. De har lavet et "historiesystem", som skal forhindre, at børn i 3. klasse bliver nationalister. Vi forstår det. Hvad kan børn i den alder ikke finde på? Ville det ikke være ulækkert, hvis de begyndte at synge "Jeg elsker de grønne lunde"? Det er næsten værre end at sniffe. Som bekendt er det bedre at forebygge end at helbrede, så et godt middel til at forhindre de små i at falde for fristelsen til at elske deres fædreland, er at lade være med at fortælle dem om sten-, bronze- og jernalderen. Det nye historiesystem skal gøre det sådan, at lærerne ikke får den syge idé, at tage børnene med på et eller andet forhistorisk museum. [..] Man kan næsten allerede blive helt træt blot ved tanken om, hvad Hostrup og Hemmingsen vil, at lærerne skal sige om den engelske læge-jihad. »Disse mennesker har misforstået islam,« vil læreren sige, mens de små purke i 3. vil undres og tænke: »Hvad får hende til at sige sådan?« For de ved jo ikke, at lærerinden styres af det nye historiesystem. [...]Og i øvrigt er bogen gennemlæst, dvs. godkendt, af repræsentanter for det muslimske miljø. Vi skulle jo nødigt have en ny Muhammed-sag. Hellere Hamas end Haarder. Vi vil fred her til lands.

Hans Hauge er lektor, dr. phil., Jyllands Posten

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net