fredag, april 15, 2005

Die Rättin ?

"När råttorna tar över…,
http://www.varldenidag.se/?aid=1963&sessId=QJR1nGB6&PHPSESSID=abf85faa2c7609702995e275e70f0e53
av Carin Stenström
Den största råtta jag någonsin sett kom springande över Sergels torg häromdagen. Mitt i hjärtat av Stockholm Det är ett illavarslande tecken. När råttorna känner att det är fritt fram har det i regel gått ganska långt i ett allmänt förfall..............
----------
Det är en tillvänjning som är ödesdiger, inte bara därför att det finns en gräns där skräpet blir hälsovådligt, utan också därför att det påverkar oss mentalt. Accepterar vi förslumningen av utemiljön kommer vi också att acceptera ett förfall på andra områden, inom vården, skolan, rättssamhället. Vi kommer att följa med en nedåtgående spiral, där Sverige förlorar självkänsla och utvecklingskraft, vi vänjer oss vid att det ska gå bakåt.

När råttorna invaderar Sergels torg har det kanske redan gått för långt. I alla fall är det hög tid att slå in på en annan väg, den som människor i alla tider insett vara viktig: att hålla rent, att hålla skadedjur under kontroll, att vårda den yttre och inre miljön. När råttorna dyker upp, befinner samhället sig på ett sluttande plan."
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net