fredag, juli 22, 2005

Apati - kapitulation

Det er ingen ny praksis, men en given efter overfor afpresning. "Åh Sverige, på rænker du dig aldrig forstod" *...............................................

Ny praxis för apatiska
flyktingbarn

De apatiska flyktingbarnens hälsa och hur den utvecklas på sikt blir avgörande om de ska få asyl i Sverige. Det framgår av den nya praxis som Migrationsverket tagit fram.
Upplevelser i hemlandet och vistelsetiden i Sverige ska också vägas in. Fall med apatiska barn ska också kunna behandlas med förtur. De nya riktlinjerna har fattats utifrån regeringens vägledande beslut om en 13-årig uzbekisk pojke. Fortfarande kommer individuella prövningar att göras men verket räknar med att fler får stanna.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=424400

Ulf Nilson sammenfattede flere undersøgelser og artikler således:

Apatiska barn förekommer bara i Sverige(Norge och Finland har rapporter at några få fall, men de kommer från Sverige). Det handlar alltid om barn från det forna Sovjet och det forna Jugoslavien, begränsade grupper, inom vilka tips om hur man lättast får PUT (permanent uppehållstillstånd) kan spridas
snabbt.

http://www.expressen.se/index.jsp?d=878&a=277740

*http://www.ugle.dk/hr_magnus_han_stirrer.html

(rænker: gl. dansk f. bedrag, konspiration, svindel)

Dubbla bud om svenska muslimer
Det finns extrema islamister i Sverige. Men om de utgör något konkret hot är oklart. Sveriges muslimska råd har inte märkt av några extremister och hoppas på fortsatt öppet klimat, uppger TT. Enligt Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd, märks inga tecken på att det finns personer med extrema åsikter som skulle kunna ta till våld. Samtidigt övervakar Säpo enligt egna tidigare uppgifter cirka 100 personer med bakgrund i muslimska länder.
sært at Sveriges Muslimske Råd og TT aldrig har hørt om Al Aqsa Foundation (Al Aqsa Spannmål) i Malmø. Beskyldt for at medfinanciere Hamas.
USA begär att palestinsk stiftelses tillgångar
fryses. USA misstänker att stiftelsen Al-Aqsa Spannmål i Malmö med hjälp av insamlade pengar stödjer terroristverksamhet. Förra veckan fick utrikesdepartementet ett brev från USA med begäran om att stiftelsens tillgångar skafrysas.

http://sydsvenskan.se/sverige/article65097.ece

http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,61886669_852__o,00.html

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net