søndag, september 25, 2005

Kald dem perkere ("Blattar")

Forskere: Kald dem perkere
Af LARS NØRGAARD PEDERSEN
Ordet "tosprogede" bruges på en så misvisende måde, at førende skole- og sprogforskere opfordrer til at slette betegnelsen fra det danske sprog. Den mest korrekte erstatning er ordet "perker", forklarer forsker.
Jens Normann Jørgensen, professor i dansk ved Københavns Universitet, kalder brugen af ordet "tosprogede" for det rene pjat. Men hvad skal man så sige? »Perkere. I strengt saglig sammenhæng er det den eneste term for denne gruppe borgere, vel vidende at det i dele af samfundet er en belastende term. Men perkere dækker over den gruppe fra Mellemøsten med muslimsk baggrund, der hentydes til.« Han oplyser, at man af samme årsag anvender ordet "perker" i lukkede forskerkredse.

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3282722/En læge med hårskjuler

DET VAR med stor interesse, at jeg læste Lone Nørgaards kronik 18/9. Den var talt lige ud af mit hjerte. LN efterlyser flere kvinder, der tør tage del i debatten om tørklædekvinder, eller "hættemåger", som jeg kalder dem.

Jeg har flere gange givet udtryk for mit mishag ved at skulle betjenes af kvinder med tørklæde, i forretninger eller på hospitaler. For kort tid siden var jeg til en mammografiundersøgelse på Amtssygehuset i Glostrup. Efter den første undersøgelse skulle jeg undersøges af en læge. Jeg stejlede lidt, da jeg så, at lægen var en kvinde med tørklæde på. Skulle jeg protestere over for lægen eller lade som ingenting? Når man står med bar overkrop og blottede bryster, er man ikke ligefrem klædt på til at indlede en protest mod et tørklæde, og desuden er man som patient i en afhængighedssituation. Set i bakspejlet skulle jeg nok have protesteret, selv om jeg måske ikke ville blive færdigbehandlet. Når man ikke protesterer, kan lægen med tørklædet roligt sige, at ingen patienter har klaget over hendes påklædning.

Evelyn Munro Nykær 36, 15, Brøndby

Tørklæde hindrer integration
DET VAR med stor glæde, jeg læste Lone Nørgaards artikel i JP om tørklædekampen. Hvor har hun ret, men hvorfor er der ikke flere kvinder, der melder sig i kampen mod tilsløringen? Ingen tvivl om, at det er et brud på både grundloven og menneskerettighederne, at selv små piger skal handicappes ved at bære tørklæde. Det er både mentalt og fysisk ødelæggende. Det er skammeligt, at landets ligestillingsminister Eva Kjer Hansen lader hånt om kvinders mentale og fysiske frihed. Der må da findes politikere på Christiansborg, som vil kæmpe for den kvindelige halvdel af befolkningen. Muslimer bliver aldrig bare lidt demokratiske og integrerede, før de smider tørklædet. Den integration er helt gratis. Per Hommelgaard Granbakken 8, Kalundborg

http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3281094

Jeg gir ikke en skid.............
for den muslimske såkaldte ære. Spørg Marianne Jelved hvis I vil ha den begrundet. Hun og partiet af "intellektuelle" ved alt om den slags. "Verdensmænd" og idioti synes at at gå hånd i hånd i det parti, som nu ikke vil ha deres børn i de sorte skoler de har stemt for i 20 år. At være Radikal er en psykologisk tilstand, ikke et politisk standpunkt. Der findes næppe klogere end skolelærere :
Likvidering i Slagelse var æresdrab
Mordet foran Slagelse Station fredag eftermiddag, hvor en 19-årig nygift kvinde blev henrettet med flere skud af sin 29-årige storebror midt i myldretiden, var et pakistansk familieopgør og æresdrab. Den pågrebne drabsmand og bror var fattet, da han i går blev ført ind til grundlovsforhør ved retten i Slagelse iført en hvid, stort set gennemsigtig dragt og med blå plasticovertrækssokker på fødderne. Hans eget tøj havde politiet sendt til kriminalteknisk undersøgelse.
Dørene blev kort efter lukket for offentligheden af dommer Per Bruun Sejersen, netop med den begrundelse, at sagen har karakter af æresdrab. Drabsmanden blev fængslet til den 21. oktober.
Likvideringen skete for øjnene af skrækslagne forbipasserende, og netop som kvinden kom gående med sin ægtemand. Parret blev i al hemmelighed gift for en uge siden, selv om hendes familieklan havde forbudt det.
Under skuddramaet sårede drabsmanden også sin 27-årige svoger livsfarligt med to skud i maven, men han meldes uden for livsfare.
Ifølge den herboende pakistanskfødte forfatter og journalist Rushy Rashid forekommer æresdrab i Pakistan primært i familier med meget traditionel muslimsk opdragelse og levevis. Men drabene finder sted både i mindre som mere velstillede familier.
»I forhold til hvor mange pakistanere, der bor i Danmark, forkommer æresdrab heldigvis sjældent her i landet,« siger Rushy Rashid.

log in, men gratis:
http://www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=632270

Hvem lever godt af multikulturen?
bortset fra Svenska Kyrkan og godhedsindustien.Tabloiderne!
Deras Marcus fick inte uppleva 30-årsdagen
Här är sista bilden av Marcus Gabrielsen, 29 - med sina älskade föräldrar.I dag skulle han ha fyllt 30.I stället slutade hans liv i en blodig tragedi.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=441007

"signalværdien" - man dør af den:
Unødvendigt at dø
"Hundratals narkomaner dör i onödan varje år"
Det är djupt stötande att ideologisk dogmatism hindrar heroinmissbrukarna att få effektiv behandling med metadon och Subutex. I stället satsas på verkningslösa stödsamtal och psykosocial terapi. Omkring 400 narkomaner, de flesta heroinmissbrukare, dör därför i onödan varje år i Sverige. Nu behövs en kraftig utbyggnad av metadonvården kombinerad med dokumenterat verksam psykosocial behandling, exempelvis kognitiv beteendeterapi, skriver Björn Johnson.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=465990&previousRenderType=2

Jobba i Danmark lockande för svenska akademiker
Var tredje nyutexaminerad akademiker i Skåne står utan jobb, enligt fackförbundet Jusek. Därför vänder allt fler blickarna mot andra sidan Öresund. Större chans till jobb, högre lön och fler storföretag lockar.
http://sydsvenskan.se/ekonomi/article120784.ece

Bendt vil starte muslimsk kvindeoprør
de er kære - de minder mig om Reinfeldts og Rojas Moderater:
Landets vicestatsminister, den konservative partileder Bendt Bendtsen, opfordrer de op mod 100.000 muslimske kvinder i Danmark til at gøre oprør.
http://www.bt.dk/nyheder/artikel:aid=389946
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net