mandag, februar 28, 2005

Ulf Nilson - alderens privillegium

....er at sige sin mening. Det kan Nilson - næsten. En Expressen klumme som Weekendavisen gengav får et års tid siden, var mærkbart skrappere i den danske version. Selvcensur er udbredt, men den må Nilsons redaktør udøve på hans vegne.

At der udøves i Sverige, er utvivlsomt..... (jvf. f.eks danske avisers udførlige interviews med prof. Friedman og prof JakobW.F. Sundbergs afhandlinger om den mediale "Tystnadsspiral"). Jo højere et til vejrs i samfundet, desto mer raffineret "tystas man ner"..-Det nytter ikke at påstå det i DK, der er ingen der vil vil tro det. Men læg mærke til en svensk papirsavis: Der er inge læserdebat som den kendes i DK. Kun "proffstyckare" som de kaldes . Menigmand lukker man munden på uden større rafinesse.

Huntfords "New Totalitarians" var der ingen der ville udgive længe. Den findes næppe på et svensk bibliotek. Bøgerne her kan købes - på Amazon.com - antageligt på engelsk. "Sverige sluten anstalt" findes på nettet, PDF bog,288 s. - ikke i Sverige men på http://www.uriasposten.net/files/Bib/slutenanstalt.pdf (tak til Kim)http://makeashorterlink.com/?L1404229A

bogliste , svensk
http://www.bokpris.com/9197349305

http://www.contra.nu:

"Världsreportern" Ulf Nilsson, som fick sparken från Expressen när bolsjeviken Christina Jutterström tog över som chefredaktör, har skrivit den slutgiltiga uppgörelsen med Sverige och svensk politik. Han jämför Sverige med en sluten anstalt. Sedan han misslyckats med att få boken utgiven på något av de större förlagen finns den istället tillgänglig på Internet.

http://www.timbro.se/bokhandel/books.asp?isbn=9175663163

Expressens uppång och fall
"En managementstudie i det stundtals självupplevda reportagtes form". Så beskriver Ulf Nilson sin bok om Expressen - en tidning på dekis, en tidning som förlorat hela sin särart och självständighet på grund av slarvigt styrelsearbete, managementmissar och vettlösa utnämningar.


Expressen
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net