tirsdag, september 13, 2005

Knæfald

hør den glade Imam:
Imam positiv till ändring av lovdagar
- Det är bra att Norrköpings kommun vill se över möjligheten att anpassa ledigheter inom de kommunala skolorna till religösa minoriteters heliga dagar. Det säger Zekerijah Cajlakovic som är muslimsk imam från Bosniakiska islamiska församlingen i Norrköping.
Hör imam Zekerijah Cajlakovic:
Norrköpings kommun vill titta över om det går att koppla några av årets studiedagar och lovdagar till andra religösa minoriteters heliga dagar än kristendomens.
För islams del handlar det om fem större helgdagar, bland andra profeten Mohammeds födelsedag, fredagsbönen och dagen när Mohammed lämnade Mekka för Medina.
Imam Zekerijah Cajlakovic är mycket positiv till kommunens initiativ:
- Det handlar om demokrati, jämlikhet och rättvisa. - Man ger en rättighet till alla människor, oavsett religiös bakgrund och etnicitet, säger imamen.
ör Islams del handlar det om fem större helgdagar. Bland andra profeten Mohammeds födelsedag, Fredagsbönen och dagen när Mohammed lämnade Mekka för Medina.

http://www.sr.se/ostergotland/nyheter/artikel.asp?artikel=690454

"Gäng har tagit över samhället"
Södertälje är staden utan lagar. Här styr familjeklaner som har sina egna domstolar. Därför sköt förövarna mot polishuset - en tydlig markering om vem som har makten i stan
.
Det anser Lennart Gabrielsson, fp. Han är gruppledare i polisstyrelsen och kommunalråd i Sollentuna. - Attentatet mot polisstationen är inget annat än ett mordförsök, säger han. Förövarna vill visa vem som har makten - och att polisen är ett lättvindigt byte.
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,697947,00.html

"Sveriges tabte territorier"
Polisens övervåld, menar man i Ronna.
Men förklaringarna går även att finna i Ronnas etniska struktur - det är en stadsdel med en homogen grupp av assyrier/syrianer som i princip betraktar stadsdelen som ett eget litet land. Många är släkt med varandra och sammanhållningen är stark."
"Många talar om hot, våld och polisförakt bland stökiga ungdomar. Men i Ronna lägger man skulden på polisen - vissa menar till och med att skottlossningen var berättigad.". "Han går så långt att han kallar polisens agerande en krigshandling och han försvarar även beskjutning av polishuset""När polisen som man anser misshandlar en "i släkten" väcker det en kollektiv ilska.- Vi håller ihop här, säger en av killarna"
http://makeashorterlink.com/?P256239CB

En av årets over 100 skolebrande
Lessebo
Skola totalförstörd i anlagd brand
All undervisning vid Hackebackeskolan i Lessebo är inställd under tisdagen, efter att skolbyggnaden totalförstörts i en brand.
Larmet kom strax innan klockan två, natten till tisdag. Enligt vakthavande befäl vid Kronobergspolisen tyder det mesta på att branden var anlagd eftersom den startat på utsidan av skolbyggnaden. På skolan går elever från förskoleklass till årskurs sex.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33731&a=448229

Endnu et offer for "mångfalden"
ingen har styr på antallet dødsofre længere. Jeg ved kun to ting: at svenskerne gouterer al denne vold mod dem, kan kun skyldes at majoriteten ikke kender sandheden. Jeg kan umuligt tro at dette ville kunne accepteres i Danmark. Befolkningen ville ha rejst sig for længe siden.
Han var klassens värsting
VÄXJÖ. Stökigast i klassen och den givne gängledaren på kvällarna. En rebell som på skolfotot är den ende som bär huvudbonad - en scarf runt pannan.- Han ville vara tuffast för att kompensera att han var sämst i klassen, säger en skolkompis.
Polisen försöker nu kartlägga den mordmisstänkte 15-åringens bakgrund samtidigt som man spanar efter två ynglingar som tros ha varit delaktiga i det brutala mordet på en 39-årig man vid Dalbo centrum i Växjö på lördagskvällen.

Skolkade halvt år
En av de frågor polisen vill ha svar på är vad ynglingen sysslade med när han under ett halvår i fjol - från maj till november - struntade helt i skolan och vistades i Mellanöstern. Innan han försvann hade han varit inblandad i en misshandel, ett ärende som åklagaren avskrev enligt lagen om unga lagöverträdare (LuL).Uppgifter till Kvälls-posten gör gällande att 15-åringen genomgått någon form av utbildning eller träning i Syrien.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=435489


View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net