onsdag, august 17, 2005

"Skal Danmark takke Dansk folkeparti"?

det er ikke helt let for højborgerlige Berlingske (Verdens ældste dagblad, der endnu udkommer) - og i mange år kaldet Tante Berlingske - men svaret er et indirekte, men klart JA!
Skal vi sige tak til Dansk Folkeparti?
Af Poul Høi, SANTA FE
Over Atlanten De seneste terrorangreb har sprængt den europæiske idé om multikulturalisme, skriver immigrationsekspert i amerikansk magasin, men det er ikke nyt i Danmark, som er en halv snes år længere fremme i debatten.
Jeg læste for nyligt en artikel i det amerikanske magasin Foreign Affairs, og jeg kunne bagefter ikke lægge en tanke fra mig.
Er det muligt, er det sandsynligt, at vi om en halv generation vil takke Dansk Folkeparti? At latter-bæltet i dansk politik vil se tilbage på årtusindskiftet og sige, at det - hånden på hjertet - var godt, at Dansk Folkeparti og den bevægelse, som partiet er udtryk for, satte den muslimske indvandring i Danmark på dagsordenen? ...................

----------
HVAD HAR DET med Dansk Folkeparti at gøre?
Danmark er simpelt hen længere fremme i debatten end de øvrige europæiske lande; den debat, som Danmark gennemgik for ti år siden, er Tyskland først nu igang med; de love, som Danmark gennemførte for fem år siden, er de fleste øvrige lande ikke nået til endnu, og den tilsyneladende borgfred, som nu behersker Danmark i indvandringsspørgsmålet, kan de andre kun drømme om. Multikulturalismen er ikke død i Danmark, den trives, og den trives stadig i de gode kredse som den gode smag, men den er ikke længere for os, hvad Koranen er for de andre, og det skal vi ifølge Leiken være lykkelige for.

http://www.berlingske.dk/grid/udland/artikel:aid=614408
www.foreignaffairs.org/20050701faessay84409/robert-s-leiken/europe-s-angry-muslims.html
Læs Leikens analyse i Foreign Affairs
Tak til Berlingske, der trods fejltagelser (hæderligt indrømmet af Bent Blüdnikow) stadig er en hæderlig og læsværdig avis. I modsætning til min barndoms morgenavis - en herværende konkurrent til Berlingske, hvis chefredaktøær har læst Ringenes Herre 30 gange.
Danmark har meget at takke Dansk Folkeparti for. Det ved ikke mindst den svenske befolkning, eller en del af dem. De sander det hver dag.
Og en personlig tak fra denne partiløse blog -redaktør, som dog har stemt på dem 2 gange og fået en del smæk og dalende anseelse for det. Hvilket er af absolut underordnet betydning. Man slipper af med visse venner, og får ny man er gladere for.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net