tirsdag, juni 21, 2005

D(D)R & Kim Møller


http://www.uriasposten.net/
Kamal Qureshi om højreracistiske drab og andre vandrehistorier
Det er ikke småting man skal finde sig i som licensbetaler. I søndags (12/6) havde P1 debat i kølvandet på attentatet mod integrationsministeren gjort politikernes retorik, og dens betydning for politisk-motiveret vold til emne, og minsanten om ikke P1-redaktøren i denne kontekst havde valgt at invitere to venstrefløjs-ikoner i studiet. SF’eren Kamal Qureshi gav en opvisning i anvendelse af associationstricket, og det lød blandt andet at muslimerne var vor tids jøder, at det hele var set i 1930’erne og ja… Dansk Folkeparti havde en ’racistisk ideologi’.
Dagens anden gæst, historikeren René Karpantschof var helt enig, og tilføjede at den rå og hensynsløse vold var tiltaget mod flygtninge og indvandrere siden slutningen af 1980’erne. Det mere end lå i luften at det skyldtes Fremskridtspartiet og Dansk Folkeparti.
Efter godt 10 minutter hvor ondskaben i Danmarks 3. største parti var afklaret, så rettedes angrebet imod VK-regeringen, som jo var skyldig i at give partiet indflydelse. Her var Qureshi igen værst med sine påstande om at racisterne mobiliserede og organiserede sig – alt imens regeringen stiltiende accepterede deres gerninger. På et tidspunkt gik det lidt i selvsving, og man måtte høre at ”et utal af indvandrere bliver slået ned, dræbt og stukket ned”. Det passer ikke helt, men det faldt tydeligvis i god jord hos Karpantschof som trods det, at han forsker i emnet – bifaldt og supplerede med at hvis man var i tvivl kunne man jo bare spørge PET.
Det gjorde jeg så, og fik hurtigt entydig dokumentation for det stik modsatte. Seneste PET-opgørelse over racistisk-motiveret overfald vold (fra 23/5 i år), fortæller ikke bare at tendensen er klart faldende, men at denne form for vold toppede helt tilbage i 1993. Bemærkelsesværdigt, ikke mindst når det fortælles at der i 2001 fra politisk hold blev indført bredere definitioner. Tallet for 2004 er det laveste siden PET begyndte at registrere centralt, klart lavere end i 2001 hvor VK-regeringen kom til magten.
En debat mellem to meningsfæller kan vanskeligt ende med at blive andet end selvforstærkende monologer, med mindre ordstyreren er sin opgave voksen, og det var P1s Martin Sommer langtfra. Tværtom. På et tidspunkt bidrog han ligefrem til hetzen med den absurde påstand at gerningsmændene til (højreorienteret) vold, på grund af den manglende fokus på problemet, kunne få den opfattelse, at det i en eller anden grad var “acceptabelt at begå disse her overgreb fra den siddende regering”.
Tilbage til start. Rikke Hvilshøj udsættes for et attentat begået af en venstreekstremist. DR inviterer to fra venstrefløjen i studiet som udelukkende taler om højrefløjens retorik og vold, alt sammen baseret på påstande de ikke kan dokumentere. Dansk Folkeparti var problemets kerne postulerede de, selvom de vel måtte vide at antallet af racistiske overgreb (jf. PETs opgørelse) i dag blot er en brøkdel af det den var da partiet blev grundlagt. Absurd. Intet mindre.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net