fredag, september 09, 2005

Dansk økonomi i historisk topform

Svært at være opposition i øjeblikket (log in - men gratis)
Dansk økonomi har aldrig haft det bedre
Af Lars Erik Skovgaard
En hel vifte af overraskende gode tal for dansk økonomi blev sendt ud i går. På stort set alle områder er der fremgang at spore.Danmark har lige nu den mest stærke og sunde samfundsøkonomi der nogensinde er set herhjemme. Totalt væk er 1970ernes inflation, 1980ernes underskud og 1990'erne ledighed. Tilbage er derimod noget, som minder om 1960ernes gyldne tider, med hastigt stigende forbrug, voksende velstand og fuld beskæftigelse.
Mens store dele af europæisk økonomi slæber sig af sted med bly i støvlerne, peger stort set alt i en gunstig retning for dansk økonomi. Det er faktisk svært at finde bare én lille, bitte skønhedsplet på vores lille økonomi, som lyser op som en af verdens bedste.Det vurderer flere økonomer, efter en lind strøm af friske data om dansk økonomi i går blev sendt på gaden af Danmarks Statistik.
Tallene indeholder da også en sand perlerække af positive nyheder:

Eksporten buldrer af sted, og er tilmed på vej op i fart, efter flere års stilstand.Arbejdsløsheden holder sig på et lavt niveau, og ventes at falde fremover.Tvangsauktioner over huse og lejligheder har aldrig før i historien været lavere.Konkurser i erhvervslivet bliver der færre af.Overskuddet i handel med udlandet vokser. Over de sidste tolv måneder er plusset på den rene handelsbalance nu oppe over voldsomme 57 milliarder kroner. Det private forbrug brager i vejret, og har aldrig før været større.Læg dertil, at renten er historisk lav, inflationen under kontrol, kronekursen bomstærk, huspriserne i top, plus at regeringen netop har præsenteret et udspil til ny finanslov, som indeholder gigantiske overskud på de offentlige budgetter, så vi
afvikler gammel gæld i ekspresfart, og ruster os til fremtiden.»Det hele går godt. Alt peger i den rigtige retning,« siger økonom i Nordea Bank, Jes Asmussen.

http://www.berlingske.dk/business/artikel:aid=624772

Voldsromantikeren fra Brønshøj

bør naturligvis udvises pronto. Skulle han blive et fromt lam af 6 års fængsel?

Anklagemyndigheden har netop i retten fremlagt beviser på, at den terrorsigtede Mansour havde færdige "bombeopskrifter" liggende på CD-rom'er, fortæller Berlingske Tidendes retsreporter Jesper Termansen fra retten.

- En af de virkelig interessante ting, som anklagemyndigheden har fremlagt på retsmødet i dag var en cd-rom, der er brændt af Mansour, som indeholder en egentlig "manual i terrorisme". Her er der en meget detaljeret beskrivelse af fremstilling af bomber og bombers sprængningskraft.

CD-rom'en har været forelagt hærens abc-skole (de der har med sprængstof at gøre), som mener at det bestemt er en funktionsduelig vejledning i, hvordan man fremstiller bomber. På CD-rom'en er der også anvisninger på, hvordan man gemmer sig i bykrig og hvordan man gemmer bomber, rapporterer Jesper Termansen.
- Samtidig har anklagemyndigheden også præsenteret et meget omfattende materiale af videostumper og lydbidder angiveligt fra Mansours "hjemmbrænderi", som viser detaljerede halshugninger af russiske og amerikanske soldater, fortæller Jesper Termansen

http://www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=624974

Overforbrug af sundhedsydelser

Men Sundhedsstyrelsen har netop undersøgt etniske gruppers sygelighed og sammenlignet deres indlæggelser på hospital med danskernes på otte udvalgte sygdomme.»Konklusionen er, at indvandrere alt i alt har en højere behandlingsrate end danskerne, men at der er store forskelle på de forskellige sygdomme,« siger Regitze Siggaard, Center for Forebyggelse.

Hvor danskerne havde en behandlingsrate på 12.000 per 100.000 indbyggere, havde indvandrere fra Pakistan en behandlingsrate på 19.000 per 100.000 og fra Tyrkiet og Somalia på 16.000 per 100.000. Så for de dårligste er det en faktor på 40 procent flere indlæggelser.

Etniske minoriteters sundhed og sygelighed - opgørelse af behandlingsrater (2002) blandt indvandrere

http://www.sst.dk/publ/publ2005/cff/behandlingsrater/behandlingsrater.pdf

Islamisk jurisdiktion i Danmark ?

hvornår er den indtruffet ? Imamerne kunne lige så gerne ha stillet sig op på grønttorvet og råbt: Køb bananer ! I Danmark har vi én, og kun én der udsteder fatwaer, og det er justitsministeren.

Danska imamer mot könsstympning

Sex imamer med anknytning till Danmark har utfärdat en rekommendation till muslimer att upphöra med omskärning av flickor.
KÖPENHAMN. I sitt uttalande fastslår imamerna att traditionen att operera kvinnors könsorgan endast är kulturellt betingad, inte religiös, och både kan och bör förbigås, rapporterar den danska tidningen Information på fredagen. "Uttalandet är en regelrätt fatwa", säger imam Abdul Wahid Pedersen, som ligger bakom det tillsammans med Mohammed Fouad al-Barazi, Ahmed Abu-Laban, Fatih Alev, Abu-Bakar Nur Shirwa och Adan Yusuf Qanyare.

http://sydsvenskan.se/varlden/article118615.ece

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net