lørdag, marts 19, 2005

"Spørgsmål til Sverige i Nordisk Råd"

Jeg ser at Espersen også vil se på det demoratiske i den svenske valgteknik. Om dette kan læses her: http://www.bgf.nu/val/
"Under sommaren och fram tills Nordiska Rådets session i oktober kommer Søren Espersen att ställa ytterligare en rad frågor till Sveriges regering, som alla har att göra med demokrati-underskottet i landet.
- Jag arbetar just nu med en kritisk genomgång av Sveriges valsystem, säger Søren Espersen."

forkortet svensk version:
http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=316
Dansk Folkeparti kräver svar av svenska regeringen om övergrepp mot Sverigedemokraterna
Christiansborg, lørdag den 19. marts 2005
PRESSEMEDDELELSE
Sveriges regering skal besvare spørgsmål om overgreb mod Sverigedemokraterna I sin egenskab af medlem af Nordisk Råd forlanger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, at Sveriges regering forholder sig til en række påståede overgreb mod medlemmer af partiet Sverigedemokraterna. Han forlanger gennem Nordisk Råd svar på tre helt konkrete spørgsmål, som sammen med en liste over de påståede overgreb, følger nedenfor.

- Jeg håber naturligvis, at påstandene om overgrebene mod Sverigedemokraterna viser sig at være forkerte - i modsat fald har Sverige som nation et demokratisk problem, som Danmark som naboland, EU-land og Nordisk Råd-land jo er nødt til at forholde sig til, siger Søren Espersen, som oplyser, at han fået den bekymrende overgrebsliste fra årene 2002-2004 tilsendt fra det svenske parti. -

Jeg kender desværre ikke så meget til Sverigedemokraternas holdninger eller partiprogram, men jeg har forstået, at der er tale om et fuldt lovligt parti, som bekender sig til folkestyret og arbejder i overensstemmelse med folkestyrets regler. - Jeg forstår ligeledes, at partiet igennem længere tid har været repræsenteret i en lang række svenske kommuner, hvor man angiveligt har overholdt alle demokratiets spilleregler, siger Søren Espersen. Så meget værre er det, såfremt der vitterligt hetzes mod partiet. I løbet af sommeren - og frem til Nordisk Råds session i oktober - bebuder Søren Espersen yderligere en række spørgsmål stillet til Sveriges regering, som alle har at gøre med demokrati-underskuddet i landet. - Således arbejder jeg for tiden på en kritisk gennemgang af Sveriges valgsystem, som jeg fornemmer rummer en fare for pression mod vælgeren på selve valgdagen. ---- priv. til red: Nedenfor følger de spørgsmål, Søren Espersen d.d. gennem Nordisk Råd har stillet Sveriges regering.


"Vil Sveriges regering bekræfte eller afkræfte rigtigheden af hvert enkelt punkt på nedenstående liste over påståede overgreb mod medlemmer af Sverigedemokraterna?"

"Vil Sveriges regering garantere, at Sverigedemokraterna fremover sikres alle demokratiske rettigheder, og at udemokratiske overgreb og chikanerier mod Sverigedemokraterna vil blive retsforfulgt?"


"Vil Sveriges regering bekræfte, at en lærer i Blekinge, Rickard Jomshof, blev afskediget fra sin lærergerning alene med den begrundelse, at han er medlem af Sverigedemokraterna - og i bekræftende fald: billiger Sveriges regering denne begrundelse for afskedigelsen?

2002, 25. marts: Kenneth Sandbergs villa i Kävlinge omringes af autonome og han trues.
2002, 09. april: Et møde for Sverigedemokraterna i Trelleborg bliver afbrudt af autonome
2002, 05. juni: I hundredevis af autonome blokerede et SD-møde i Medborgerhuset i Stockholm. Flere af Sverigedemokraterne blev overfaldet og mishandlet - blandt andre blev Gun Kullberg slået ned.
2002, 08. juni: I Lund ødelagde maskerede venstreekstremister et møde, arrangeret af SDs ungdom.
2002, 13. juni: Kenneth Sandberg i Kävlinge fik sine vinduer smadret af brosten, mens autonome råbte trusler.
2002, 22. juli: SDs spidskandidat i Jönköping, Janne Ljungberg får telefoniske mordtrusler: "Dö din jävla rassejävel." Truslerne fortsætter natten igennem.
2002, 24. juli: I Helsingborg fik en af SDs byrådsmedlemmer sten kastet igennem vinduet i sit hjem.
2002, 25. juli: På Indymedia blev SDs byrådsmedlemmer og deres adresser listet op - med opfordring til at gå til angreb.
2002, 17. august: Et SD-møde på Knud den Stores Torv i Lund blev angrebet af en snes maskerede autonome, som smed ting mod taleren, Kenneth Sandberg og de øvrige SDere.
2002, 07. september: Et SD-valgmøde på Södergatan i Malmø blev standset af venstreekstremister. Ved mødet talte partilederen Mikael Jansson, riksdagsmand Sten Andersson og direktør Kenneth Sandberg. Politiet var på plads med et stort antal betjente med hunde, men politiet bad SD om at afbryde mødet, idet man ikke kunne garantere SDernes sikkerhed.
2003, 27. februar: 30 autonome ødelagde SDs møde i Medborgarhuset i Södermalm.
2003, 19. april: I Lidköping gennemførte en gruppe af venstreorienterede fra gruppen "Syndikalisterna" mordforsøg mod en Sverigedemokrat, da denne var i færd med at dele løbesedler ud. Først blev SDeren slået til jorden med en sten mod hans hoved, siden sparkede de autonome mod hans hoved, ligesom han blev trampet på i hovedet. På Lidköpings Hospitals skadestue kunne lægerne konstatere, at SDeren havde været tæt på døden.
2003, 09. juli: I Visby på Gotland blev SDs leder, Mikael Jansson overfaldet og slået ned af fire maskerede mænd et par timer efter et møde han havde haft ved Østerport i Visby. En anden SDer blev sparket og slået med baseball-køller, mens han lå på jorden. Politiet fik fat i gerningsmændene.
2003, 26. juli: Lørdag formiddag blev to sverigedemokrater ved et møde i Nyköping mødt af en gruppe venstreekstremister. De to SDere blev udsat for røveri, idet kameraer, punge og partimateriale blev dem frarøvet. Yderligere blev de spyttet på at de autonome.
2003, 29. juli: I Lidköping blev en bil, tilhørende et fremtrædende SD-medlem smadret med køller - på bilvraget var malet hagekors og ordet "SD".
2003, 10. oktober: Natten til fredag blev en mordbrand forsøgt mod et SD-medlem i Örebro. Igennem brevsprækken blev først smidt en lap papir med ordene "Hata SD" - og derefter blev der smidt en fakkel ind igennem brevsprækken. Politi og brandfolk kom til stede, og fik hurtigt ilden under kontrol. Havde SDeren ikke været vågen, da papirslappen kom gennem brevsprækken, ville han være blevet brændt inde.
2004, 29. juli: Sverigedemokraternas næstformand, Johan Rinderheim, som bor i Nynäshamn, blev mishandlet af to unge banditter på Södra Station. Overfaldet havde et klart politisk motiv, idet de to, som var i 18-20-års alderen først havde råbt skældsord efter Rinderheim og bl.a. kaldt ham nazi-svin. Øjeblikket efter fik Rinderheim de første knytnæveslag mod sit ansigt, og faldt om. http://www.danskfolkeparti.dk/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net