mandag, maj 02, 2005

"Sveriges ansikte mot världen"


Omgivet af 10 livvagter, 1. maj -marcherer Persson gennem et malmø i eskalerende vold og anarki . Som en anden Marie Antoinette, udbryder han euforisk:
"– Det finns inget större frihetsvärde än tryggheten. Ett samhälle med frisk luft, rent vatten och trygga, kunniga, jämställda människor. Öppna mot världen."
Noget syrligt vender jounalisten opmærksomheden mod virkeligheden:
Rasism, våld och bränder när Persson talade i Malmö
Omgiven av ett tiotal livvakter placerar sig Göran Persson främst i demonstrationståget. Han ler och vinkar. Någon sticker ett par rosor i hans högernäve.– Det här är en härlig fest. En manifestation för frihet och trygghet, säger Persson.
------------------
Hängd politiker
Klockan är närmare halv fyra och en polispatrull har just skurit ner en kostymklädd docka från Torpbron utanför stadshuset. Den ska föreställa en hängd politiker och bär ett fotografi av Ilmar Reepalu. Aktivisterna har spärrat av platsen innan de försvunnit och varnar på ett anslag för ”Politiska fubbickar”.
Örtagårdsskolan brinner
Göran Persson slänger ut vallöftet om en genomgripande tandvårdsreform för främst unga människor och avslutar:– Titta här. Blicka upp. Det fantastiska är att solen brutit fram.SOS får larm om att Örtagårdsskolan på Rosengård brinner igen. Flera polispatruller rycker ut. Någon får dirigeras om till Sibbarps camping där en stor romsk fest har urartat.Men då har Säpo redan packat in Persson i den skottsäkra turbo-volvon och är nästan framme vid regeringsplanet på Sturup.
http://expressen.se/index.jsp?a=278162
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net