lørdag, marts 05, 2005

Udenomssnak - HEIL !

Noget post festum gik det op for mig at Sverige debatten i Berlingske trak lange dønninger. Så jeg tordnede dette afsted til avisen i forgårs, men da det nu næppe kommer med, lægger jeg det her. Desværre fik jeg ikke den uforlignelige systemstøtte Melander fra Berlingske med (læs ham nedenfor):

(Jespersen artiklen - halvvejs nede på siden):
http://dansk-svensk.blogspot.com/2005_02_01_dansk-svensk_archive.html

Docent Dahls udenomssnak

Én ting er at docent Ann- Sofie Dahl ikke vil tage stilling til Dagens Nyheters og Aftonbladets shaming af det danske valg. Og den snart velkendte Håkon Arvidsson fra RUC i Svenska Dagbladet, som for en sikkerheds skyld skældte ud på dansk politik allerede om morgen på selve valgdagen.


Ikke heller vil hun tage stilling til tre eklatante tilfælde af berufsverbot i landet. Den ene , Rich. Jomshof dækker endda over 4 enkeltsager. ( Der er mange flere – hendes kollega professor Jonathan Friedman i Lund sagde til Weekendavisen i 2003: "Der findes berufsverbot i Sverige. Det er hævet over enhver tvivl, for der er flere eksempler på domme, hvor fyrede sverigedemokrater har fået domstolens ord for, at fyringen - som oftest begrundet i samarbejdsvanskeligheder - var uberettiget.”).


Dahl farer også med usandheder. Sverigedemokraterne udsprang af den i 1979 dannede tværpolitiske organistation ”Bevara Sverige Svenskt” – de post-nazister hun tænker på, kunne muligvis være et par medlemmer af Nationaldemokraterne. I øvrigt har SD medlemmer ikke flere domme imod sig end Riksdagsmedlemmer i gennemsnit.


Hun mener tilsyneladene i fuld alvor at Malmøs store indvandrerbefolkning ”beror på de mange danskere der i vidt omfang har besluttet sig for at bosætte sig på den anden side af Sundet”. Her må nogle tal på bordet:
Der boede i Malmø i 2004 87.300 med udenlandsk baggrund. Det er 22 % af befolkningen. I alderen 0-18 er indvandrede allerede i flertal. Af denne befolkning udgøres 5.255 af danske stasborgere af forskellig slags. (!)

Indfødte svenskere forlader byen i et tal på ca. 14.000 om året (Kommunal undersøgelse, referet i Sydsvenskan 2002). Befolkningssamensætningen ændrer sig drastisk – for eksempel udtrykt i at der er 5 gange større risko for at blive voldtaget eller røvet i Malmø i forhold til København (2004-statistik, publiceret for 14 dage siden i Sydsvenskan).
Hvad angår ytringsfriheden, ja det kunne der skrives bøger om, og de findes da også, f.eks Jan Millds ”Dialog om indvandringen”, Lars Janssons ”Mångfald eller välfärd, og John Järvenpääs ”Invandring och Demokrati. Om Politisk Korrekthet i Sverige 1988-2001". Desværre er den ikke til at få fat på i boghandel eller på bibliotek. Samme skæbne der for 30 år siden overgik Rolands Huntfords Sverige -bog ”The New Totalitarians”.


Men et TV 3 program, ”Insider”, der blev sendt for 3 dage siden, som åbent forsøgte at behandle indvandrernes massive overkriminalitet, er allerede anmeldt for ”Hetz mot Folkgrupp. Sverige ønsker ingen levende folkelig debat om indvandringen. Åbn en stor svensk avis og se: De eneste der ytrer sig er ”proffstyckare” – blåstemplede debattører som Dahl og Arvidsson . Og politikere naturligvis. Ikke Medelsvenssonner og Sverigedemokrater.

Dér har Ann- Sofie Dahl sin svenske ytringfrihed, meget kort fortalt. Der er al mulig grund til at snakke udenom, for Karen Jespersens kilder fejler – desværre – ikke spor.
mvh Webmaster
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net