fredag, marts 18, 2005

Dansk læsetip


De der har adgang til JP kultur idag, vil gøre sig en tjeneste ved at læse avisens to solo interviews med Roger Scruton og Harold Bloom. Kan nogen ikke skaffe det og absolut ikke leve uden, kan de jo prøve at maile mig.
Den britiske filosof Roger Scruton ser et Europa af kulturløse nationer, hvor desorienterede unge går ud af skolen uden at vide, hvem de er. Land efter land, hvor den nationale loyalitetsfølelse trues af global popkultur, transnationale institutioner og indvandring. Set i det lys er en dansk kulturkanon ikke nogen dårlig ide, siger han.
Harold Bloom taler om meget andet end H.C.Andersen: Norge og Ny Norsk, Sverige, eskimoisk feminisme, skandinavisk intellektualisme osv. Glem hvad han siger om Irak.
Det er umuligt at stå for H.C. Andersens spøgefulde nihilisme. Og umuligt ikke at blive rystet over den gru, der er gemt i hans værk. Harold Bloom regner den berømte dansker for en af verdenslitteraturens største. Men han undrer sig over, at netop han selv skal have H.C. Andersen-prisen om to uger.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net