torsdag, juli 28, 2005

Kvarteret negern


Når man ser i VF hvad der ellers forgår i Karlstad, skulle man tro der var vigtigere ting at bekymre sig for. Og det forlyder ikke hvad der skal ske med kvarteret "Gurkan" (Agurken)
- Kränkande kvartersnamn
Karlstadsbo tycker kvarteret Negern borde byta namn
Exotiskt i gamla dagar? Det är det här området som heter kvarteret Negern och där fastigheterna kallas Negern 1, Negern 2 och så vidare. En ändring måste till, anser Karlstadbon Torbjörn Wahlström som skickat ett mail till kommunen om saken.Att det finns ett grannskap i innerstaden som heter kvarteret Negern är någonting som fick Karlstadbon Torbjörn Wahlström att skicka ett mail till kommunen.- Jag tycker inte att det är bra för Karlstad, eftersom det är kränkande mot en hel folkgrupp. Det måste ju gå att ändra, säger han.Men det håller inte lantmäteriavdelningen hos byggnadsnämnden med om.
http://www.vf.se (se onsdag)
DN minder mig her om visse af disse ejendommelige artikler, som synes at mene at det værste ved den galloperende kriminalitet i Sverige , er at den "risikerar at odla racism óch främligsfientlighet". Fuldstændigt bagvendt ræssomement:
Främlingsfientlighet i tidningar
De brittiska tabloidtidningarna är knappast kända för sin finkänslighet och goda smak. Men de vet vad som säljer. Och just nu säljer främlingsfientlighet i England.
Många kommer att utnyttja attacker
"De kommer hit och får asyl, utbildning och bidrag. Hur tackar de oss? De försöker spränga oss i luften!" skriker Daily Mails svarta första sida på onsdagen. Intill texten tronar en stor bild på en av de misstänkta attentatsmännen.Liknande rubrikval fanns i The Sun och flera av de andra tabloiderna.Vardagen är tillbaka i London efter bombattentaten, men något har förändrats. Ilskan. Under den välkända brittiska artigheten dyker den upp när man minst anar det.- Vi borde återinföra dödsstraff i det här landet, fräser en välklädd medelålders kvinna som bara sekunderna innan varit mildheten personifierad.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=443784
man aner en yderst velbegrundet nervøsitet i dagens hovedleder:
Imamernas ansvar - och alla andras
Vi står inför hotet om en ond spiral av terror och repressiva motåtgärder. I stället för fruktlösa diskussioner om skuld måste alla goda krafter ta ansvar utifrån sina möjligheter att påverka.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=576&a=444123&previousRenderType=2
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net